Rotativa guvernamentală se face săptămâna viitoare. A avut loc întâlnirea decisivă între Iohannis, Ciolacu şi Ciucă

Rocada guvernamentală urmează să aibă loc în cursul săptămânii viitoare, partidele din coaliţie sperând ca cel târziu joi să fie instalat noul Executiv condus de preşedintele PSD Marcel Ciolacu, au precizat vineri surse politice.
Mircea Filipescu
09 iun. 2023, 15:12
Rotativa guvernamentală se face săptămâna viitoare. A avut loc întâlnirea decisivă între Iohannis, Ciolacu şi Ciucă

Președintele Klaus Iohannis a discutat miercuri cu liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, despre rotativa la guvernare și calendarul schimbării guvernului, care ar urma să se producă săptămâna viitoare.

PNL şi PSD se pregătesc pentru momentul rotaţiei premierilor în cadrul coaliţiei de guvernare, după mai multe amânări datorate grevei din sistemul de educaţie. Astfel, potrivit unor surse politice, rocada guvernamentală ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, iar cel târziu joi să fie instalat noul Executiv.

Dacă până acum anunţul deciziei premierului Ciucă privind depunerea mandatului a fost amânat din cauza tensiunii provocate de greva din învăţământ, procedurile ar urma să fie demarate indiferent dacă greva din educaţie se încheie sau nu.

Citeşte şi: Victor Ciutacu face topul premierilor penibili: „Aştept momentul în care Ciucă va mina Palatul Victoria și va dormi acolo, să nu cumva să vină inamicii să-l uzurpe”

Demisia premierului Ciucă a fost amânată deja două săptămâni din cauza izbucnirii grevei generale din educație, dar cei trei lideri au decis să facă rotativa guvernamentală cât mai rapid, indiferent de rezultatul negocierilor cu profesorii.

Cei trei lideri ar mai fi discutat și despre păstrarea UDMR în guvern. Președintele Iohannis și-ar fi exprimat dorința ca UDMR să rămână la guvernare, ca și Marcel Ciolacu, deși PNL vrea să ia de la UDMR și Ministerul Dezvoltării, și Mediul.

Astfel, unul din scenariile de lucru e ca UDMR să primească Ministerul Investițiilor Europene (MIPE) plus unul dintre portofoliile Energie ori Sănătate – asta în schimbul Dezvoltării și Mediului, potrivit surselor G4Media. Nici o decizie finală nu a fost luată, ziua decisivă fiind duminică.

Citeşte şi: George Simion: Da, sunt dictator, nu mișcă nimic în partid fără ca eu să știu! Nu se pune problema ca AUR să ofere locuri eligibile profesorilor sau sindicaliștilor. Nu vreau ca AUR să fie Bau-Bau-ul de serviciu!

Spynews
La ce oră are loc finala de la 100 de metri liber, unde David Popovici vrea un nou aur olimpic. Programul complet al zilei de 31 iulie
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Bombă! Revine Gigi Becali în politică!? „O să fiu deputat în decembrie!” Video exclusiv
Capital.ro
Răsturnare totală de situație în cazul UDREA. E nevinovată. A apărut dovada
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
Atenție! Cum va trebui să folosiți CNP-ul fiscal
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
Drama care i-a marcat viața lui Andrei Stoica. Totul s-a schimbat din acel moment! Campionul, declarații emoționante la Star matinal e pe val: ”Plângeam în fiecare seară” | VIDEO
Spynews
Cătălin Bordea a oferit prima reacție în războiul dintre fosta soție, Livia, și prietenii săi: „Au fost lezați”
Evz.ro
Se scumpește rovinieta. Ce includ noile prețuri
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Nuntă cu 1.200 de invitați în Maramureș! Cum au reacționat internauții după ce evenimentul a ajuns viral pe TikTok: „Am zis că e filmare de la Beach Please”
Capital.ro
UE a dat ordin. România va impune interdicție. Românii care au interzis în tren
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Robert Reich critică echipa Trump-Vance pentru misoginism într-o analiză publicată în The Guardian
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?