Daniel Balaş condamnă ipocrizia românilor de sărbători: „Hristos nu învie că ţi-ai postat poze de la Înviere pe Facebook. El vrea să vadă că duci lumina energiei pozitive în viaţa unui depresiv, a unui bolnav”

Sărbătorile Pascale au fost un bun prilej pentru fostul preot Daniel Balaş să critice ipocrizia românilor care se fălesc pe reţelele sociale cu pozele de la Înviere, dar cărora, în restul tipului, le lipseşte lumina. "Dacă vreţi să vedeţi cum învie Hristos, nu-l aşteptaţi o dată în an la biserică cu lumânarea aprinsă", spune tânărul.
Alina Costache
22 apr. 2023, 07:30
Daniel Balaş condamnă ipocrizia românilor de sărbători:

Daniel Balaş atrage atenţia asupra faptului că adevărata Înviere a lui Hristos nu are loc doar o dată pe an şi nu se rezumă la mersul la biserică, la luat lumină şi cu atât mai puţin la postatul pozelor de la Înviere pe reţelele sociale.

Daniel Balaş condamnă ipocrizia românilor de sărbători: „De asta suntem trişti, că jucăm un teatru ieftin: mese întinse, grătare, muzică. A doua zi s-au terminat sărbătorile şi suntem aceiaşi”

Fostul preot explică faptul că, de fapt, Hristos învie ori de câte ori ajutăm un om bolnav, un om depresiv, un om îngenuncheat de vicii. Adevărata lumină nu provine de la lumânarea aprinsă la biserică, ci este lumina pe care o aducem în sufletele celor aflaţi în nevoi.

Nu mai îmi răspundeţi cu Adevărat a înviat, nu mai cred în formalismul ăsta religios. Dacă vreţi să vedeţi cum învie Hristos, nu-l aşteptaţi o dată în an la biserică cu lumânarea aprinsă. Dacă vreţi să vedeţi cum învie Hristos, mergeţi la un bolnav în spital şi daţi-i speranţa vindecării. Şi în momentul când el se ridică din pat şi îţi mulţumeşte pentru cuvintele de întărire şi pentru energia pozitivă pe care mi-ai adus-o doar tu să ţipi în gura mare: Adevărat a înviat! Atât în tine că ai făcut un bine, cât şi-n el că s-a ridicat din patul de suferinţă.

În momentul când vrei să vezi că a-nviat Hristos, mergi la un om care a căzut în viciul alcoolului, al drogurilor, al păcănelelor, al prostituţiei şi ajut-l să iasă de acolo şi abia atunci poţi spune Adevărat a înviat!

@danielbls1 #HristosAInviat#AdevaratAInviat #DanielBalas #viral #Paste #foryou ♬ sunet original – Daniel Balas

S-a umplut Facebook-ul de poze de la Înviere. Era mai multă lumină pe internet decât la biserică. Hristos nu are nevoie de asta. El are nevoie de lumina adevărului în viaţa celor care trăiesc în minciună. El are nevoie să duci lumina energiei pozitive în viaţa celor depresivi şi anxioşi. Are nevoie să te duci cu lumina libertăţii în viaţa celor sugrumaţi de vicii, cu lumina puterii în viaţa celor ce sunt slabi, cu lumina bucuriei în viaţa celor trişti, cu lumina iubirii în viaţa celor care au suferit trădări şi dezamăgiri.

Citeste si Daniel Balaş desfiinţează posturile: „Un plasture pe care-l ţii pe rană 40 de zile, iar la sfârşit rana e tot nevindecată. Când întrerupi consumul de carne, începi să muşti din aproapele tău”

Nu mi-a plăcut niciodată formalismul ăsta religios. Doar astăzi trebuie să fii fericit: Paşte fericit! Nu Paştele trebuie să fie fericit, ci noi ca să facem sărbătorile fericite. Eu mi-aş dori să simţiţi cum Hristos învie în voi în momentul când scăpaţi de oamenii toxici, de relaţiile putrede, de joburile care nu vă lasă să evoluaţi spiritual şi financiar. Cum învie Hristos în interiorul vostru şi mintea voastră prin voie bună, prin fericire, sănătate, armonie, abundenţă, prin iubire multă, prin iertare, prin blândeţe, prin toate darurile Duhului Sfânt şi abia atunci poţi să-ţi spui Adevărat a înviat!

De asta suntem trişti, jucăm un teatru ieftin: mese întinse, grătare, muzică, dar a doua zi s-au terminat sărbătorile şi suntem aceiaşi. Hai cu fiecare zi să facem o sărbătoare: a iubirii, a trăirii, a iertării, a vieţii, că mulţi nu vă mai trăiţi propria viaţă, ci a celuilalt de lângă voi„, recomandă Daniel Balaş pe reţelele sociale.

Citeste si Daniel Balaş, despre importanţa banilor în viaţa noastră şi cum să îi atragem: „Nu sunt ochiul dracului. Ai nevoie de ei ca să vezi frumuseţile lumii create de Dumnezeu”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop rune 29 iulie – 4 august 2024. Mihai Voropchievici dezvăluie ce zodie e sub semnul Uraganului
Capital.ro
Noua taxă pentru șoferi în România. Se plătește obligatoriu din 2024. O achiți timp de 5 ani
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Ceaușescu a construit ilegal Casa Poporului. Mărturiile fostului arhitect-șef al Bucureștiului
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
FSB DEJOACĂ ATACURI TERORISTE ÎN DAGHESTAN: TREI SUSPECȚI ARESTAȚI ÎN KASPIK
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!