El precizează că nu a dorit să facă până în acest moment declaraţii, pentru că, pentru a avea o justiţie corectă, judecătorii trebuie lăsaţi să lucreze fără nici un fel de influenţări din partea părţilor implicate în dosare sau din partea altor instituţii ale statului.
„Consider totuşi că, după ce instanţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a hotărât astăzi să mă condamne cu o pedeapsă privativă de libertate, este cazul să îmi spun punctul de vedere. Este o sentinţă care mă surprinde, pentru că eu consider că dosarul meu este un dosar făcut pe grabă într-o campanie electorală în care eu spuneam nişte lucruri incomode despre anumite persoane. De asemenea, ceea ce m-a surprins este o anumită insistenţă de a mă condamna: în cadrul procesului, nu mi-a fost acceptată nici o expertiză solicitată, nici un martor propus de mine, nici o altă probă prin care am dorit să mă apăr”, susţine Pop.
El afirmă că nu crede că prin condamnarea unui politician la cinci ani de închisoare se rezolvă problema corupţiei în România, ci din contră.
„Nu cred că prin punerea mea în spatele gratiilor vom obţine aderarea la spaţiul Schengen sau un raport mai bun pe Justiţie de la Comisia Europeană. Întrucât contextul actual cere ca România să servească Europei politicieni condamnaţi pe bandă, am toate motivele să cred că dosarul meu nu a fost corect judecat”, afirmă Pop.
Potrivit acestuia, pentru a sta cinci ani închis, un om trebuie să fi comis o faptă extrem de gravă.
„Din câte ştiu, eu nu am omorât pe nimeni. Cea mai mare acuzaţie a procurorilor face referire la anumite nereguli descoperite unei firme la care nici măcar nu sunt acţionar. Iar aceste acuzaţii sunt dublate de o serie de convorbiri înregistrate ilegal şi de un denunţ al unei persoane care a recunoscut în cele din urmă că a făcut acest lucru într-un moment de supărare, cauzată de anumite probleme personale. Tot ce pot să vă spun, şi oricine conduce sau este acţionar al unei societăţi comerciale, ştie că pot exista nereguli mai tot timpul, dar nu cred că toată lumea care are nereguli în contabilitatea firmei merge la puşcărie pentru cinci ani. Voi merge mai departe pentru a-mi obţine dreptatea, într-o ţară în care majoritatea politicienilor condamnaţi sunt, culmea, din opoziţie, iar marile ţepe date poporului român rămân arătate la televizor şi atât. Iar dacă dreptatea nu îmi va fi făcută în ţara mea, o voi căuta şi în altă parte, cu siguranţă.
Deputatul PNL Virgil Pop a fost găsit vinovat de instanţa supremă în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi a fost condamnat, vineri, la cinci ani de închisoare cu executarea pedepsei, decizia nefiind definitivă.
Instanţa supremă a finalizat în 9 decembrie dezbaterile în dosarul în care deputatul PNL Virgil Pop este acuzat de trafic de influenţă, decizia fiind pronunţată vineri în această cauză, care se judecă din ianuarie 2009.
În cazul lui Virgil Pop, instanţa a mai decis interzicerea unor drepturi timp de doi ani.