Cum ne afectează carnea de pui sănătatea. Numeroasele afecțiuni pe care le putem dezvolta din cauza hormonilor de creștere

Cu toate că poate părea ireal, mult iubita și preferata carne de pui ar putea să ne pună în pericol sănătatea. Hormonii de creștere folosiți în industrie au dus la degradarea acestui sortiment.
Alina Costache
05 mai 2023, 13:19
Cum ne afectează carnea de pui sănătatea. Numeroasele afecțiuni pe care le putem dezvolta din cauza hormonilor de creștere

Carnea de pui este una dintre favoritele oamenilor, în special a celor mici. În trecut, aceasta reprezenta o sursă importantă de proteine și vitamine, fiind considerată o opțiune sănătoasă, dat fiind ca are un conținut redus de grăsimi. Totuși, acum acest lucru nu mai este chiar valabil, ba chiar acest tip de carne poate reprezenta un pericol pentru sănătatea noastră.

Citește și: Carnea friptă la grătar dă naștere unor substanțe cancerigene. Avertismentul unui cunoscut nutriționist, de 1 Mai

Conform noilor studii făcute de mai mulți specialiști din domeniul sănătății publice, în prezent, carnea de pui conție de șase ori mai multă grăsime decât avea cu 150 de ani în urmă. Mai mult, acum pui sunt hrăniți și injectați cu hormoni de creștere, despre care s-a aflat că au potențial cancerigen ridicat. Acești hormoni sunt prezenți în aproape toată carnea de pui comercializată.

Totuși, carnea de pui are și beneficiile ei, printre care faptul că o porție de carne își oferă jumătate din necesarul zilnic de proteine, care reprezintă acei nutrienți extrem de importanți pentru organismul nostru care se ocupă cu transformarea grăsimilor în energie și cu prevenirea pierderii masei osoase.

Mai mult, aceasta este bogată în vitamina B, ceea ce îi conferă propietăți energizante. Această vitamină este esențială pentru procesarea carbohidraților și pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, carnea de pui poate să contribuie la creșterea imunității, dat fiind că în compoziția ei se regăsește și seleniu, un mineral care stimulează secreția de glutation, numit „antioxidantul miraculos” sau „proteină vieții”.

La ce pericole ne expunem atunci când mâncăm carne de pui

Cu toate că am văzut că există numeroase beneficii ale consumului acestui tip de care, studiile arată că modul în care funcționează astăzi industria degradează calitatea cărnii. Folosirea hormonilor pentru creșterea porcilor, vitelor, oilor, găinilor, curcanilor și a altori păsări poate duce la creșterea riscului de cancer de sân la femei, cancer de prostată sau cancer digestiv.

Poate că cel mai folosit hormon de creștere este estrogenul. Expunerea frecventă la acest hormon poate duce la dereglări hormonale și metabolice, în special la copii și adolescenți. Aceștia se pot confrunta cu pubertate precoce, celulită la vârste fragede și creștere în greutate. La adulți, carnea de pui cu hormoni provoacă obezitate.

Mai mult, studiile au mai arătat că anumite sortimente de carne de pui pot fi infectate cu o tulpină a bacteriei Escherichia coli, rezistență la antibiotice, care poate cauza infecții ale vezicii urinare la femei.Bacteria poate ajunge în corpul omului prin simplă manipulare a cărnii de pui, înainte de prepararea ei, scrie site-ul sfatul medicului.

Citește și: A fost diagnosticată cu cancer de la ceea ce credea că e un simplu coș. A sângerat o săptămână: „Am fost în stare de șoc”

Spynews
Obiectul cu care a fost înmormântată prințesa Diana. Avea o semnificație specială pentru ea
Bzi.ro
Denisa Nechifor a făcut spectacol la piscină, în costum de baie! Cum se păstrează focoasa brunetă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Cine deține, de fapt, lanțul de farmacii Tei din București. Puțini români știu cine se află în spatele mega-afacerii
Capital.ro
Se schimbă buletinele. Tot ce e emis înainte de 1 ianuarie 2024 nu se mai folosește
Playtech.ro
„E prima oară când dau Like la un WC”. Un bărbat și-a făcut toaletă în fundul curții, apoi a...
DailyBusiness
Vestea cea mare pentru toamna 2024. Apare un nou tip de program „Rabla” pentru români
Adevarul
Valoarea de la care o casă sau o maşină devine bun de lux şi se plăteşte impozit în plus. Data limită pentru Formularul 216
Spynews
Irinel Columbeanu, abandonat în azil! Afaceristul ar fi fost părăsit de prietenii lui și trece prin clipe grele
Spynews
Dulce împăcare! Dana Roba este din nou împreună cu Beniamin! Nu au rezistat prea mult timp unul fără celălalt / FOTO
Evz.ro
Fără aparate de condiționat pe fațadele clădirilor. Legea, în vigoare de la 1 ianuarie 2025
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Pensie de 100.000 de lei pe lună după recalculare. Ce meserie a avut românul care o încasează
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Sebastian, de la „Casa iubirii”, în lacrimi după cearta cu Roberta: „Nu mă simt bine, îmi este rău!”
Capital.ro
Este interzisă instalarea aparatelor de aer condiționat pe fațadele clădirilor! Se dau amenzi usturătoare.
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
stirilekanald.ro
Șocant de ce a murit de fapt Sorin Nazîru, la 16 ani! 'Paracetamol și apă rece puteam să-i dau și eu'
substantial.ro
Cercetătorul Vincent Lyne dezvăluie posibila locație a epavei zborului MH370
MediaFlux
CEA MAI MARE PENSIE după recalculare. O primește o persoană care a lucrat DOAR 18 ANI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...