Lorelai Moșneguțu a vorbit în cadrul unui podcast despre clipele grele prin care a trecut din cauza condiției sale. Tânăra de 2o de ani a povestit cum a fost tratată de colegi, dar și de cadrele didactice. Aceasta a fost abadonată de mama ei și a ajuns într-un orfelinat, iar la numai 14 ani a câștigat premiul de 120.000 de euro de la show-ul de talente.
Își amintește și acum neplăcerile trăite pentru că s-a născut altfel decât ceilalți. Cel mai greu era atunci când mergea în locurile de joacă pentru copii.
„Am simțit că viața mea e diferită până în grădiniță. Atunci când mergeam în locurile de joacă, ca orice copil, voiam să mă joc cu ceilalți, însă mare parte din aceștia veneau doar să mă întrebe că de ce nu am mâini.
Într-un fel nu am de ce să mă supăr, pentru că erau niște copii și gândirea lor, să vadă pe cineva diferit, erau curioși. Lucrul acesta m-a făcut să mă duc foarte mult pe partea artistică, să încep să cânt, să îmi găsesc alte ocupații.
Atunci când mergeam în locurile de joacă nu prea aveam cu cine să mă joc. În mare parte mă jucam singură, în locurile acelea cu nisip. Acest lucru a durat până în școala generală.
Doamna învățătoare, din prima zi, m-a adus în față și le-a spus tuturor colegilor că voi cu colega voastră vă purtați de la egal la egal, iar tu, vorbind cu mine, o să fii tratată egal cu toți ceilalți”, a povestit Lorelai Moșneguțu la emisiunea În Oglindă.
Abia în școala generală, Lorelai a început să fie tratată la fel ca ceilalți colegi. A învățat la fel ca toți ceilalți și spune că niciodată nu s-au făcut discriminări sau favoritisme.
Examenele susținute de Lorelai Moșnefuțu au fost date din materia predată în școlile din România, chiar dacă ea a studiat mai mult de acasă, profesorii venind la ea. În prezent, este studentă în primul an de facultate, cântă la pian și chitară, pictează tablouri și scrie cu o dexteritate impresionantă. A publicat până acum 10 cărți, susține concerte, joacă piese de teatru și se mândrește cu zeci de dimplome și trofee.