Câți bani a scos din buzunar o familie de români pentru o cină cu gyros într-o stațiune din Grecia. Prețurile sunt șocante: „Și nu, nu am mai luat și la pachet”

Grecia este una dintre cele mai frecventate stațiuni de către românii care vor să se relaxeze câteva zile pe litoral. Tocmai din acest motiv oamenii au început să împărtășească mai multe detaii despre experiențele lor, în special în ceea ce privește prețurile din HoReCa.
Alina Costache
19 iun. 2023, 21:16
Câți bani a scos din buzunar o familie de români pentru o cină cu gyros într-o stațiune din Grecia. Prețurile sunt șocante: „Și nu, nu am mai luat și la pachet”
Câți bani a scos din buzunar o familie de români pentru o cină cu gyros într-o stațiune din Grecia. Prețurile sunt șocante: „Și nu, nu am mai luat și la pachet”

Vara anului 2023 stă sub dezbaterii cu privire la prețurile pe care turiștii trebuie să le suporte pentru a se bucura pentru câteva zile de concediu. Dat fiind ca una dintre destinațiile preferate de româin este Grecia, cei care sunt interesați de o astfel de vacanță au început să facă schimb de opinii cu privire la prețurile practicate. Unii dintre interanauți se declară extrem de încântați de scorurile pe care le-au găsit.

Citește și: Român mort în vacanță în Lefkada, Grecia. Bărbatul a intrat în apă, în ciuda avertizărilor salvamarilor

„Cât cheltuie 3 adulți la un prânz în Grecia, cu tot cu băuturi? 20.9 euro. Pe ce? Gyros de porc la farfurie 8 euro, salată grecească 6 euro, un suc 2 euro, o apă 0.5 euro, 3 pita, o bere 2 euro și un sos 0.6 euro. Și da, ne-am săturat. Și nu, nu am mai luat și la pachet, chiar dacă porțiile sunt mari, am reușit să terminăm tot. În Thassos, Limenas”, scrie un internaut pe forumul Grecia de pe Facebook.

Mai mult de atât, acesta a oferit o serie de detalii suplimentare cu privire la cina respectivă.

„Pentru că ne săturasem la prânz cu acel gyros+salată+pita în trei la 20.9 euro, acum la cină am împărțit un club gyros de 8 euro, o clătită de 4 euro, plus băuturi: bere la draft 4.5 euro, apă 1 euro și răcoritoare la 2 euro. Total cina, 19.5 euro, în 3 adulți. Pentru că da, se poate să mănânci și mai low budget în Grecia, mult, proaspăt și bun.Nu mă laud, nu mă plâng. Doar încerc să vă arăt, celor care nu știți, dar vreți, prețuri din Grecia. Ca să vă faceți un buget, ca să nu mai credeți tot din presă, ca să știți”, a scris românul pe grup.

La această postare au apărut și alte persoane care și-au împărtășit experiențele. Cele mai multe persoane par mulțumite de raportul calitate preț pe care l-au întâlnit în stațiunile din Grecia.

„Pelion, astăzi: 2 ouzo, 2 porții – pește și pui la grătar, salata tzatziki, pâinea casei, o carafa de 1/2 litru vin, desert din partea casei, porții generoase, foarte gustoase, total 37,80 euro”, scris un internaut.

„Ieri în Corfu: o doradă cu cartofi prăjiți și salata, saganaki de scoici, lamb chops, jumăte de litru de vin alb, apă minerală și un ice tea – 52 euro”, a scris o altă româncă.

„Într-un sat lângă Timișoara …270 de lei un “platou”.. unde predominau cartofii, în plus au fost vreo 2 bucăți de ceafă, niște ficatei și 2 pulpe. Salată 22 de lei, limonada 23 de lei, o porție de pâine 10 lei, 14 lei – 50 ml de palinca de caisă, suc ,apă, 2 deserturi. 6 persoane – 1.100 de lei (ne-a făcut discount 100 de lei) am plătit 1.000 de lei. Pentru România mi se pare exagerat”, a scris o femeie.

„Am poze, n-am bon. Nicio masă nu ne-a dus mai mult de 20 de euro de persoană. Antreuri, fel principal, vinul casei. Desertul aceleiași case. S-o fi scumpit și în Grecia, dar în România au explodat prețurile, cel puțin în București. 360 de lei doi burgeri, o sticlă de vin (nu, nu din anul nașterii mele) și un desert nereușit. Nici vita n-a fost Kobe”, a scris altcineva.

Citește și: Mare atenție, români! Grecia impune noi reguli pentru turiști. Ce nu aveți voie să transportați în bagaje

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
România, lovită de furtuni. După o lună de caniculă, ANM anunță temperaturi scăzute, vijelie și grindină
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Jurnalista Alsu Kurmasheva, condamnată la șase ani și jumătate de închisoare în Rusia pentru „răspândirea de informații false”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!