Rezidenţiat 2023. Toate cele 628 de locuri scoase la concurs vor putea fi ocupate. Angajări deblocate şi în Educaţie

Repartizarea pe posturi se va face în ordine descrescătoare a punctajelor obţinute de candidaţii la Rezidenţiat 2023.
Mircea Filipescu
17 mai 2023, 18:55
Rezidenţiat 2023. Toate cele 628 de locuri scoase la concurs vor putea fi ocupate. Angajări deblocate şi în Educaţie
Rezidenţiat 2023. Toate cele 628 de locuri şi posturi scoase la concurs la sesiunea extraordinară a Rezidenţiatului vor putea fi ocupate, anunţă Ministerul Sănătăţii, în condiţiile în care 863 de candidaţi au obţinut punctaj de promovare. Locurile se vor alege în ordine descrescătoare a punctajelor obţinute de candidaţi.

Rezidenţiat 2023.  Potrivit Ministerului Sănătăţii, toate locurile şi posturile din sesiunea extraordinară a concursului de rezidenţiat din 14 mai vor putea fi ocupate, deoarece numărul candidaţilor care au obţinut punctaj de promovare este mai mare decât numărul locurilor scoase la concurs.

Sesiune extraordinară de Rezidenţiat în 14 mai – 962 de candidaţi pe 626 de locuri, din care aproape 100 pentru medicina de urgenţă

Astfel, cel mai mare punctaj obţinut la sesiunea extraordinară a concursului de intrare în Rezidenţiat 2023 în Domeniul Medicină este 807. Potrivit metodologiei de concurs, alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj de minimum 60% din cel mai mare punctaj obţinut la acest concurs, adică 484 de puncte. Astfel, 863 de candidaţi au obţinut punctaj de promovare.

Conform sursei citate, pentru această sesiune extraordinară au fost scoase la concurs 628 de locuri şi posturi din cadrul unităţilor sanitare publice. Acestea se vor alege în ordine descrescătoare a punctajelor obţinute de candidaţii la Rezidenţiat 2023.

Clasamentul final la Rezidenţiat 2023, data, locul şi ora de prezentare a candidaţilor pentru repartiţia pe specialităţi şi centre de pregătire vor fi afişate pe site-ul concursului http://rezidentiat.ms.ro.

-title”>Guvernul a aprobat Memorandumul pentru deblocarea posturilor din Educaţie – Anunt despre reluarea angajărilor

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat, miercuri, că a fost adoptat Memorandumul pentru deblocarea posturilor din educație. „Este o decizie importantă și necesară, în contextul în care așa cum am anunțat, la fel ca și anul trecut, acordăm respectul cuvenit unor domenii atât de importante, precum educația or sănătatea, prin derogare de la regulile prin care Executivul a stabilit să țină sub control cheltuielile bugetare, eliminând o serie întreagă de cheltuieli publice în efortul de a reuși menținerea sub control a deficitului în țintele pe care Guvernul și le-a asumat.

Klaus Iohannis promite salarii mai mari profesorilor: „Aici le dau dreptate, pentru un învăţământ de calitate nu este suficient să ai şcoli bine dotate”
Așadar, pentru educație, pentru sănătate, sunt exceptate și aceste reguli nu se aplică în ceea ce privește ocuparea funcțiilor vacante, astfel încât, prin memorandumuri, în cadrul Guvernului, sunt aprobate aceste decizii.

Este și situația de azi, când Guvernul a aprobat acest memorandum de exceptare de la prevederile incluse în OUG 34 din 12 mai privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, dar și modificarea și completarea unor alte normative.

În acest fel, Guvernul aprobă organizarea de concursuri pentru a ocupa posturile vacante sau temporar vacante din instituțiile de învățământ superior și învățământ preuniversitar pentru anul în curs”, a spus Dan Cărbunaru.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop rune 29 iulie – 4 august 2024. Mihai Voropchievici dezvăluie ce zodie e sub semnul Uraganului
Capital.ro
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Ceaușescu a construit ilegal Casa Poporului. Mărturiile fostului arhitect-șef al Bucureștiului
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
UE a dat ordin. Se introduce un nou CARD. România va fi obligată să îl folosească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
FSB DEJOACĂ ATACURI TERORISTE ÎN DAGHESTAN: TREI SUSPECȚI ARESTAȚI ÎN KASPIK
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!