Cei ce folosesc dafin la mâncare știu că acest ingredient oferă o aromă deosebită, însă, în urma fierberii îndelungate toxinele din frunze sunt eliberate. Iată cât trebuie să păstrezi o astfel de frunză în supă, pentru ca mâncarea să nu devină otrăvitoare pentru cei care o mănâncă.
Frunzele de dafin fac supele sau bulionul foarte aromate și oferă un gust ușor picant. Acestea conțin multe substanțe utile, care fac mâncărurile mai sănătoase. Mulți nu știu când trebuie să fie acestea adăugate în supă și pentru cât timp. Bucătarii experimentați recomandă utilizarea condimentului astfel: înainte de a pune o frunză de dafin în mâncare, aceasta trebuie zdrobită ușor cu degetele. Acest truc ajută condimentul să prindă viață și să elibereze mai multe uleiuri aromatice.
Citește și: Diferenţa dintre supă şi ciorbă. Greşeala banală pe care multe gospodine o fac când le prepară
Aceștia mai spun că ingredientul trebuie să fie adăugat exact cu 5 minute înainte ca preparatul să fie gata. Dacă este adăugat mai devreme, mâncare va căpăta un gust amar. La tocănițe, acesta poate fi adăugat cu 10 minute înainte de a fi gata.
Frunzele nu pot fi adăugate la începutul preparării supei, deoarece îi va da un gust neplăcut. Pe de altă parte, dacă este ținut în mâncare pentru mai puțin timp decât este necesar, nu va avea timp să elibereze aromele.
La sfârșitul gătirii, frunza de dafin trebuie să fie scoasă din supă, pentru ca preparatul să nu fie stricat, pentru că uleiurile esențiale vor fi eliberate complet și vor face mâncarea amară.
Citeșteși: Greşeala majoră pe care o fac gospodinele după weekend. Cât timp poţi păstra ciorba în frigider!
Consumul excesiv poate duce la probleme ale tractului gastrointestinal chiar și la persoanele complet sănătoase. Dacă adăugați prea multe frunze, puteți face toxiinfecție alimentară. În cantități mari, ingredientul devine otrăvitor. Raportul optim este de 1-2 frunze de dafin la 1 litru de supă.