Locurile pentru programul ”Grădinița de vară” vor fi suplimentate. Ligia Deca: Este „de neacceptat” ca părinţii să stea la cozi, pe timpul nopţii. Pe viitor, ne dorim ca înscrierea să se poată realiza online

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat, joi, că vor fi suplimentate locurile pentru Programul "Grădiniţa de vară", subliniind că este "de neacceptat" ca părinţii să stea la cozi, pe timpul nopţii, în vederea înscrierii copiilor.
Alina Andrei
23 iun. 2023, 08:23
Locurile pentru programul ”Grădinița de vară” vor fi suplimentate. Ligia Deca: Este

Ministrul educației, Ligia Deca, reacționează după ce sute de părinți au stat o noapte întreagă la coadă pentru a apuca un loc la grădinița de vară în București. Deca a spus că o astfel situație este ”de neacceptat”.

„Am trimis astăzi o notă în teritoriu pentru a suplimenta numărul de locuri pe perioada verii în unităţile de învăţământ preşcolar, pentru că există un interes crescut mai ales în zona urbană şi, pe viitor, ne dorim ca toate aceste procese de înscriere să se poată realiza online. Consider că este de neacceptat să avem astfel de cozi, mai ales pe perioada nopţii şi trebuie să găsim soluţiile în aşa fel încât să avem o înscriere civilizată a copiilor în aceste forme de educaţie pe parcursul verii”, a afirmat ministrul Educației, Ligia Deca, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Deca a afirmat că în fiecare an au fost suplimentate locurile în funcţie de numărul de cereri.

„Am văzut şi eu imaginile şi mărturisesc că aceste situaţii sunt de evitat şi facem toate eforturile în acest sens. Aşa cum ştim, programul acesta, şcoala de vară, este un program susţinut de către Primărie în cazul Sectorului 3. În fiecare an, în funcţie de numărul de cereri, au fost suplimentate locurile şi domnul primar a anunţat deja că aceasta va fi situaţia şi în acest an. Am trimis de la Ministerul Educaţiei reprezentanţi care să asiste în discuţia conducerii unităţii de învăţământ cu părinţii”, a precizat Deca.

VEZI Lista grădinițelor deschise în această vară în București

Viceprimarul Sectorului 3 Lucian Judele i-a cerut miercuri edilului Robert Negoiţă convocarea unei şedinţe extraordinare de îndată pentru suplimentarea locurilor la grădiniţa şi şcoala de vară.

„Copiii şi părinţii au nevoie de locuri la grădiniţa şi şcoala de vară! Vorbim de părinţi cu joburi, de părinţi singuri şi de oameni care ar fi trebuit în momentele acestea să stea cu copiii lor, nu să sprijine gardul şcolii o zi şi-o noapte înainte de începerea înscrierilor. Este inadmisibil ca în anul 2023 să fie nevoie ca părinţii să aştepte la poarta unităţilor de învăţământ începerea înscrierilor, doar pentru a putea prinde un loc liber pentru copilul lor”, a scris Lucian Judele, pe Facebook.

Ulterior, Robert Negoiţă a anunţat că a contactat, miercuri, conducerea Inspectoratului Şcolar, care a comunicat că este dispusă să găsească soluţii pentru suplimentarea numărului de locuri în creşele şi grădiniţele din Sectorul 3.

Negoiţă a explicat că autoritatea locală a asigurat deja fondurile necesare pentru orice suplimentare de locuri.

Conform reprezentanţilor autorităţii locale, numărul de locuri disponibile pentru antepreşcolari şi preşcolari a fost stabilit de Inspectoratul Şcolar Bucureşti, nu de Primăria Sectorului 3, în urma consultărilor cu fiecare grădiniţă sau creşă care s-a înscris în program. Modalitatea de înscriere – dosar fizic – a fost stabilită de Inspectoratul Şcolar Bucureşti, deşi Primăria Sectorului 3 a cerut găsirea unei soluţii moderne de înscriere online.

Înainte cu puţin timp de începerea perioadei de înscrieri s-a suplimentat numărul de locuri de la 1.200 la 1.455 şi, în funcţie de disponibilitatea fiecărei unităţi de învăţământ şi a Inspectoratului Şcolar, numărul va creşte, au adăugat reprezentanţii autorităţii locale.

 

 

DailyBusiness
Senatul iartă pensionarii și le oferă mai mulți bani! Legea s-a adoptat AZI
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă, de sâmbătă, 28 septembrie 2024, băutura pe care mulți români o adoră. Și alte produse au preț redus și se vor vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
A murit cea mai mare ACTRIȚĂ! Marea doamnă s-a stins chiar azi. Românii, în doliu
Playtech.ro
Doamne, cum arată Andreea Bănică nemachiată și în costum de baie la 46 de ani! Puține vedete au curaj să se afișeze așa
DailyBusiness
Vești excelente! Se dau 55.000 de euro GRATIS de la Guvern
Adevarul
Cu cât s-ar putea majora pensiile de la 1 ianuarie. Simulare de calcul
wowbiz.ro
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă în Olanda. Ce se întâmplă cu el în aceste momente?
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Cununiile, interzise sâmbăta: Mirii pot atrage asupra lor un blestem
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
Cine este Maria, românca găsită moartă în grădina unei vile din Italia. Ar fi fost ucisă de un adolescent de doar 17 ani
Cancan.ro
Vedeta pe care fanii abia o mai recunosc. Ar fi ajuns așa din cauza fostei sale soții. Cei doi duc o bătălie grea la tribunal pentru custodia fiului lor
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
A explodat bomba despre Klaus Iohannis. S-a aflat ce a făcut președintele României: 18 ani ne-am judecat
StirileBZI
Nu ai voie să înregistrezi cu telefonul! Este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea 2 ani!
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"I-a murit creierul" Cel mai monstruos culturist din lume a decedat. Ilia avea 36 de ani și mânca șapte mese pe zi
substantial.ro
Nectarine cu nivel periculos de pesticide descoperite în lanțul de magazine Penny
MediaFlux
Se DAU 500 de LEI la PENSIE! AU ANUNȚAT acum
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Hermès Birkin pierde titlul de cea mai scumpă geantă din lume! Rabanne lansează geanta Nano de aur. Care este povestea acesteia?