Prevenția în stomatologie: Sfaturi și practici pentru o sănătate orală excelentă

În ceea ce privește sănătatea orală, prevenția este un aspect extrem de important. Ținând cont de tentațiile actuale disponibile, sucuri, dulciuri, mâncare nesănătoasă și mult prea condimentată, un zâmbet perfect este cu atât mai dificil de obținut.
Filip Stan
20 iun. 2023, 10:44
Prevenția în stomatologie: Sfaturi și practici pentru o sănătate orală excelentă

Cel mai de preț accesoriu, zâmbetul, merită să aibă parte de o atenție deosebită. În menținerea acestuia într-o stare cât mai bună, prevenția joacă un rol vital. Astfel, fiecare acțiune, precum spălatul constant și corect pe dinți, vizitele la medicul stomatolog Timișoara sau din oricare alt oraș și tratarea afecțiunilor dentare în stadiu incipient va avea un efect pozitiv în viitor.

Importanța igienei dentare adecvate și tehnicile de periaj corecte

Cele mai comune afecțiuni cu care dinții noștri se confruntă sunt cariile, sensibilitatea dentară și bolile gingivale. Igiena orală este un aspect pe care trebuie să îl facem cunoscut celor mici încă de la cele mai fragede vârste pentru că dantura are un singur moment în care se schimbă. Astfel, în cazul unei igiene dentare neadecvate sau a unui periaj incorect, riscăm să avem de suferit.

Medicii stomatologi recomandă folosirea anumitor tehnici prin care putem spori prevenția. Iată doar câteva motive pentru care igiena dentară este atât de importantă pentru o sănătate orală excelentă:

  1. Prevenirea cariilor dentare

Poate cea mai comună afecțiune, caria dentară netratată reușește să transforme un dinte perfect sănătos într-unul ce ar trebui îndepărtat. O astfel de procedură înseamnă se ne supunem la tehnici mult mai costisitoare și dureroase decât ar însemna prevenția. Printr-un periaj executat în mod regulat, vom îndepărta placa bacteriană care este principalul factor ce declanșează cariile.

  1. Aspectul dinților

O igienă dentară corespunzătoare îți va asigura un zâmbet perfect. Alimentele pe care le consumăm aduc colorații superficiale dinților și le răpesc din strălucire. Cu timpul, acestea se vor înrăutăți și vor atrage efecte și mai negative care ne vor complexa și ne vor face să zâmbim mai puțin.

  1. Protejarea sănătății gingiilor

Gingivita și parodontita sunt doar câteva exemple de boli cauzate de o igienă dentară neadecvată. Practic, acestea se produc ca urmare a inflamării gingiilor și cauzează deteriorarea țesutului sau, în cele mai negre scenarii, pierdea dinților.

Prevenirea afecțiunilor dentare

Marea majoritate a celor care intră în cabinetele stomatologice nu cunosc exact care sunt cauzele ce au determinat probleme dentare cu care se confruntă. Deși există o frecvență constantă a spălării pe dinți, dinții capătă o culoare gălbuie și cariile tot apar.

Prevenirea nu se rezumă doar la spălatul pe dinți, ci la întregul proces de igienă orală. Pe lângă periuța de dinți, este recomandat să folosiți și ața dentară. Resturile alimentare își regăsesc adesea locul între dinți, astfel, se accentuează placa bacteriană și apar cariile interdentare.

Desigur că și alimentația joacă un rol foarte important în prevenirea afecțiunilor dentare. Alimentele bogate în zahăr sau coloranți, cafeaua consumată în exces sau sucurile acidulate sunt adevărate pericole pentru dantură. Fructele și legumele reprezintă o alternativă mult mai bună atât pentru sănătatea orală, cât și pentru starea generală de sănătate.
Articol susținut de Dental Concept by dr. Mihali, cea mai modernă clinică stomatologică din Timișoara.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul unic descoperit recent în România. E spectaculos și are o lungime de 1.3 kilometri
Capital.ro
A murit unul din marii actori. Drum lin, maestre! A fost o legendă a scenei
Playtech.ro
Imagini de SENZAȚIE cu soția lui Ianis Hagi. Elena a făcut furori în luna de miere. E tot mai îndrăzneață
DailyBusiness
Cele mai poluate orașe din România au ajuns într-un clasament european. Unde îți poți pune în pericol sănătatea
Adevarul
Marturiile disidenților ruși eliberați în schimbul de prizonieri cu Rusia: „Este foarte dificil pentru mine din punct de vedere emoţional”
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Zani pariază totul pe o carte. Cum vrea să se îmbogățească
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Adrian Mutu e în stare de șoc, după cutremurătoarea veste primită: 'Am pierdut un frate!' 😢
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Declarațiile sfâșietoate ale bunicului celor doi copii loviți de un adolescent într-o parcare din București. Care este starea fetiței al cărui picior a fost amputat: „A avut coșmaruri”
Capital.ro
INTERZIS pentru românii care stau la curte. NU ai voie să faci asta în fața casei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Dărâmat de durere, bunicul băiețelului omorât în accidentul din Pantelimon cere dreptate "A băgat în pământ un suflet nevinovat"
substantial.ro
BBC îl va elimina pe fostul prezentator Huw Edwards din arhiva sa
MediaFlux
AVERTISMENT pentru pensionari. Șeful Casei de PENSII explică o mare GREȘEALĂ
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?