Pregătiri tensionate pentru tricolori în dubla Kosovo – Elveția, din preliminariile EURO 2024

Conform cotelor de la Superbet, România este considerată outsider în ambele partide. Cota pentru victorie în deplasarea din Kosovo este de 2.90, iar pentru meciul cu Elveția, o misiune și mai dificilă, cota crește la 8.00.
Filip Stan
16 iun. 2023, 20:43
Pregătiri tensionate pentru tricolori în dubla Kosovo - Elveția, din preliminariile EURO 2024

În drumul către EURO 2024, echipa națională a României se confruntă cu o serie de provocări. Două meciuri cruciale, cu Kosovo și Elveția, stau acum în calea „tricolorilor”, partide care pot defini cursul campaniei de calificare.

 

Conform cotelor de la Superbet, România este considerată outsider în ambele partide. Cota pentru victorie în deplasarea din Kosovo este de 2.90, iar pentru meciul cu Elveția, o misiune și mai dificilă, cota crește la 8.00. Pariorii noi pot activa un bonus special la Superbet în această lună fără depozit.

Selecționerul României, Edi Iordănescu, a abordat aceste provocări într-un discurs sincer, recunoscând dificultățile cu care se confruntă jucătorii săi: „E final de sezon, încărcătură multă, unii băieți au probleme la nivel de cluburi, nu avem multe obiective realizate la nivel de cluburi. Sunt mulți care nu își cunosc viitorul, nu știu unde vor fi sezonul următor,” a declarat Iordănescu pentru FRF TV.

 

„Este ce mai grea acțiune, din anumite puncte de vedere. Sunt factori externi care ne afectează munca și activitatea. E datoria noastră să-i capacităm, să-i mobilizăm. Să-i facem să înțeleagă că trebuie să pună totul la o parte și să se concentreze sută la sută pe această acțiune, care poate să fie extrem de importantă în ceea ce înseamnă procesul calificării.”

 

Apreciind situația adversarilor, Iordănescu a evidențiat că naționala din Kosovo, deși poate părea un adversar mai accesibil, are destule plusuri în comparație cu reprezentativa noastră. Majoritatea internaționalilor kosovari evoluează în campionate puternice și au fost angrenați recent în competiții intense, ceea ce înseamnă că sunt mai bine pregătiți din punct de vedere mental, dar și fizic.

 

„Kosovo are un avantaj în raport cu noi. Are foarte mulți jucători care au activat chiar până în weekend-ul trecut în campionate puternice. Au fost jucători angrenați în lupte importante. Iar asta îi ține motivați și conectați. Există riscul să aibă un tonus de joc mai bun ca noi, care am terminat mult mai repede,” a adăugat selecționerul.

Deși lotul convocată de Iordănescu pentru aceste meciuri include un amestec de jucători experimentați, precum Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns) și tineri promițători, ca Radu Drăgușin (Genoa), selecționerul nu este lipsit de bătăi de cap.

 

Răzvan Marin (Empoli), Vlad Chiricheș (Cremonese), din Serie A, și Ionuț Radu (Auxerre), din Ligue 1, s-au accidentat înainte de această acțiune, așa că selecționerul nu se va putea baza pe nici un jucător care evoluează într-unul dintre primele 5 campionate ale Europei. Prin comparație, Kosovo are 6 internaționali din TOP 5, în timp ce Elveția are 17 astfel de fotbaliști.

 
În context, analiza lui Răzvan Lucescu, fostul selecționer al echipei naționale, pune și mai mult accentul pe aspectul psihologic al disputelor. Lucescu a subliniat fragilitatea psihică a jucătorilor români, considerând că lipsește dorința de luptă.

„Suntem fragili psihic, da, așa este, mai ales după ce au dispărut ultimii jucători mari, Mutu, Chivu. Jucătorii români arată o lipsă de încredere. Pe unde se duc, abandonează dacă nu primesc încredere,” a declarat Răzvan Lucescu.

Lotul României pentru meciurile cu Kosovo și Elveția

Aceștia sunt cei 26 de fotbaliști convocați de Edi Iordănescu pentru dubla din luna iunie:

Portari

Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 1/0)

Fundași

Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 11/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 21/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 17/1), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 5/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 24/2), Adrian Rus (Pisa | Italia, 17/1), Mario Camora (CFR Cluj, 9/0), Raul Opruț (Hermannstadt, 3/0)

Mijlocași

Europa „à la carte” ne face poftă cu o serie de vizite la restaurantele de top ale unor cunoscute hoteluri. Pe DIGI Life și DIGI Online, azi de la 19:00.

Marius Marin (Pisa | Italia, 10/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 11/0), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 0/0), Darius Olaru (FCSB, 10/0), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 58/12), Alexandru Cicâldău (Ittihad Kalba | EAU, 29/4), Ianis Hagi (Rangers | Scoția, 24/2), Deian Sorescu (FCSB, 10/0), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 7/1), Florinel Coman (FCSB, 5/0), Dennis Man (Parma | Italia, 18/6), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 10/1)

Atacanți

George Pușcaș (Genoa | Italia, 34/10), Denis Alibec (Farul Constanța, 29/3), Louis Munteanu (Farul Constanța, 0/0

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Instagram: Cea mai descărcată aplicație din lume, devansând TikTok
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'