Dmitri Medvedev, declaraţii îngrijorătoare: „Acest război va dura, cel mai probabil, zeci de ani. Ucraina va dispărea inevitabil!”

Fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev, văzut ca unul dintre cei mai fideli aliaţi ai lui Vladimir Putin, a declarat că războiul din Ucraina ar putea dura zeci de ani, cu perioade lungi de lupte întrerupte de armistiţii.
Mircea Filipescu
26 mai 2023, 12:09
Dmitri Medvedev, declaraţii îngrijorătoare:

Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, mai spune că Ucraina ca stat va dispărea inevitabil, dar acest lucru se poate întâmpla în funcție de diferite scenarii, ceea ce va determina probabilitatea unei reluări a conflictului.

„Am scris recent de ce Ucraina va dispărea. Acum este timpul să spunem cum va dispărea Ucraina, precum și care este riscul unei reluări a conflictului în Europa și în lume. Va depinde de modul în care va decurge procesul de dezintegrare a acestui stat muribund ca urmare a unui conflict militar pierdut”, a scris Dmitri Medvedev, joi, pe canalul său Telegram.

Potrivit lui Medvedev, există două astfel de căi. „Sau calea unei erodări relativ lente a statalității ucrainene, cu pierderea treptată a elementelor rămase ale suveranității statului. Sau calea prăbușirii sale instantanee cu anihilarea simultană a tuturor semnelor de statalitate”, a spus el.

„Acest conflict va dura foarte mult timp, cel mai probabil zeci de ani”, a declarat Medvedev, citat de RIA. „Atât timp cât există o astfel de putere (la Kiev – n.r.), vor fi, să zicem, trei ani de armistiţiu, doi ani de conflict şi totul se va repeta”, a continuat el, reiterând afirmaţia Moscovei că Ucraina este un stat nazist.

Citeşte şi: Adjunctul spionajului militar ucrainean spune că „asasinarea lui Putin e o prioritate”, iar Prigojin este şi el pe listă. Răspunsul lui Peskov: „Regimul terorist vorbeşte despre aspiraţiile sale teroriste”

În orice caz, a continuat politicianul, după o astfel de prăbușire, trei scenarii sunt probabile.

În primul caz, regiunile vestice ale Ucrainei „intră sub controlul mai multor state UE odată cu punerea în aplicare a ulterioarelor Anschluss” (așa-numita încorporare a Austriei în Germania nazistă, c. f. TASS) din aceste terenuri de către statele beneficiare.”

„În același timp, va rămâne un anumit teritoriu ucrainean „no-man’s”, care este stors între Rusia și teritoriile care au intrat sub suveranitatea unui număr de țări europene. Restul teritoriului fără stăpân își declară succesiunea din fosta Ucraină, personalitatea sa juridică internațională și intenția sa de a returna terenurile pierdute prin toate mijloacele. Firește, ținând cont doar de acele ținuturi care au devenit parte a Rusiei”, a descris Medvedev posibila desfășurare a evenimentelor.

În opinia sa, în același timp, această „nouă” Ucraină își va declara imediat dorința de a adera la Uniunea Europeană și la NATO, ceea ce se va întâmpla pe termen mediu. „Conflictul armat se reia după o scurtă perioadă de timp, transformându-se într-unul permanent, dar cu amenințarea unei scurgeri rapide a acestuia într-un al treilea război mondial cu drepturi depline”, a declarat politicianul.

Citeşte şi: Zelenski anunţă că 106 soldaţi ucraineni, capturaţi de ruşi în Bahmut, au fost recuperaţi

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Castelul din România care a ajuns o ruină. A apărut într-un film celebru, a fost cumpărat de un lanț hotelier și de ani de zile așteaptă să fie renovat
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
AGENT DE INFORMAȚII MILITARE NORD-COREEAN ACUZAT DE PIRATAJ ÎMPOTRIVA SUA ȘI ALTOR ENTITĂȚI INTERNAȚIONALE
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!