Ponta le dă REPLICA liberalilor care s-au opus taxei de solidaritate. Ce aşteaptă de la Chiţoiu

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că liberalii au fost iniţial de acord cu impozitarea salariilor  bugetarilor de peste 4.000 de lei, ideea fiind prezentată şi celor de la FMI, dar cum aceştia s-au răzgândit între timp, trebuie căutată o soluţie privind cele 110 milioane de lei necesare pentru pensiile militarilor. Ponta a arătat că aşteaptă această soluţie de la ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu.
Iulian Tudor
11 apr. 2013, 12:50
Ponta le dă REPLICA liberalilor care s-au opus taxei de solidaritate. Ce aşteaptă de la Chiţoiu

Ponta a fost întrebat dacă ideea impozitării salariilor mai mari de 1.000 de euro ale bugetarilor a fost abandonată sau o va pune în aplicare, context în care el a replicat că aceasta a fost convenită în cadrul USL în ianuarie.

A fost o idee absolut convenită în cadrul USL în luna ianuarie. Am prezentat-o celor de la FMI ca o măsură de obţinere a unor venituri exact în contextul în care căutăm venituri pentru pensionarii militari, cei 15.000, şi cei de la FMI au zis bun şi le daţi banii, influenţa anuală este undeva la 100 – 110 milioane de lei, de unde îi obţineţi? Având acord în cadrul USL am zis că îi obţinem din această taxă tot de la bugetarii care au salarii foarte mari. Acum, dacă nu mai sunt de acord liberalii, trebuie să căutăm în altă parte cele 110 milioane pentru a-i da la militari aşa cum am promis„, a afirmat Ponta, citat de Agerpres.

CITEŞTE ŞI Antonescu nu este de acord cu Ponta: PNL se opune categoric oricărei supraimpozitări

Premierul a punctat că acceptul, în luna ianuarie, în cadrul USL privind impozitarea salariilor mai mari de 4.000 de lei a fost foarte ferm. El a susţinut că opoziţia fermă, din această lună, a PNL referitoare la acest lucru a fost o decizie politică.

Este decizia lor. Înţeleg punctul de vedere al liberalilor şi o să discutăm în continuare să vedem dacă nu de aici, unde găsim cei 100 – 110 milioane de lei pentru a-i da la pensionarii militari„, a spus Ponta.

Întrebat dacă renunţă la această idee şi va propune alta, premierul a spus: „Nu, aştept să-mi propună ministrul de Finanţe, că eu nu sunt ministru de Finanţe. (…) Nu este vorba de liberal, dl Chiţoiu nu este ministru liberal sau social-democrat, dl Chiţoiu este ministru de Finanţe şi când aveam o sursă de venit pentru un obiectiv clar, dacă acea sursă de venit nu se mai realizează, trebuie găsită o altă sursă de venit. Este, până la urmă, ca în bugetul fiecărui om (…). Dacă m-am bazat că o să iau o sută de milioane de lei de acolo ca să îi dau la pensionarii militari şi nu îi mai iau, trebuie să îi găsesc în altă parte sau nu le mai dau, dar nu cred că aceasta este o soluţie”, a arătat Ponta.

CITEŞTE ŞI Noul proiect privind pensiile militarilor a fost FINALIZAT. Duşa: Legea nu va crea discriminări

El a precizat că discuţiile pe acest subiect vor avea loc cel mai probabil săptămâna viitoare.

Partidul Naţional Liberal se opune oricărei supraimpozitări sau creşteri de fiscalitate, a declarat, marţi, preşedintele PNL, Crin Antonescu, în contextul în care a fost întrebat cum vede măsura anunţată de premierul Victor Ponta privind impozitarea cu 10% a salariilor bugetarilor care depăşesc 1.000 de euro.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile, trebuie sa respecți o singură condiție simplă
Capital.ro
Statul află TOTUL despre tine. Apare al doilea CNP. Cine e obligat legal să îl dețină
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Ungurii aduc marea victorie pentru România. Sprijin nesperat din Ungaria
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Remarca șocantă a lui Donald Trump despre strănepotul său cu dizabilități dezvăluită în noua carte a nepotului său
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!