Povestea părinților care devin povară pentru copii: „Nu mai simt că îți sunt mamă. Simt că abia aștepți să plec”

Ce simte o mamă când copilul ei a crescut, iar ea, aflată la vârsta neputinței, simte că a devenit doar o povară.
Alina Costache
09 iun. 2023, 08:31
Povestea părinților care devin povară pentru copii: „Nu mai simt că îți sunt mamă. Simt că abia aștepți să plec”
Momentul când o mamă simte că a devenit povară pentru copilul ei

Ce e în sufletul părinților atunci când încep să se simtă ca o povară pentru copiii lor. O scrisoare arată cum se simte o mamă aflată la vârsta neputinței, când copilul nu o mai vrea în preajmă.

„Copilul meu, 

Azi, am inteles ca nu mai sunt cine am fost pentru tine. Eu nu mai simt ca iti sunt mama, ci simt ca-ti sunt doar o povara. Azi am aflat cu uimire ca mama este mama doar cat timp copilul are nevoie de ea, dar cand ea are nevoie de copilul ei, devine o povara.

Candva eram cea in bratele careia cautai adapost si alinare. Eram fiinta pe care o iubeai cel mai mult, singura in care credeai, singura de a carei companie aveai nevoie.

Cand iti eram mama ma intrebai cu spaima in privire si in glas daca am sa te parasesc vreodata. Imi desenai flori, fluturi si casute colorate si imi promiteai ca atunci cand vei fi mare, vei avea si tu grija de mine, asa cum am avut eu de tine ori de cate ori ai fost bolnav. Ma mangaiai pe fata cu manutele tale mici si imi spuneai ca ma iubesti.

Citește și: Simona Gherghe, despre cele mai dificile momente din viața de mamă: „Nu ai cum cu copii mici. Îl am pe soțul meu ajutor de nădejde”

Azi, abia daca ma mai privesti. Azi te supara neputinta si neindemanarea mea. Te deranjeaza prezenta mea in caminul tau si simt ca abia astepti sa plec.

Ti-as fi ascuns si acum boala mea si nu te-as fi impovarat cu necazurile mele, dar am imbatranit, nu mai am putere si nu mai stiu cum sa duc singura toate suferintele. Ani de zile te-am ferit de supararile mele, te-am protejat de grijile mele, nu am vrut sa stii ca nu mai pot, ca nu mai am, ca ma tem.

Am vrut sa te simti in siguranta, sa nu cunosti grijile oamenilor mari, sa te bucuri de copilarie, apoi de tinerete, apoi de familia ta.

Ti-am ascuns durerile, neajunsurile si nefericirea mea stiind ca intr-o zi iti va veni randul sa le ai pe ale tale, iar acum, cand vad cum e sa te simti povara pentru propriul copil ma rog Cerului sa ai sanatate si sa nu fii nevoit sa depinzi de copiii tai, sa nu ajungi sa simti ce simt eu acum.

Citește și: Ce se întâmplă cu gemenii Ramonei Păuleanu care s-au născut prematur. „Am fost multă vreme o mamă hipergrijulie, anxioasă”

Sentimentul ca esti o povara pentru fiinta pe care o iubesti cel mai mult pe lume, pentru fiinta careia i-ai dat viata si pentru care ai fi in stare sa-ti dai viata, provoaca mai multa durere decat orice boala. Se pare ca batranetea si boala nu-ti iau doar puterile si linistea, ci te lasa si singur pe lume.

Ma iarta ca ma plang acum, dar nu m-a pregatit nimeni pentru ceea ce simt azi. Nu am avut timp sa ma obisnuiesc cu ideea ca intr-o zi nu voi mai fi pentru tine decat o povara. Ma iarta ca am lacrimat in fata ta, ca am cautat adapost in casa ta, ca mi-am asezat sufletul la picioarele tale!

Si ma iarta, copilul meu ca nu-ti mai pot fi ceea ce am fost candva!

Cu dragoste infinita,
Mama”

Rândurile din această scrisoare, publicată  pe site-ul respectsiprietenie.ro, ar putea fi scrise de orice mamă care simte că a devenit pentru copilul ei.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...