Simona Halep ar fi putut câștiga aproape 4 milioane de dolari dacă nu era suspendată provizoriu. Şi pierderile vin cu fiecare zi de suspendare în pkus. Simona Halep, fostă campioană la Roland Garros și Wimbledon, a rămas fără un contract important, în urma acuzațiilor care i s-au adus! După ce Halep a încetat să mai filmeze reclame pentru Banca Transilvania, Gică Hagi (58 de ani), idolul jucătoarei de tenis, a semnat cu instituția financiară.
Contractul dintre Simona Halep și Banca Transilvania a încetat în luna noiembrie, la scurt timp după ce eleva lui Patrick Mouratoglou a fost suspendată provizoriu. Sursele ProSport au dezvăluit că parteneriatul în baza caruia Halep primea în jur de 200.000 de euro pe an nu poate fi reluat până la clarificarea situației sportivei, care este acuzată de două încălcări ale programului anti-doping.
Cele două părți au convenit ca negocierile să fie reluate după soluționarea cazului de dopaj, amânat de nu mai puțin de trei ori de ITIA, spre stupoarea Simonei! Banca Transilvania s-a solidarizat cu jucătoarea de tenis după ce constănțeanca a fost suspendată provizoriu și i-a transmis un mesaj de încurajare, însă prelungirea contractului nu a mai fost posibilă, întrucât ITIA a tergiversat procesul.
După dispariția reclamelor cu Simona Halep, Banca Transilvania a lansat o campanie publicitară cu Gică Hagi, noul ambasador al brandului: „Binele se face cu muncă!”. De altfel, „Regele” se afla în relații comerciale cu BT încă din vara lui 2022, mai precis din luna iulie, atunci când Farul Constanța a anunțat înțelegerea de sponsorizare. Simona a fost sponsorizată de instituția financiară timp de patru ani, în perioada noiembrie 2018 – noiembrie 2022, aflându-se în centrul mai multor campanii cunoscute.
Simona Halep pățește la fel ca Maria Sharapova, cvintupla campioană de Grand Slam care a fost depistată pozitiv cu meldonium în anul 2016, când a uitat să citească un e-mail cu noile substanțe interzise. Tag Heuer, Porsche și Nike au anunțat atunci că vor suspenda sau vor pune capăt contractelor lor de parteneriat cu „Masha”.
Nike a reluat contractul cu Sharapova după ce rusoaica a ispășit cele 15 luni de suspendare și a revenit în turneele oficiale, lucru care s-ar putea întâmpla și în cazul Halep – Banca Transilvania. „Maria a avut întotdeauna o poziție clară, ea și-a prezentat scuzele pentru greșeala sa și a făcut apel la suspendarea sa”, a transmis Nike după revenirea Sharapovei în circuit.
Simona Halep se află și ea sub contract cu Nike, acesta fiind cel mai important contract al româncei. Gigantul american a devenit sponsorul tehnic al Simonei tot în anul 2018, după despărțirea de Adidas. Nike este compania de la care Simona Halep încasează cei mai mulți bani: 1,7 milioane de dolari pe sezon.
Simona Halep ar fi putut câștiga aproape 4 milioane de dolari dacă nu era suspendată provizoriu. Halep nu a primit încă șansa de a-și dovedi nevinovăția și a fost astfel privată de participarea la mai multe turnee importante. Având că în ultimii 5 ani fostul lider mondial a încasat aproape 19,5 milioane de dolari din premii, sportiva din România a pierdut șansa de a-și rotunji conturile.
Din 2017 până în 2022 inclusiv, Simona Halep a câștigat în medie 3,9 milioane de dolari pe an, sumă de care, cel mai probabil, s-ar fi apropiat și în 2023, dacă ar fi avut ocazia de a evolua, notează Adevărul.
Câștigătoarea Roland Garros 2023 va încasa 2,3 milioane de euro
Dacă sportiva din Constanța ar fi putut să bifeze în 2023 rezultate similare cu istoricul său din ultimele 60 de luni, pierderile Simonei Halep, calculate la nouă luni distanță de la ultima partidă oficială jucată, se învârt în jurul sumei de 3 milioane de dolari.
$40.203.437 a câștigat Simona Halep doar de pe urma rezultatelor din competițiile de tenis. În clasamentul all-time care numără banii câștigați din tenis, Simona Halep ocupă locul 3, după surorile Williams.
Sorana Cîrstea, despre acuzația de dopaj: ”Mi-e greu să vorbesc mai mult”
Halep anunţă că audierea sa a fost amânată o lună: Sunt devastată. ITF (ITIA) a amânat audierea mea de trei ori. Ei nu îmi distrug doar reputaţia, dar şi pe mine ca jucătoare profesionistă
Simona Halep a anunţat, miercuri seară, că audierea sa în cazul de dopaj din cauza căruia este suspendată de mai multe luni a fost amânată, la solicitarea Agenţiei Internaţionale de Integritate a Tenisului (ITIA).
Halep a precizat că prin amânările repetate care o fac să nu poată participa la turnee ITIA distruge nu doar reputaţia ei, ci şi pe ea ca jucătoare. “Justiţia amânată înseamnă dreptate refuzată”, a menţionat sportiva.
“Din nou, în această seară, sunt devastată. ITF (ITIA) a amânat din nou, pentru a treia oară, audierea mea cu o lună!
Aştept să fiu judecată din octombrie 2022. În decembrie, am putut în sfârşit, datorită experţilor, să arăt că lotul suplimentului pe care le foloseam era contaminat, ceea ce a dus la controlul cu rezultat pozitiv.
Am cerut, după cum prevăd regulile legate de antidoping, o audiere rapidă: acesta este dreptul meu, este scris în regulamente! Din nefericire, ITF (ITIA) a amânat audierea mea de trei ori. Negându-mi dreptul de a fi judecată de un Tribunal Independent.
Nepermiţându-mi participarea la niciun turneu timp de opt luni. Acum ştiu că voi avea ratate Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon. Ca să nu spun că voi avea pierdute toate punctele şi clasarea. Ei nu îmi distrug doar reputaţia, dar şi pe mine ca jucătoare profesionistă şi nici măcar nu mai menţionez consecinţele pentru sănătatea mea mentală. Această lipsă de respect a ITF (ITIA) faţă de regulamente în ceea ce priveşte audierea rapidă la care am dreptul este o lipsă de respect atât de mare încât nu mai am cuvinte… ‘Justiţia amânată înseamnă dreptate refuzată’ Simona”, este mesajul postat de fostul lider WTA în social media.