Miniștrii, secretarii de stat și prim-vicepreședinții PNL, convocați în ședință de conducerea partidului. Discuțiile vizează coordonarea activităţii politice şi scandalul Abrudean

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, se întâlnește, joi dimineaţă, cu reprezentanţi ai conducerii PNL, miniştri şi secretari de stat liberali, pentru a discuta despre coordonarea activităţii politice şi guvernamentale. Ședința este programată să înceapă la ora 8.00.
Mircea Filipescu
22 iun. 2023, 08:35
Miniștrii, secretarii de stat și prim-vicepreședinții PNL, convocați în ședință de conducerea partidului. Discuțiile vizează coordonarea activităţii politice şi scandalul Abrudean

UPDATE: Liderul PNL Nicolae Ciucă spune că numirea lui Mircea Abrudean la secretariatul guvernului este numai o chestiune de timp și că în ciuda unor speculații și declarații publice, acesta are acces la informații clasificate și nu are niciun impediment în ceea  ce privește avizarea sa în funcție de către servicii.

„Am convenit ca după ce rezolvăm aceste probleme care sunt absolut necesare pentru bunul mers al guvernării să rezolvăm aceste chestiuni. Nu este obligatoriu o prioritate. Ce pot să vă spun e că domnul Abrudean a lucrat în fostul cabinet și are toate avizele necesare să se încadreze pe funcție. Acum câteva luni de zile domnul Abrudean a primit acces la documente clasificate de cel mai înalt nivel. Nu se dă certificat pe tema asta. Sunt chestiuni care țin de procedurile interne, așa cum ceea ce v-am declarat public este tot ceea ce vă pot spune. Eu nu l-am auzit pe domnul premier să spună”, a declarat Nicolae Ciucă.

La ședința PNL vor mai participa secretarul general al partidului, Lucian Bode, miniştrii PNL, secretari de stat ai PNL şi prim-vicepreşedinţii PNL. Ședința de partid va fi urmată, la ora 12.00, de o şedinţă de Guvern.

Şedinţa va avea loc la sediul partidului din Aleea Modrogan, nr.1, și va fi urmată de declaraţii de presă.

Citeste si EXCLUSIV | Gabriela Firea țintește să revină la cârma Primăriei Capitalei. Nicușor Dan, desființat de fostul edil: „Nu a făcut nimic. Rolul unui primar nu este acela de a încasa niște bani”

Luni dimineaţă, Nicolae Ciucă a mai avut o întâlnire cu miniştrii liberali din Cabinetul Ciolacu şi cu conducerea partidului. Discuţiile de luni au vizat şi propunerea lui Mircea Abrudean pentru funcţia de secretar general al Guvernului. Prim-vicepreşedintele formațiunii liberale Rareş Bogdan a declarat, luni, că nu există niciun motiv ca Abrudean să nu fie numit secretar general al Guvernului, iar liberalii nu renunţă la propunere şi acest subiect va fi discutat la o şedinţă a coaliţiei.

Conducerea partidului a anunțat că aceste întâlniri vor avea loc săptămânal.

Citeste si PSD exclude o alianță cu AUR în 2024. Grindeanu: „Au un comportament semisălbatic”

Luni, conducerea PNL a avut prima şedinţă de coordonare cu miniştri liberali din Guvernul Ciolacu. Preşedintele PNL a anunţat că aceste reuniuni vor avea loc săptămânal.

Discuţiile au vizat şi propunerea lui Mircea Abrudean pentru funcţia de secretar general al Guvernului. Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, luni, că nu există niciun motiv ca Abrudean să nu fie numit secretar general al Guvernului, iar PNL nu renunţă la propunere şi acest subiect va fi discutat la o şedinţă a coaliţiei. Coaliţia însă nu a tranşat, luni, acest subiect. Surse politice declarau că decizia pe această temă urmează să fie luată în viitoarea reuniune.

Marţi, prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că, împreună cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, va găsi cea mai bună soluţie în ceea ce priveşte numirea noului secretar general al Guvernului, funcţie ce urmează să fie preluată de PNL, subliniind că în cadrul coaliţiei de guvernare nu există „o tensiune” pe acest subiect.

În aceeaşi zi, secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat că Mircea Abrudean a fost votat de conducerea PNL pentru funcţia de secretar general al Guvernului şi în consecinţă nu mai există alte propuneri.

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Nokia, o afacere de miliarde. Cum s-a dus în cap un gigant
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!