Vremea EXTREMĂ a făcut PRĂPĂD în ţară. Potop cu grindină şi tornade, oamenii avertizaţi prin Ro-Alert să stea în case

A fost panică într-o comună din Satu Mare, după ce localnicii au anunțat că văd nu una, ci două tornade. Nici alte zone din vestul ţării nu au scăpat de fenomenele extreme. La munte, sunt aşteptate lapoviţă şi ninsori.
Filip Stan
08 mai 2023, 08:52
Vremea EXTREMĂ a făcut PRĂPĂD în ţară. Potop cu grindină şi tornade, oamenii avertizaţi prin Ro-Alert să stea în case

Vremea extremă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară. Orașul Baia Mare a fost lovit de o furtună puternică și în scurt timp grindina căzută în strat gros a acoperit străzile. La fel a fost și în zonele de la marginea orașului, unde mai multe culturi au fost distruse în totalitate. Meteorologii au anunțat cod galben de ploi și vijelii până astăzi după amiază.

Panică într-o comună din Satu Mare, după ce localnicii au anunțat că văd nu una, ci două tornade pe câmpurile de lângă localitate.

Meteo din bătrâni. „Dacă plouă în mai, avem mălai”. Gromovnicul lui Mihai Voropchievici anunţă vreme de recolte bogate în mai

Imaginile au fost postate pe rețelele sociale, unde au stârnit comentarii intense. Fenomentul s-a dovedit însă doar un nor pâlnie, nu o tornadă. Județul Satu Mare s-a aflat azi sub cod galben de vreme rea.

Județul Maramureș se află sub avertizare de cod galben de ploi și vijelii. Mai multe orașe au fost acoperite de grindină în urma unei furtuni extreme care a îngreunat traficul în marile orașe.

În județul Cluj este avertizare de cod portocaliu de vreme rea de două zile, iar cantitatea mare de gheață a acoperit curțile și grădinile oamenilor. Copacii au fost puși la pământ de vântul puternic și au căzut peste mai multe mașini parcate.

Vremea în data de 8 mai este una rece, se așteaptă ploi, grindină și descărcări electrice și chiar ninsoare la munte.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se face și mai frig, iar la Suceava vor fi doar 6 grade. Avem o zi tare neplăcută, cu cer acoperit, multe ploi și vânt intens.

Prognoza meteo 8 mai. Vremea se schimbă. Început de săptămână cu ploi. Temperatura maximă, de 17 grade
O să plouă și în nord-vestul țării, mai ales în zona Transilvaniei. Ceva mai bine o să fie în Maramureș, pe unde apare trecător soarele. Temperaturile scad și aici, dar nu atât de mult ca în Moldova. Vor fi în jur de 15 grade pe la amiază.

În Transilvania se răcește foarte tare pe partea estică, în special în depresiuni. Temperaturile ajung la 18 grade în vestul provincie, iar ploile apar cam peste tot și pot aduce cantități însemnate de apă. La munte, la altitudini mari o să cadă lapoviță și ninsoare.

Risc însemnat de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş şi Bucegi
Meteorologii avertizează că este risc însemnat de producere de avalanşe în Munţii Făgăraş şi Bucegi, la peste 1.800 de metri.  Riscul însemnat de avalanşă înseamnă risc de gradul 3 pe o scară de la 1 la 5.

„La peste 1800 m, zăpada îşi va accelera procesul de topire, în special pe fondul temperaturilor diurne ridicate şi a insolaţiei, iar apa rezultată din topire va pătrunde în strat, umezindu-l suplimentar. Stratul existent este alcătuit din mai multe zone cu rezistenţă relativ scăzută, formate din zăpadă umezită şi cu masă volumică mare, având intercalate cruste vechi, iar spre sol sunt cristale tip cupă. În apropierea crestelor mai sunt cornişe, iar pe văile adăpostite depozite mai mari de zăpadă. Temperaturile diurne pozitive, insolaţia şi temporar ploile, vor continua să umezească şi să topească zăpada de la suprafaţă. Apa rezultată din topire va îngreuna vechiul strat şi acesta va putea aluneca uşor pe pantele suficient de înclinate, peste crustele aflate în interior, iar în cazuri izolate se pot rupe cornişele existente. Se pot astfel declanşa spontan avalanşe de topire de dimensiuni medii şi izolat mari, riscul fiind amplificat supraîncărcări slabe. Unele avalanşe pot angrena şi straturi mai vechi şi pot coborî până la altitudini mai mici de 1800 m. Sub 1800 m, zăpada va continua să se topească. Pe pantele mai înclinate şi umbrite de la peste 1700 m, se mai pot declanşa curgeri sau avalanşe de topire de mici dimensiuni, riscul fiind amplificat la supraîncărcări oricât de mici”, au anunţat meteorologii.

Avertizarea acestora este în vigoare până luni seara. În ceilalţi munţi din ţară, riscul de avalanşe este moderat, de gradul 2. În munţii Făgăraşului, la Bâlea Lac, se înregistra, vineri, un strat de zăpadă de 2,15 metri.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Capital.ro
Statul va plăti câte 5.000 LEI de persoană. Guvernul a pregătit deja banii
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Sute de locuri de muncă într-un județ din România. Ce mare investitor face angajări
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultima filmare făcută de Andrei Versace. Un bărbat misterios apare în cadru: 'Nu a fost singur în casă!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Situație de urgență în Sicilia: Vulcanul Etna provoacă haos în transportul aerian
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!