O nouă demisie din REPER, Cristina Rizea s-a dezis de Dacian Cioloş: „Proiectele sunt ucise în fașă de către liderii partidului”

Deputata Cristina Rizea și-a anunțat demisia din REPER spunând că inițiativele membrilor sunt „stârpite” și că formațiunea care nu prea poate fi numită partid nu face altceva decât să ceară demisii în Guvern.
Irina Dumitrescu
21 iun. 2023, 13:45
O nouă demisie din REPER, Cristina Rizea s-a dezis de Dacian Cioloş:

Cristina Rizea fusese aleasă la Congresul USR din luna mai în funcția de coordonator al regiunii Sud-Est (județele Buzău, Vrancea, Brăila, Galați, Tulcea, Constanța), după ce în urmă cu un an deputata pleca din USR în noul partid înființat de Dacian Cioloș.

Acum, Rizea spune că dorește să abordeze constructiv politica și nu poate face acest lucru nici în REPER, motiv pentru care a demisionat din partid.

„Un grup de 800 de oameni, din care câteva sute în diaspora, cu toată considerația față de foștii colegi de nădejde de acolo, nu prea poate fi numit partid. Am încercat să particip la construcția unei organizații care să poată purta acest titlu, în adevăratul sens al cuvântului. Ce s-a întâmplat? Efortul meu și al celorlalți care s-au alăturat cauzei a fost stârpit”, a scris deputata, pe blogul său.

Dacian Cioloș: ”Mă interesează o candidatură la prezidențiale, dar nu exclud o candidatură la europarlamentare”

Aceasta consideră că un partid trebuie să vină cu soluții, nu cu „inițiative fictive și clar nu a cere obsesiv demisiile miniștrilor săptămânal”.

„Am aruncat și eu cu critici la rândul meu, critici dure și dese. Cu ce a ajutat? Ați simțit asta în buzunarele voastre? Sigur că nu, pentru că, dincolo de critici constructive justificate, primează acțiunea. Asta am învățat eu să fac în ultima vreme și vă garantez că, atunci când am avut o propunere sau problemă concretă, am găsit deschidere din partea fiecărui ministru în parte. Nu mi-a fost închisă nicio ușă în nas. REPER, însă, a criticat haotic Guvernul pentru orice acțiune. Au bătut la vreo ușă cu planul făcut ca să pună osul la treabă pentru țara asta? Sigur că nu. Așa a fost cu Garanția pentru Copii, la fel cu Repower EU. Promisiunea inițială de opoziție constructivă a fost trădată. Am plecat din USR pentru lipsă de consistență, cum pot să înghit aceleași greșeli într-o formațiune total necunoscută? De ce?”, a continuat Rizea.
Membri de partid izolați de conducere.

„Am expus problemele intern și aș fi fost dispusă să rămân, să mă implic, dacă nu continuau și pe alte fronturi. La ce mă refer? La propria-mi persoană. Am deranjat. Mereu sinceră și cu opiniile pe masă. Și atunci au invocat tot felul de povești nedemonstrate despre mine, promovate obscur, chestionându-mi integritatea și căutând eliminarea mea (…) Proiecte bune depuse de mine sau alți colegi nu au fost promovate. Proiecte valoroase, apărute în toată presa. Ați văzut sa scrie REPER despre proiectul de creștere a fondului de garantare? Ați văzut sa scrie președinții despre proiectul de decriminalizare? Nu! Proiectele sunt ucise în fașă de către liderii partidului. N-am primit un minim nivel de susținere în demersurile mele și ale noastre pentru că de la Bruxelles știu cei doi mai bine. Și îmi pare rău, sincer, de unii dintre colegii mei buni și performanți din Parlament care au rămas acolo, pentru că sunt izolați de-a dreptul”, a mai afirmat deputata.

Dacian Cioloș face scandal. Ce a putut spune despre „nea Petrică” și ce se va întâmpla cu fermierii din România
„Conflictele interne macină grupul. Existau poziții în interior împotriva unor tineri excepționali care s-au alăturat proiectului, însă nu existau poziții pe teme precum legile educației sau ale justiției. Cum e posibil să fie așa într-o organizație cu 800 de oameni, aflată la 1% sau poate nici atât în sondaje? Atunci când procesele de intenție înlocuiesc preocuparea pentru România reală, aici se ajunge. Am fost principala supusă acestor procese. Urmează și alții. Așa se încheie un proiect mort din fașă”, a adăugat Cristina Rizea.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...