Pe de o parte, procurorii, care au deschis un dosar penal, dar mai sunt și alte două anchete. Cea deschisă de grupul elvețian Ringier, compania-mamă a ziarului Libertatea, și cea de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).
„Sunt informații extrem de prețioase în acest caz și vorbim, pe de o parte, despre ancheta penală, pe de altă parte despre ancheta de la Ringier din Elveția. Și avem în exclusivitate mesajul pe care ni l-au transmis cei de la board-ul companiei Ringier din Elveția. Și ne spun chiar așa: Vă mulțumim pentru interes. Suntem cu toții afectați de această tragedie și suntem foarte triști. Am angajat o renumită firmă internațională să ne asiste în investigație. Cel puțin atât putem face și nu ne vom opri.
V-am arătat imagini de acolo, de la Ringier Elveția, cu fotografia Iuliei și cu lumânări aprinse. Colegii ei din Elveția au fost extrem de afectați de această tragedie. Iată, o jurnalistă de 32 de ani decide să își ia viața. Cel puțin aparent.
Și acum vin aici cu cea de-a doua anchetă. O anchetă penală desfășurată aici, în România, de polițiști și procurori. E un dosar penal de moarte suspectă în plină desfășurare. Ce s-a întâmplat până în momentul de față în anchetă? Au venit criminaliștii acolo, la fața locului, și au intrat în apartamentul în care Iulia locuia cu chirie în Sectorul 6 al Bucureștiului. Au găsit-o pe Iulia fără suflare, pe podea, au găsit în jurul ei mai multe folii de la medicamente. Raportul medicilor legiști au scos la iveală faptul că ea a murit în urma unei supradoze de medicamente. Prima ipoteză a fost sinuciderea. Dosarul de moarte suspectă merge mai departe și acum s-au ridicat semnele de întrebare la care trebuie să răspundă cei implicați. Tocmai de aceea se vor face audieri. Sursele noastre spun că în perioada imediat următoare la Omoruri sau la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, unde are loc această anchetă, vor veni colegi, rude și chiar șefi.
Un alt aspect important e că în acest moment apartamentul în care locuia Iulia este pus sub sigiliu. Nici măcar proprietarul apartamentului nu are voie să intre acolo pentru că sunt în continuare probe. Dacă anchetatorii vor avea semne de întrebare cu privire la ceea ce s-a întâmplat, să poată intra acolo și să poată lua probe. Percheziția informatică este și ea extrem de importantă în această anchetă pentru că ei pot verifica mesajele, e-mail-urile, practic corespondența Iuliei, ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni, luni, ce a determinat-o să recurgă la acest gest.
Și vorbim și de o a treia anchetă, cea de la ITM. Ce trebuie să verifice acum? Contractul de muncă al Iuliei. În ce condiții lucra aceasta, dacă a adus documentele necesare de la medic, ce diagnostic avea, ce măsuri au luat șefii ei. Sunt trei anchete importante și continuăm să dezvăluim secrete importante din aceste anchete”, a dezvăluit Larisa Popa, jurnalist România Tv.