George Copos a vorbit despre investiţiile pe care le-a făcut la Rapid. Rapid a revenit în prim planul fotbalului românesc în 2021, când a reuşit promovarea în SuperLiga. Acum, Dan Şucu şi Victor Angelescu finanţează clubul, dar până în 2012, George Copos a condus Rapidul timp de două decenii.
Chestionat în legătură cu sumele investite la Rapid în cei 20 de ani în care a patronat echipa din Giuleşti, George Copos a declarat că bugetul anual al clubului a fost de 12 milioane de euro şi în 2012 a renunţat la o creanţă uriaşă.
Eduard Novak, mesaj dramatic pe Facebook: „RIP sportul românesc!”. Ministerul Sportului se desfiinţează cu un an înainte de JO 2024 de la Paris
“Nu mai contează. Ce vreţi, să mă laud cu nu ştiu ce fapte de vitejie? Vă dau doar trei informaţii. Prima: în momentul insolvenţei din 2012, creanţele la care a renunţat Grupul Ana au fost în valoare de circa 29 de milioane de euro.
A doua: toţi banii care au fost obţinuţi din operaţiuni specifice fotbalului (transferuri de jucători, drepturi de televiziune, cupe europene etc.) au utilizaţi în folosul şi spre binele echipei.
A treia: bugetul anual al clubului era de circa 12 milioane euro în fiecare an”, a declarat George Copos într-un interviu acordat pentru Agerpres.
Fostul patron al Rapidului a declarat că Marian Rada, fost jucător, antrenor şi conducător în Giuleşti, l-a convins să investească în fotbal. Copos susţine că rămâne un susţinător al echipei în continuare: „Mi-a intrat în suflet, cum altfel? Şi dacă eşti simplu suporter ‘te ia valul’, darămite pe unul care a hotărât destinul unui asemenea club de tradiţie? Am trăit cu tot sufletul acea perioadă, am dat tot ce-am putut şi ce m-am priceput. Da, e o stare de spirit, dar probabil greu de explicat cuiva care n-a trăit aşa ceva.
Anunțul anului pentru Rapid București: Dan Șucu dă drumul la investițiile promise, pentru a câștiga titlul în Liga 1
Am mai spus-o, în tinereţe eram un suporter, dar nu fanatic, al Sportului Studenţesc. Fusesem aproape de mişcarea studenţească mai mult de 10 ani şi nu eram chiar un novice în domeniu. Poate nu un specialist în fotbal, dar era un fenomen care m-a atras mereu. Povestea cu Rapid a început în momentul în care la sediul Ana Electronic, din Dorobanţi, a apărut Marian Rada, parcă-l văd şi acum, cu el am avut primele discuţii. Aşa a început totul, crescând ulterior cu fiecare pas” a mai povestit Copos.
Cu George Copos la conducere, Rapid a câştigat 11 trofee: 2 titluri de campioană, 4 Cupe ale României, 4 Supercupe şi o Cupă a Ligii. Cea mai mare performanţă europeană a fost reuşită în 2006, când Rapid a ajuns până în sferturile Cupei UEFA, acolo unde a fost eliminată de Steaua, după 1-1 în Giuleşti şi 0-0 pe fostul stadion “Lia Manoliu”.