Chilipir! Cu câţi lei se vinde un kilogram de roşii româneşti la marginea Bucureştiului

La doar câțiva kilometri de București, roșiile românești se vând cu prețuri incredibile, mai ales ținând cont de contextul actual, în care inflația este una foarte mare.
Filip Stan
06 iun. 2023, 11:23
Chilipir! Cu câţi lei se vinde un kilogram de roşii româneşti la marginea Bucureştiului

Primele roşii româneşti au apărut pe tarabe, iar concurenţa cu cele din importa ar trebui să se vadă şi la preţ. Suntem în sezonul roșiilor românești, atât de gustoase. Nu peste tot însă, în orice piață, ne putem bucura de prețuri decente. De multe ori, comercianții profită și pun prețuri foarte piperate, și asta se întâmplă în piețele unde se găsesc samsari, nu producători direcți.

O dovadă că la sursă legumele se vând cu prețuri foarte bune este acest anunț al unui producător din Domnești, Ilfov, care vinde roșiile cu un preț extraordinar de bun.

Potrivit anunțului, un kilogram de roșii românești se vinde cu 5 lei, la Domnești, Ilfov, foarte aproape de București, scrie Gandul.ro.

Incredibil! Cât costă un kilogram de roșii românești la o piață din București. Românii nu-și mai pot permite acest „moft”

În urmă cu exact o lună, un kilogram de roșii românești, nu foarte mari, costa „o avere” în Piața Veteranilor din Cartierul Militari. Chiar la intrarea în piață, la prima tarabă, un negustor vindea roșiile cu 25 de lei kilogramul. Bineînțeles, comerciantul nu era producător, de aceea și prețul era unul foarte mare. Negustorul spunea atunci că vânduse roșii chiar și cu 45 de lei, la aceeași tarabă, în luna aprilie a acestui an.

În prezent, prețul mediu pentru un kilogram de roșii într-o piață de cartier este 12 lei. În  luna aprilie 2023, într-o piață din București se vindeau roșii cu…65 de lei kilogramul.

Petre Daea, ministrul Agriculturii: „Unii își iau roşii, pentru că sunt trufandale”
„În fiecare zi ştiu de unde au plecat tomatele în România şi de la cine, ştiu că acele roșii au fost verificate de Autoritatea Fitosanitară, pentru că este obligatoriu (…) sunt la ora actuală 20 de lei la fermier, 35 de lei şi 45 de lei. Sunt vârfurile de producţie”, declara Petre Daea în urmă cu o lună.

Cum păstrezi cireșele proaspete pentru mai mult timp. Portofelul îți va mulțumi dacă vei folosi acest truc
Cele mai cunoscute soiuri româneşti de roşii pe care le poţi cultiva în seră
Te-ai saturat de gustul de plastic al rosiilor din comert si tanjesti dupa cel delicios al soiurilor romanesti? Nimic mai simplu daca locuiesti la curte, pentru ca iti poti achizitiona si singuri seminte rosii, sau si mai bine seminte de rosii romanesti si sa ti le cultivi chiar tu. Chiar si atunci cand nu ai prea multa experienta in domeniu te poti descurca foarte bine, iar daca vrei sa le oferi celor dragi recolte bogate, pline de savoare, si chiar mai devreme decat se coc in mod normal, opteaza pentru acele soiuri romanesti pentru solar. Daca nu stii care sunt acestea, avem noi cateva sugestii pentru tine in randurile de mai jos.

Rosii Inima de Bou
Toata lumea le recunoaste, in special pentru faptul ca impresioneaza prin marimea lor aparte. Forma fructelor este de inima si au o culoare rosu inchis. Acest soi rosii inima de bou se preteaza de minune sa fie cultivat in sera sau solar, deoarece nu necesita conditii speciale de ingrijire. Acest soi de rosii este delicios consumat proaspat, dar ofera o savoare deosebita si sosurilor sau bulionului.

Roşii Aurora
Tot la fel de popular este si soiul Aurora, care se se remarca prin fructele mari, rotunde, de culoare portocaliu-rosiatica. Cultivatorii apreciaza acest soi in special si pentru rezistenta ridicata la boli. Fructele sunt zemoase, cu o aroma dulce si o textura placuta, fiind potrivite pentru consum in stare proaspata sau pentru prepararea de conserve.

Roşii de bulion
Si acest soi poate fi cultivat cu succes in sera ta. Este usor de recunoscut dupa fructele mari, ovale sau rotunde, cu o pulpa densa si o cantitate mare de carne, ceea ce o face potrivita pentru prepararea de bulion sau sosuri. Au o culoare rosu inchis si un gust intens, fiind preferata de multi cultivatori pentru transformarea in produse procesate.

Roşii mari de Suceava
Nu mai este nevoie de dam detalii despre regiunea tarii de unde provine acest soi de rosii, nu? Aceasta varietate este usor de recunoscut dupa fructele mari, rotunde sau usor aplatizate, cu o culoare rosu inchis si o textura ferma. Rosiile mari de Suceava sunt apreciate pentru gustul lor dulce, aroma intensa si rezistenta sporita la transport. Aceasta varietate este potrivita atat pentru consum in stare proaspata, dar si pentru prepararea de sosuri, bulion sau conservarea sub diferite forme.

Avantajele cultivarii de roşii in sere
Exista mai multe avantaje pe care le ai daca vei cultiva rosii, soiuri romanesti in sera ta. Nu doar ca vei avea satisfactia de a consuma propriile roade, ci si faptul ca in acest fel poti controla mai usor temperatura, umiditatea, lumina si alti parametri pentru a obtine plante mai sanatoase, viguroase si o recolta mai bogata. Un alt avantaj al cultivarii de rosii romanesti in sere sau solarii este posibilitatea de a obtine o recolta timpurie. Acest lucru poate fi deosebit de util in zonele cu climat rece sau in perioadele cu vreme capricioasa, cand plantarea in aer liber poate fi dificila sau riscanta.

De asemenea, cultivarea de rosii romanesti in sere sau solarii poate fi o metoda de a obtine rosii de calitate superioara. Soiurile romanesti de rosii sunt cunoscute pentru gustul lor autentic si aroma intensa, iar cultivarea lor in sere sau solarii, unde se pot controla mai bine conditiile de crestere, poate contribui la obtinerea unor rosii de calitate superioara. Eventual chiar iti poti dezvolta propria ta afacere, comercializand rosii proaspete sau sucuri, bulion si diferite sosuri naturale, foarte cautate de toata lumea.

DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Spynews
Video controversat cu Adrian Minune și sora lui Sorinel Puștiu! Cum a apărut manelistul, alături de Liliana | VIDEO
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Cum se plantează, de fapt, trandafirii fără rădăcini. Sfaturi de la cei mai buni grădinari
Capital.ro
TAXĂ obligatorie în România. Se achită lunar, încă de la naștere. Amendă 400 lei pentru cine NU plătește
Playtech.ro
Ce să plantezi lângă ardeiul gras ca să obții o recoltă dublă. Trucul simplu pe care îl aplică adesea grădinarii cu experiență
DailyBusiness
Ficatul gras, pericolul tăcut. Cum să îți cureți ficatul și să îți redobândești sănătatea cu ceaiuri
Adevarul
Momentul în care un soldat rus este lichidat, înainte să execută un asalt sinucigaș cu o mină în brațe
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Cine este Liliana, sora lui Sorinel Puștiu! Femeia surprinsă alături de Adrian Minune are doi copii | FOTO
Spynews
Cum afectează Luna Plină de pe 13 aprilie 2025 zodiile. Berbecii, printre cei mai influențați nativi
Evz.ro
ANAF, acuzată că încalcă legea. Decizia care îi lovește în mod direct pe români
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
Miss Europa a murit după ce a fost spulberată de o mașină! Aceasta a fost fugărită de polițiști înainte de a se stinge din viață
Cancan.ro
Cele mai OBRAZNICE apariții în mall! Vedetele s-au mulat de tot și le-au arătat bărbaților TOT. Recunoști cine sunt posesoarele din imagine?
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Zi tristă pentru Elena Udrea. Dezvăluirea serii despre fostul ministru al Turismului: Au început să-i dea lacrimile...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
„Alt copil, viața merge înainte” Igor Cuciuc a dat vestea mult așteptată, după moartea Andreei: „Un nou Început”. Artistul și soția sa sunt de nedespărțit acum
Bunica mi-a arătat cum să albesc hainele albe fără a folosi substanțe chimice. Este una dintre cele mai ușoare și accesibile metode.
MediaFlux
Întârziere de două zile pentru ajutorul oferit pensionarilor de Paște. Cine nu primește cei 400 de lei la timp
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Divorț în stil oltenesc. A „semnat“ actele de divorț cu cuțitul și a ajuns în arestul IPJ Dolj