Horia Constantinescu, directorul ANPC, a divorţat. Cum s-a împărţit averea uriaşă şi cu ce s-a ales fosta soţie

Horia Constantinescu, directorul ANPC şi naşul de cununie al lui Andrei Năstase, fiul cel mare al fostului premier Adrian Năstase, a rămas fără o parte însemnată a averii sale după divorţ.
Filip Stan
14 apr. 2023, 18:22
Horia Constantinescu, directorul ANPC, a divorţat. Cum s-a împărţit averea uriaşă şi cu ce s-a ales fosta soţie
Horia Constantinescu, directorul ANPC, a divorţat. Cum s-a împărţit averea uriaşă şi cu ce s-a ales fosta soţie

Horia Constantinescu, directorul ANPC, a divorţat. Din ultima declaraţie de avere pe care a depus-o directorul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au dispărut mai multe bunuri, care ar fi ajuns la fosta sa soţie, după divorţ, scrie Fanatik. Horia Constantinescu a fost numit, în ianuarie 2022, președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) de către Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: România, umilită încă o dată de Olanda, după episodul Schengen! Românii au mâncat carne expirată de Sărbători. Horia Constantinescu (ANPC) va face plângere la Comisia Europeană: „Se pare că unele dintre regulamente nu sunt traduse în olandeză!”

În aprilie 2021, când ocupa funcția de comisar șef adjunct la CJPC Constanța, Horia Constantinescu și-a depus declarația de avere. Conform documentului, el și soția sa aveau, în părți egale, un teren intravilan la Costinești (2.422,9 metri pătrați) și unul la Tuzla (16.857,21 mp). În plus, pe numele lui Horia Constantinescu se mai aflau trei terenuri intravilane la Predeal, de câte 1.246,9 metri pătrați, din care deținea 15,84%, 0,19% și 1,25%. Tot la Predeal, acesta mai deținea un apartament de 228,5 metri pătrați, o boxă de 2,5 metri pătrați și un garaj de 16,5 metri pătrați.

De asemenea, cei doi dețineau, în părți egale, mai multe bunuri imobile la Tuzla, toate cumpărate în 2019: un saivan de 480 metri pătrați, o cabină și pod basculantă, patru anexe, un garaj de 200 metri pătrați, un atelier de 172 metri pătrați, o stație de pompare (65 mp), o magazie (280 mp), un bazin (23 mp), spații de cazare (97 mp), magazie (54 mp), cantină (96 mp), birouri (144 mp), magazie (32 mp), bazin (2 mp) și bazin (14 mp).

Soții Constantinescu mai aveau, în proporții egale, un yacht Baccaria 33S şi o wolă (utilaj), iar la rubrica altor bunuri, a căror valoare însumată depășește 5.000 euro, Horia Constantinescu a completat că are un ceas Bulgari, un ceas Lecoultre și unul marca Ysse Nardin.

La rubrica plasamente, Horia Constantinescu a notat că avea 50% din părțile sociale ale firmei Soft on Road services, pe care a împrumutat-o cu 40.500 lei. Acesta mai deţine are 100% din părțile sociale ale firmelor Rock Stad in fanace INC, ADS Wood Holding și Proval Consulting, fiecare în valoare de 10.000 USD. De asemenea, a împrumutat cu 2.821.319 lei firma Agrement Serv și cu 492.919,44 euro și 295.357 lei firma Rodrag Trade Co, la ambele deținînd 100% din părțile sociale.

Citeşte şi: Modul ingenios în care s-a răzbunat un roman pe șeful ANPC,  pentru scumpirea uleiului! “Mă bucur să constat că există stocuri şi pentru glume de prost gust”

Pe 18 februarie 2022, la 30 de zile de la numirea în funcția de director la ONPC, Horia Constantinescu a completat, conform legii, o nouă declarație de avere, din care au dispărut bunurile pe care acesta le avea împreună cu soția, adică terenurile de la Costinești și Tuzla, saivanul și celelalte corpuri, tot de la Tuzla, precum și yacht-ul și wola. Au rămas doar cele trei terenuri și apartamentul de la Predeal și cele trei ceasuri de lux, ceea ce înseamnă că averea a fost partajată în urma unui divorț, mai ales că numele soţiei sale nu mai apare nici la rubrica veniturilor anuale încasate de soție, așa cum s-a întâmplat în precedentele declarații de avere.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Medicul care a stârnit mistere și controverse. De ce îl iubeau pacienții, iar colegii îl disprețuiau
Capital.ro
Decizie pentru toți proprietarii de terenuri. Se aplică în sute de localități din România
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Ce angajați primesc prime în concediu. Domeniile în care se fac mari cadouri
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Devine obligatoriu în România. Trebuie să raporteze
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!