Profesorul Vlad Ciurea: „Nu vă mai biciuiți creierul cu energizante şi cafele. Există un punct al lui Dumnezeu în creier. În genomul uman este implementat Tatăl Nostru”

Profesorul doctor Vlad Ciurea a revenit cu sfaturi pentru cei care vor să aibă o viață liniștită, împlinită și cu mai puține boli la bătrânețe.
Irina Dumitrescu
17 mai 2023, 21:07
Profesorul Vlad Ciurea:
Ce cuvinte nocive nu trebuie să rostești. Profesorul Vlad Ciurea

Vlad Ciurea spune că acesta poate fi antrenat, pentru a deveni mai liniștiți și mai echilibrați. „Orice fel de discuție, orice participare verbală, auditivă, orice melodie, mișcarea, toate stimulează creierul. E bine să te miști, pentru că face parte din ființa umană. Eu mă mișc și fac orice îmi place mie. De exemplu, ascult un anumit fel de muzică, și anume latino. Îmi pun muzica aceea și imediat renasc. E bine ca fiecare să facă așa cum dorește acest lucru. Muzica ne face bine la orice. Toată dimineața eu nu ascult știri, decât să aflu cum e vremea, atât, și apoi trec numai pe muzică”, a declarat profesorul Vlad Ciurea.

Medicul chirurg spune că trebuie să ne stimulăm mereu creierul, să îi dăm ceva nou de făcut. De asemenea, putem că ne folosim de acea curiozitate cu care ne-am născut. „Căutați mereu ceva nou, plăcut. Picătură cu picătură. Căutați mereu compania celor din jur. O soluție e să mergeți la piață. Minunat ar fi să găsiți chiar o piață de flori”. În plus, Vlad Ciurea spune că creierul are nevoie din când în când de câte o „prăjiturică”. Nu una dulce, ci una spirituală: un spectacol de operă sau o piesă de teatru.

Invitat în emisiunea CSID LIVE, profesorul Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic Sanador, a subliniat importanța stilului de viață asupra sănătății creierului.

Specialistul spune că multitaskingul este ca o otravă pentru creier, ne degradează celulele nervoase. Mai mult, dacă ne forțăm să fim mereu conectați și apelăm la tot felul de substanțe stimulante, ne „biciuim” creierul și apare oboseala cerebrală, dar crește și riscul de tumori.

Ce tipuri de dulciuri este bine să mâncăm pentru sănătatea celulei nervoase. Recomandările neurochirurgului Vlad Ciurea: „Renunţaţi la acele ‘poveri’ care se metabolizează greu”
Creierul nu poate să lucreze în dezordine. Întrebat care este impactul stilului de viață asupra sănătății cerebrale, profesorul Ciurea a menționat că acesta este extrem de important.

„Stilul de viață are un impact total asupra creierului. Am făcut un experiment astăzi: am oprit telefonul la 8 și jumătate dimineața, când am început consultațiile, și l-am pornit abia la ora 13. Am constatat că am avut 27 de apeluri în acest interval. Am primit reproșuri că n-am răspuns la apeluri, dar am replicat că ori fac o treabă, ori alta. Care-i graba?

Structura cerebrală cere ordine, e foarte interesant. Nu trebuie să sărim de la una la alta. Nu facem niciuna bine. Creierul nu poate să lucreze în dezordine, se epuizează dacă facem mai multe lucruri în același timp. Epuizarea este dublă: la nivelul sinapselor și la nivelul celulelor”, a explicat profesorul Ciurea.

Neurochirurgul Vlad Ciurea, sfaturi despre cum să ne antrenăm creierul pentru a fi mai liniștiți și echilibrați: „Eu îi zic prăjiturica creierului”
Un prim semnal că suntem suprasolicitați și creierul are de suferit este senzația că nu mai putem să facem față la toate situațiile, că ne depășește ceea ce se întâmplă.

Această „oboseală cerebrală” nu trebuie ignorată, avem nevoie de odihnă și ordine. „Nu trebuie să continuăm să ne biciuim cu tot felul de substanțe, energizante, cafele. Personal, beau o cafea de dimineața, nu foarte tare, un fel de cappuccino. O beau încet, fără să mă grăbesc.

Apoi mai beau una după-amiază. În niciun caz seara, nu 5-6 cafele pe zi! Suprasoliciți inima, creierul să pompeze încontinuu. Unde duce asta? Nu poți să stai mereu în stare de tensiune.

Prioritățile creierului sunt foarte importante. Trebuie să luăm lucrurile pe rând. Când rezolvi un lucru, se produce o relaxare. Bulibășeala în creier nu este deloc bună!”, adaugă profesorul Ciurea.

 

Prof. Dr. Vlad Ciurea: „Există un punct al lui Dumnezeu în creier. În genomul uman este implementat Tatăl Nostru”

Profesorul Doctor Vlad Ciurea a declarat recent că în creierul uman există un punct al lui Dumnezeu, dovedit de știință.

rugăciunea Tatăl Nostru Vlad Ciurea

„A fost verificat. Există un punct al Lui Dumnezeu în partea interioară a creierului frontal. Ulterior au început tot felul și tot felul de alte studii. Cu cât știința a evoluat mai mult, cu atât s-au descoperit mai multe elemente de credință în interiorul creierului”, a spus medicul.

Totodată, acesta a precizat că evoluția științei a permis descoperirea mai multor aspecte ce țin de credință. „Știința a început să împingă credința înainte. În genomul uman este implementat Tatăl Nostru, ca rugăciune, care duce creierul românilor înainte. Un alt savant spunea că Tatăl Nostru deschide funcționalitatea glandelor. Pe timpul rostirii rugăciunii, toate glandele endocrine se desfac și pornesc organismul. De la locomotivă se transmit toate comenzile”, a spus doctorul Vlad Ciurea.

DailyBusiness
Cel mai mare producător de carne din România iese din supermarketuri și își deschide propriul magazin. De unde își pot alimenta frigiderele românii
Spynews
Claudia Pătrășcanu s-a tuns singură, acasă. Cum arată acum cântăreața / FOTO
Bzi.ro
Cât costă un tort pentru Paște în cofetăria Gabrielei Cristea: Fanii și-au pus mâinile în cap!
Fanatik.ro
Zodiile care vor avea portofelul plin de Paște. În sfârșit, vine norocul și peste ele, Fecioarele sunt cele mai favorizate
Capital.ro
Se pune stop la plata cash? Legea care se pregătește la nivel național. Ce se va întâmpla cu numerarul?
Playtech.ro
De ce nu este bine să vopsești ouă în Vinerea Mare. Ce trebuie să faci în această zi, conform tradiției
DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Adevarul
Rușii au încercat să spargă frontul din Harkov. Trupele ruse au reluat atacurile mecanizate
wowbiz.ro
Armin Nicoară răspunde declarațiilor făcute de Georgiana Lobonț! Artistul a spus public ce a făcut nașa lui după ce el și Claudia Puican au devenit părinți? Nimeni nu se aștepta la asta
Spynews
Scandal uriaș la Teatrul Metropolis! Celebra Lili Jurcă, obligată să joace pe stradă?! Cum s-a ajuns la această situație
Spynews
Singurele imagini cu casa în care locuiește David Pușcaș: ”V-am primit în haos că aseară am făcut live” / GALERIE FOTO
Evz.ro
Cozonacii din supermarket. Te îngrozești dacă le citești eticheta
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Cătălina Ponor s-a transformat dintr-o gimnastă eroină într-o mamă gospodină. La 37 de ani, marea campioană s-a dedicat familiei
kanald.ro
Rezultatul autopsiei lui Emanuel, medicul rezident din Botoșani, care a fost găsit fără suflare în locuința sa. La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Reguli noi pentru proprietarii de locuințe. Va fi obligatoriu, trecut direct în Constituție: E timpul!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Jordan Chiles, rivala Anei Bărbosu, a arătat poate prea mult într-un costum de baie
stirilekanald.ro
Mama Alexandrei, răpusă de durere la priveghi: ”E o sfârșeală în ea, n-am cuvinte”
Cum să prepari cel mai bun drob de miel. Secretele pe care gospodinele trebuie să îl știe
MediaFlux
500 de lei pentru elevi. Banii au început să fie virați
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Păstorii de stele: cum au ajuns ciobanii din Sahara brokeri de meteoriți