Prognoza meteo 15 aprilie 2023. Vreme caldă, dar instabilă. Temperaturile vor depăşi 20 de grade, dar nu vor lipsi precipitaţiile

Vremea va fi caldă în regiunile sudice și estice și apropiată de normal în celelalte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade.
Alina Costache
14 apr. 2023, 16:35
Prognoza meteo 15 aprilie 2023. Vreme caldă, dar instabilă. Temperaturile vor depăşi 20 de grade, dar nu vor lipsi precipitaţiile

Prognoza meteo 15 aprilie 2023. La noapte, în ţară, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice, local în centrul, sudul și estul țării și pe alocuri în rest. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

La munte, la altitudini de peste 1500 m trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță, ninsoare și măzăriche. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu intensificări asociate ploilor. Temperaturile minime se vor încadra între 2 și 12 grade. Pe suprafețe mici se va forma ceață.

În București, cerul va avea înnorări accentuate și vor fi perioade cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și averse. Temperatura minimă va fi de 7…10 grade. Spre dimineață vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 15 aprilie 2023

În ţară, vremea va fi caldă în regiunile sudice și estice și apropiată de normal în celelalte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, iar cele minime se vor încadra între -1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei și 11 grade pe litoral.

Cerul va fi temporar noros și pe parcursul zilei vor fi averse și descărcări electrice local în nordul, centrul și estul țării, precum și la munte și pe arii restrânse în celelalte zone. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. În zona montană înaltă, trecător, vor mai fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Noaptea, ploi de scurtă durată, se vor semnala doar pe alocuri în regiunile sudice.

Citeste si Furtună cu rafale de peste 100 km/h de Paşte. Avertizare meteo de vreme extremă

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, dar și de scurtă durată în timpul averselor. Mai ales noaptea izolat se va forma ceață în zonele joase de relief.

În București, vremea se va menține caldă, cu o maximă a temperaturii aerului ce se va situa în jurul valorii de 21 de grade și o minimă de 6…9 grade. Cerul va fi temporar noros, iar ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice, vor fi în prima parte a zilei și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo 16 aprilie 2023

În ţară, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru mijlocul lunii aprilie în sud și sud-vest și se vor situa peste mediile climatologice în rest; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 13…14 grade pe litoral și 22 de grade în extremitatea nord-vestică, iar minimele vor fi cuprinse între 5 și 10 grade.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice, în jumătatea de est a țării și local în sud-vest, iar noaptea pe spații mai mici și în celelalte zone. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină.

La altitudini de peste 1800 m, în special în Carpații Meridionali, trecător vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, pe alocuri cu ușoare intensificări la munte și temporar în sud, în centru și în est.

În București, valorile termice vor scădea ușor și vor deveni apropiate de cele normale la mijlocul lunii aprilie; astfel temperatura maximă va fi de 16…18 grade, iar minima în jurul a 8 grade. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale de până la 35…40 km/h.

Prognoza meteo 17 aprilie 2023

În ţară, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale în această perioadă, exceptând regiunile sud-estice unde va fi mai răcoare. În majoritatea zonelor țării, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse și pe alocuri descărcări electrice.

Izolat, cu precădere în sud-vest, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În zona montană înaltă, la peste 1800 m altitudine, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu ușoare intensificări la munte și în regiunile sudice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 11…13 grade pe litoral și 19…20 de grade în vest și nord-vest; minimele termice vor fi cuprinse între 5 și 10 grade. În orele dimineților, izolat va fi ceață.

În București, vremea va fi în general instabilă și răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade în care se vor semnala averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale de până la 40…45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

Citeste si Prognoza meteo de Paște. Fenomene extreme la final de săptămânii, unde vor fi ploi violente. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Prognoza meteo 18 aprilie 2023

În ţară, vremea se va menține în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice datei. Vor fi înnorări temporar accentuate și va ploua în majoritatea zonelor; vor fi mai ales averse, în general moderate cantitativ și pe alocuri se vor semnala descărcări electrice.

La munte, la altitudini de peste 1800 m, cu precădere în Carpații Meridionali, vor fi ninsori sau lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte și în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 19 grade, iar cele minime între 4 și 9 grade. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

În București, vremea se va menține în general instabilă. Cerul va avea înnorări și temporar vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, temporar cu ușoare intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 8…9 grade.

Prognoza meteo 19, 20, 21 aprilie 2023

În ţară, vor fi oscilații termice de la o zi la alta, între vreme răcoroasă și apropiată de normal. Temporar va ploua în cea mai mare parte a țării.

În București, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Temporar va ploua, îndeosebi în prima parte a intervalului.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ideea inedită a unui român pentru o vacanță ieftină în Grecia. Postarea lui a generat mari controverse
Capital.ro
Ilegal în România în orice zi din an. Se consideră infracțiune. Faci închisoare până la 7 ani
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Român arestat în Italia cu 2 kilograme de cocaină după o urmărire spectaculoasă
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!