La numai o zi distanță de primul atac armat, un alt incident a avut loc în Serbia. În urma celui de-al doilea atac armat au decedat 8 persoane și alte 13 au fost grav rănite. Dintre acestea 7 se află în stare critică. Țara a fost cutremurată de un alt incident tragic, iar sute de polițiști din Serbia caută un tânăr de 21 de ani, care ar fi responsabil pentru masacru. Autoritățile au izolat zona unde s-ar ascude atacatorul.
Citește și: Încoronarea Regelui Charles al III-lea va avea loc în data de 6 mai. Iată programul evenimentelor
Acest incident ar fi avut loc în seara de 4 mai, foarte aproape de capitala Serbiei. Tânărul de 21 de ani ar fi tras focuri de armă în mai multe sate din jurul Mladenovac, mai întâi în satul Dubona, apoi în Malo Orašje și apoi în Šepšin.
Primul eveniment tragic și șocant a avut loc în centrul Capitalei, la școala gimnazială Vladislav Ribnikar Un elev de clasa a șaptea a fost arestat, au transmis polițiștii din Serbia. Zona a fost blocată.
Miniștrii și alți reprezentanți ai Guvernului s-au deplasat la fața locului. Tânărul ar fi deschis focul în timpul orei de istorie. Băiatul a furat pistolul de la tatăl său. Potrivit martorilor, băiatul era liniștit, cu note bune. Aproape nimeni nu-și explică gestul extrem.
Autorul crimelor este un băiat de clasa a VII-a. El îi aștepta pe polițiști stând pe un câmp, cu arma în mână. A fost arestat imediat de agenți.
Vracar, cartierul unde au fost comise crimele oribile, este o zonă de lux a Belgradului. Acolo se află sediile mai multor ambasade și muzee.
Astfel de atacuri armate sunt extrem de rare în Serbia. Experții au avertizat, însă, în repetate rânduri, că există riscuri din cauza numărului mare de arme rămase în țară după războaiele din anii ’90.
În opinia psihologului criminalist Tudorel Butoi, sistemul educațional tip „laissez faire” joacă un rol deosebit de important în producerea unor astfel de atrocități. Expertul crede că admonestarea și micile sancțiuni nu trebuie eliminate în familie și școli. În caz contrar, mulți dintre copii riscă să nu cunoască rușinea unor anumite fapte și să conștientizeze efectele negative ale unor fapte extreme.
Dan Atonescu, specialist criminolog, avertizează că afecțiunile psihiatrice apărute instantaneu și consumul de droguri joacă un rol determianant când se pune problema de crime în lanț.
Citește și: Rusia și-a găsit noi parteneri pentru exporturile de aur. Cu ce puteri și-a dat mâna Vladimir Putin