Cu lacrimi în ochi, o tânără care era angajată doar de o lună, a încercat să-i convingă pe magistraţi că este nevinovată şi că nu ştia prea multe despre sistemul în care intrase.
POtrivit România TV, ea a spus că şeful ei a ameninţat-o cu moartea să facă ceea ce-i dictează.
Peste 30 de persoane – medici, farmacişti, asistenţi de farmacie şi distribuitori de produse farmaceutice – au fost duse, vineri, la sediul DIICOT din Deva, în urma percheziţiilor care au avut în cazul eliberărilor de reţete false, în faţa anchetatorilor fiind prezentat şi liderul PC Hunedoara.
Printre persoanele duse la audieri – medici, farmacişti, asistenţi de farmacie şi distribuitori de produse farmaceutice – se află preşedintele organizaţiei municipale a PC Hunedoara, Tatiana Făgădar Vasilescu.
Făgădar Vasilescu, care este şi consilier local, este în conducerea unui lanţ de farmacii din oraş, iar procurorii au suspiciuni că ar fi printre beneficiarii decontărilor făcute de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pe baza unor reţete false.
Procurorii şi poliţiştii au efectuat, vineri, percheziţii în Hunedoara şi Timiş, la medici şi farmacişti acuzaţi că au eliberat sute de reţete false pentru medicamente, în special oncologice, apoi le-au decontat la CAS Hunedoara prin societăţi care deţin farmacii, încasând ilegal 3,3 milioane de lei. 35 de persoane urmează să fie audiate de procurori în acest caz.
Anchetatorii au descins la locuinţele membrilor unui grup infracţional organizat suspectat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul farmaceutic. Totodată, poliţiştii şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism fac percheziţii la patru farmacii şi două cabinete medicale din judeţele Hunedoara, Timiş şi Sibiu.
Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2010 – 2012, doi medici de la Spitalul Judeţean Hunedoara – Secţia oncologie au completat în fals sute de reţete cu medicamente, în special oncologice sau adjuvante, substanţe cu valori mari, pentru pacienţi cu afecţiuni oncologice aflaţi în tratament, au precizat procurorii DIICOT într-un comunicat de presă.
Poliţia Română a precizat că, pe parcursul anchetei, grupul infracţional organizat a fost sprijinit de o grefieră de la Tribunalul Hunedoara şi de soţul acesteia, care au transmis unuia dintre medici că instanţa a autorizat interceptarea şi înregistrarea convorbirilor telefonice.
Totodată, în această cauză este cercetată şi o altă persoană, pentru sprijinirea grupului infracţional, fiind suspectată că a primit 10.000 – 15.000 de euro de la un membru al grupării, asigurându-l că are influenţă la conducerea Gărzii Financiare şi că poate influenţa rezultatul verificărilor, potrivit Poliţiei Române.