Vouchere de 8000 de lei pentru români din toamnă! În alte ţări, se acordă bonus de 14.000 de euro

Din toamnă, românii pot accesa vouchere de reparare a locuințelor în valoare de 4000 de lei, iar pe de altă parte despre vouchere pentru echipamentele electrocasnice, în valoare tot de 4000 de lei. În Austria, numai pentru repararea casei se acordă 14.000 de euro.
Filip Stan
07 iun. 2023, 12:33
Vouchere de 8000 de lei pentru români din toamnă! În alte ţări, se acordă bonus de 14.000 de euro
Vouchere de 14.000 de euro pentru renovarea casei în Austria. Austria nu este complet sigilată bonus de renovare de până la 14.000 de euro

„Austria nu este complet sigilată”, este sloganul campaniei pe care ministrul Protecției Climatice și Energiei, Leonore Gewessler (Verzii), l-a anunțat de curând. Este vorba despre sprijinul pentru renovarea termică a aproximativ o jumătate de milion de case din toată Austria. „Strict vorbind, pereții, ferestrele, ușile și acoperișurile noastre nu sunt complet etanșate sau nu sunt bine izolate. Acest lucru duce la costuri mari cu energia”, spune ministerul. Sunt puse la dispoziție până la 14.000 de euro pentru fiecare proiect. Subvenția este disponibilă pentru case unifamiliale, ansambluri rezidențiale și, de asemenea, companii.

Următoarea procedură este recomandată persoanelor fizice cu locuințe pentru a obține banii: mai întâi obțineți o consultație energetică despre necesitatea renovării, apoi să aveți de întocmit un certificat energetic și un concept de renovare și în final să depuneți documentele necesare . Acest lucru se poate face online, de exemplu, la sanierungsbonus.at.

Baumit, principalul producător din Austria de sisteme compozite de termoizolație, este încântat de inițiativa ministrului Gewessler. Combinația dintre „economii sensibile de energie” și „surse alternative de energie” este necesară pentru viitor: „Energia regenerabilă este bună, dar de 14 ori mai bună cu izolarea”, a declarat directorul general Baumit, Georg Bursik.

Printre altele, Gewessler a fost întrebat despre situația proprietarilor blocurilor. „Ne adresăm tuturor celor care pot reabilita”, a explicat ea, la toate nivelurile, începând cu măsuri simple. Statele federale ar trebui, de asemenea, să facă ceva pentru a completa acest lucru. „Stocul de construcție este o chestiune de stat”.

În ansamblu, se speră să se reducă la jumătate consumul de energie prin izolarea termică, a explicat Johannes Wahlmüller, purtător de cuvânt pentru climă și energie pentru GLOBAL 2000. Combinate cu energiile regenerabile, emisiile de CO2 ale caselor ar putea chiar să scadă la zero, potrivit Heute

Vouchere de 8000 de lei pentru români din toamnă: Marcel Boloş: „Spun asta în premieră”

Noi vouchere şi pentru români, de la 1 septembrie, chiar dacă vorbim de un cuantum mult diminuat! Marcel Boloș a anunțat care sunt românii care vor primi banii. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că statul urmează să acorde noi vouchere pentru români, de la 1 septembrie: ”200 de milioane de euro!”.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a precizat că este vorba, pe de o parte, despre voucherul pentru condițiile de locuire, de reparare a locuințelor în valoare de 4000 de lei/voucher, iar pe de altă parte despre voucherul pentru echipamentele electrocasnice, în valoare tot de 4000 de lei.

Vouchere noi pentru români. Se dau 4000 de lei GRATIS de la stat, dar lista beneficiarilor e scurtă

Marcel Boloș a vorbit recent despre măsurile de austeritate pe care Guvernul le pregătește pentru români. Măsurile au fost propuse de Banca Mondială și urmează ca Guvernul să stabilească în ce fel va respecta aceste propuneri și care dintre acestea rămân în picioare.

”Tipurile de măsuri pentru recalibrarea în sistemul fiscal se regăsesc în documentația și analiza pe care a făcut-o Banca Mondială pentru sistemul nostru fiscal, unde această măsură de impozitare progresivă se regăsește.

Cu toții ne aducem aminte că, până la cota unică, ce a fost reintrodusă de către guvernele care s-au succedat la conducerea României, am avut o impozitare progresivă care mergea până la 38%. Înainte de 2006 a fost extrem de criticată.

Cota unică este ultima rămășiță care mai există în sistemele fiscale și peste tot este o chestiune de principiu în sistemul fiscal. Progresivitatea înseamnă corelarea cu niveluri veniturilor pe care le realizează contribuabilii.

Este o decizie pe care Guvernul României o va adopta pentru că avem, de asemenea, jalon în Planul Național de Redresare și Reziliență, unde această analiză de impact pe care o avem făcută de experții Băncii Mondiale este urmată de crearea cadrului legal pentru preluarea acestor măsuri. Este greu de spus dacă coaliția va decide să preia în totalitatea acele măsuri, dar impozitul progresiv este trecut ca recomandare pentru o recalibrare.

Noi suntem una dintre puținele state ale Uniunii Europene care avem un procent destul de scăzut de venituri fiscale raportat la PIB. 27%. Însă consecința este că acest nivel scăzut al procentului pe care îl avem raportat la produsul intern brut are în spate un sistem întreg de cheltuieli.

Restructurarea sistemului fiscal este foarte importantă pentru că în spate avem cheltuielile acestea colosale cărora trebuie să le asigurăm sustenabilitatea. Vorbim aici despre cheltuielile privind sistemul de pensii general privind salarizarea bugetarilor și toate cheltuielile mari din bugetul de stat”, a explicat Boloș.

Noi vouchere pentru români. Cine sunt cei peste 200.000 de beneficiari ai celor 4.000 de lei de la stat. Ministrul Marcel Boloş: „Este o premieră pentru țara noastră”

Cu privire la declarația liderului PSD, Marcel Ciolacu, care spunea, cu o seară în urmă, că este de părere că ar trebui eliminate toate sporurile, ministrul Marcel Boloș a declarat că ”este o obligație pe care am asumat-o prin Planul Național de Redresare și Reziliență, ca nivelul cumulat al acestor sporuri, procentul cumulat, să nu depășească 20% din salariul de bază. Deci, cu alte cuvinte, putem avea 100 de sporuri. Cumulate, la salariul de bază, nu pot depăși 20%. Deci avem plafon la sporurile bugetarilor, avem plafon la cheltuielile cu pensiile”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Nancy Pelosi o susține pe Kamala Harris pentru alegerile prezidențiale din 2024
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!