Adevărul despre ipoteza vehiculată de Dan Negru potrivit căreia ”în Japonia, singurii cetăţeni care nu sunt obligaţi să se închine in faţa Împăratului sunt dascălii”

În 2014, Dan Negru susținea că ”în Japonia, singurii cetăţeni care nu sunt obligaţi să se închine in faţa Împăratului sunt dascălii, pentru că japonezii consideră că fără dascăli n-ar exista împăraţi”. Afirmația realizatorului TV venea în contextul în care fusese făcut public cazul unei învățătoare din România care ceruse bani de cadouri părinților.
Irina Dumitrescu
12 iun. 2023, 17:33
Adevărul despre ipoteza vehiculată de Dan Negru potrivit căreia ”în Japonia, singurii cetăţeni care nu sunt obligaţi să se închine in faţa Împăratului sunt dascălii

Afirmația lui Dan Negru este, însă, contrazisă de realitate.

Adevărul despre ipoteza vehiculată de Dan Negru potrivit căreia ”în Japonia, doar dascălii nu sunt obligaţi să se închine în faţa Împăratului”

Japonezilor nu li se cere să se încline în fața Împăratului, iar cei care fac acest gest îl fac în mod voluntar, pentru că așa simt, dar și pentru că este adânc înrădăcinat în cultura japoneză. Așa că afirmația potrivit căreia profesorii japonezi sunt singurii cetățeni care au dreptul să nu se încline în fața Împăratului nu are nicio bază.

Însă, dincolo de acest aspect, este interesant de cunoscut sistemul de învățământ în Japonia, unde elevii au multe atribuții pe lângă cele pe care le au elevii din întreaga lume. Mai exact, școlarii sunt obligați să facă curățenie în curtea școlii, să facă de serviciu la bucătărie, unde spală vasele murdare și să respecte codul vestimentar.

Sistemul de învățământ în Japonia: elevii fac curățenie în curtea școlii și spală vasele murdare

Multe școli japoneze nu angajează îngrijitori, de curățenie ocupându-se chiar elevii. Una dintre tradițiile educației japoneze este aceea că elevii fac o-soji (curățenie în școală). Concret, timp de 15 minute, la sfârșitul orelor, elevii „se înarmează” cu mături, aspiratoare și cârpe pentru a curăța sălile de clasă, băile și alte spații școlare. În clasele mai mici, această activitate este realizată înainte de pauză, astfel încât copiii să se poată juca după ce își fac treaba.

Masa de prânz este subvenționată de guvernul japonez și costă aproximativ 2,50 USD pe zi. Elevii sunt cei care le servesc masa colegilor lor și tot ei, la sfârșitul mesei, trebuie să curețe sala de mese, să spele vesela și tacâmurile, potrivit dcnews.ro

Sistemul de învățământ în Japonia: școală 6 ore pe zi, seara juku

Orele în școli încep la ora 9.00, iar copiii trebuie să fie prezenți la școală cu un sfert de oră înainte. Elevii termină cursurile în jurul orei 15:15. Seara, mulți elevi participă la ore de meditații, numite juku.

Citeste si Cum arată „intrarea în iad”. Descoperire înfiorătoare într-o peşteră din Japonia FOTO

Sistemul de învățământ în Japonia prevede trei semestre, separate de vacanțe. La majoritatea școlilor, vacanța de vară este de 40 de zile, din 20 iulie până pe 31 august. Vacanțele de iarnă și de primăvară durează ambele în jur de 10 zile, din 26 decembrie până în jurul datei de 6 ianuarie și, respectiv, 25 martie până în jurul datei de 5 aprilie.

Sistemul de învățământ în Japonia: uniforma, obligatorie; manichiura, coafura, purtarea de accesorii, interzise

În școlile japoneze, uniforma este obligatorie. Elevele nu au voie să meargă cu manichiura făcută la școală, nu au voie să se coafeze și nici să poarte accesorii precum cercei sau coliere.

În pofida tuturor acestor restricții și a sarcinilor care, în alte părți ale lumii, nu intră în atribuțiile copiilor, 85% dintre elevii din Japonia sunt fericiți la școală, arată un studiu recent.

Citeste si OZN căzut din cer pe o plajă din Japonia? Cum arată mingea uriașă de fier găsită pe malul mării VIDEO

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!