Taximetriştii au afişat bannere cu „Ilfov ilegal în Bucureşti” şi au cerut majorarea tarifului de la 1.39 lei/km pâna la 2 lei/km.
Aceştia au încheiat protestul mai devreme cu o oră decât planificaseră iniţial. „Am decis să încheiem protestul cu o oră mai devreme pentru ca oamenii să poată pleca din nou la muncă. Principalul obiectiv al acţiunii de astăzi (marţi-n.r.) a fost acela de a le solicita membrilor Camerei Deputaţilor adoptarea urgentă a Proiectului de lege nr.621/2010, în forma dezbătută de plenul său pe data de 24 aprilie 2012„, a spus Claudiu Săpunar, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Transportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi (ANTTI).
Potrivit acestuia, autorităţile au termen două săptămâni pentru a rezolva revendicările taximetriştilor.
„Dacă în maximum două săptămâni nu vom primi un răspuns favorabil din partea autorităţilor cu privire la revendicările noastre, atunci vom organiza o acţiune de protest mult mai mare, la care vor participa atât taximetrişti din Bucureşti, cât şi din întreaga ţară„, a precizat Săpunar.
La protestul de marţi, taximetriştii au solicitat public autorităţilor în drept, respectiv Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi Parchetului General, să dea curs tuturor sesizărilor înregistrate, şi să ia măsurile legale ce se impun împotriva Direcţiei Transporturi din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, din cauza căreia o mare parte dintre transportatori sunt în ilegalitate încă din 30 martie 2010, întrucât nu li s-au eliberat până acum contractele de gestiune delegată.
„La protestul de azi (marţi- n.r.) participă aproximativ 1.000 de taximetrişti de pe raza Capitalei. Oamenii doresc în principal ca membrii Camerei Deputaţilor să adopte urgent Proiectul de lege nr. 621/2010, în forma dezbătută de planul său pe data de 24 aprilie 2012. De asemenea, autorităţile în drept, respectiv Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi Parchetul General trebuie să dea curs tuturor sesizărilor pe care le-am depus, şi să ia măsurile legale ce se impun împotriva Direcţiei Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei. Din cauza faptului că directorul Direcţiei Transporturi, Ion Dedu, refuză să semneze listele cu tarife, o mare parte dintre transportatori lucrează ilegal încă din 30 martie 2010„, a spus Claudiu Săpunar, citat de Agerpres.
Pe timpul protestului, autoturismele taxi au staţionat în intervalul sus amintit pe prima bandă a Bd. Naţiunilor Unite, în faţa Parcului Izvor, pe trotuarul străzii B.P. Haşdeu, pe trotuarul Splaiului Independenţei, între străzile Haşdeu şi Bd. Libertăţii, şi pe tot sensul de mers al Bd. Libertăţii, dintre Splaiul Independenţei, spre Bd. Naţiunilor Unite.