Anunț mare pentru investitorii în Bitcoin. Prima țară din Europa care acceptă plățile cu cea mai importantă criptomonedă

Din ce în ce mai multe state ale lumii prezintă deschidere pentru monedele digitale. În Europa a apărut deja primul stat care va accepta plata cu ajutorul Bitcoin, „regina criptomonedelor". 
Alina Costache
08 mai 2023, 22:30
Anunț mare pentru investitorii în Bitcoin. Prima țară din Europa care acceptă plățile cu cea mai importantă criptomonedă

Premierul Liechtensteinului, Daniel Risch, a făcut marele anunț, prin intermediul unui interviu acordat publicației germane Handelsblatt, citată de Reuters.

Risch, care este și ministru de Finanțe în Liechtenstein, a anunțat că statul pe care-l conduce are în plan să accepte depozite în BTC și schimbarea lor în franci elvețieni, moneda națională a micului stat european.

Oficialul din Liechtenstein a mai transmis că nu are pe masă niciun plan de risc, dar are în plan investirea rezervelor de stat în Bitcoin.

În prezent, rezervele de stat sunt investite în piața de capital și sunt evaluate la 2,2 miliarde de franci elvețieni, potrivit presei locale.

„Criptomonedele ca bitcoin sunt încă prea riscante, dar această evaluare se poate schimba, desigur”, a declarat Risch.

 

Ce se întâmplă cu Bitcoin pe termen mediu și lung

 

Mihai Daniel, cel mai cunoscut influencer crypto din România, este plin de entuziasm. Ceea ce a fost mai greu pentru Bitcoin a trecut, crede acesta.

„Vreau să vă zic ceva! Iarna crypto s-a terminat. Nu e vorba despre lunile de iarnă, ci e vorba despre cea mai grea perioadă a bear marketului. Din punctul meu de vedere, s-a încheiat.

(…) Traversăm o perioadă în care întâlnim oportunități peste tot. Traversăm o perioadă în care oamenii nu sunt extrem de investit, de cumpărat asseturi și de gândit pe termen lung. Lucrul ăsta este greșit. Imaginați-vă că în decembrie, când toată lumea nu mai avea niciun interes față de crypto, ar fi cumpărat masiv proiectele preferate. Dacă ar fi fost calitative, azi ați fi avut cel puțin dublați banii. Imaginați-vă că în următorul ciclu, care va fi probabil cel mai spectaculos ciclu de pe piață din istoria crypto, oportunitățile vor fi uriașe. Uriașe, uriașe! Adică oameni simpli vor avea ocazia să facă tone de bani, tone de bani. Iar acum este acel moment. Da, piața crypto poate și cu siguranță va mai avea turbulențe.

Dar din punctul meu de vedere, ceea ce a fost cel mai rău cred că a trecut. Gândiți-vă că 2022 a fost cel mai greu an din istoria întragă a pieței crypto, când s-au prăbușit companii gigant, când au dispărut FTX, Celsius, Voyager și multe altele.

Acum suntem în baza în care toată lumea dă bice la reglementări, toată lumea se chinuie, instituții, guverne, să ducă piața asta în normalitate”, a declarat în vlogul său investitorul cu peste 82.000 de urmăritori pe YouTube.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop rune 29 iulie – 4 august 2024. Mihai Voropchievici dezvăluie ce zodie e sub semnul Uraganului
Capital.ro
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Ceaușescu a construit ilegal Casa Poporului. Mărturiile fostului arhitect-șef al Bucureștiului
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
UE a dat ordin. Se introduce un nou CARD. România va fi obligată să îl folosească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
FSB DEJOACĂ ATACURI TERORISTE ÎN DAGHESTAN: TREI SUSPECȚI ARESTAȚI ÎN KASPIK
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!