E vorba, mai exact, despre Direcția Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca, din subordinea ANAF, care va scoate la licitație în data de 6 iulie acest apartament din Satu Mare. La un preț de pornire de 35.850 de lei, apartamentul are 36.5 metri pătrați și e situat în Piața Romană nr. 3-5.
“Directia Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj-Napoca, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Satu Mare, Serviciul Colectare Executare Silită Persoane Juridice, vinde prin licitaţie apartament cotă 1/2, suprafață de 36.50 mp, valoare 35.850 lei. Data și locul vânzării – în ziua de 06.07.2023, ora 10,00, în localitatea Satu Mare, strada Piața Romana nr.3-5”, transmite ANAF, potrivit Observatornews.ro.
Doritorii pot să ”vizioneze” apartamentul până pe 5 iulie, în orice zi lucrătoare în intervalul orar 9:00 – 12:00, potrivit anunțului ANAF. Nu este prima dată când ANAF scoate la licitație un bun confiscat, fie că e vorba de apartamente, case, automobile sau chiar avioane, cum ar fi flota deținută cândva de miliardarul Ovidiu Tender.
De exemplu, în luna aprilie a acestui an, ANAF vindea o casă de 120 de metri pătrați din județul Bacău, licitația în acest caz având un preț de pornire de 139.000 de lei, aproximativ 28.000 de euro. De altfel, ANAF a mai scos o casă la licitație tot în aprilie, fiind vorba de o locuință din Brăila, care valora cel puțin 47.000 de euro.
Românii s-ar putea întreba cine are dreptul să participe la astfel de licitații și care ar fi condițiile de participare. În teorie, oricine e dispus să trimită cu 24 de ore înainte de licitație o serie de documente, din care nu lipsește o scrisoare de garanție care reprezintă 10% din prețul de pornire al licitației.
De asemenea, e nevoie de o împuternicire în cazul în care persoana prezentă la licitație reprezintă pe cineva, în cazul persoanelor juridice din România, pe lângă o copie clară a certificatului unic de înregistrare eliberat de oficiul Registrului Comerţului. În cazul persoanelor străine, e nevoie ca aceste acte să fie, desigur, traduse în limba română.
De multe ori licitațiile ANAF sunt reluate și prețul inițial de pornire e scăzut considerabil, conform legii. De exemplu, ANAF a încercat să vândă de mai multe ori în ultimul an diverse autoturisme, în special BMW, printre care un BMW 320i din anul 2000, la un preț de pornire de 9.400 de lei. Românii care doresc să participe și să profite de aceste licitații ar trebui să urmărească atent pagina oficială de Facebook ANAF precum și site-ul oficial al instituției.