ROMÂNIA U21- UCRAINA U210-1 şi calificarea este doar teoretică după două eşecuri. România a jucat modest în prima repriză, însă fără să pună în pericol mare poarta oaspeţilor, deşi Louis Munteanu şi Petrila l-au încercat pe goalkeeperul ucrainean. A urmat parada lui Târnovanu din minutul 11, la şutul lui Kaschchuk. Acelaşi jucător a scăpat singur cu Târnovan, dar nu l-a putu învinge pe român în minutul 24, iar în minutul 37 Kaschchuk a primit în careu şi, din nou singur cu portarul, a tras pe lângă poartă. România a avut prima ocazie mare în minutul 43, la şutul lui Markovic, din întoarcere, dar Trubin a respina în corner.
Repriza secundă a partidei de pe Stadionul Ghencea, a început cu oaspeţii în atac. Ucraina a avut o bară în minutul 56, când Sikan a reluat din apropiere în transversală. Tricolorii mici au replicat prin şutul pe lângă poartă al lui Dragoş Albu, dar ucrainenii au ratat din nou la şutul lui Vanat, respins de Târnovanu, din minutul 85. Octavian Popescu a încercat un şut de la distanţă în minutul 88, însă golul a căzut în poarta României. La o pătrundere pe partea stângă, Victor Dican a deviat balonul în plasă, învingându-l pe Târnovanu, în minutul 89. Eliminarea lui Vanat din minutul 90 nu a adus însă nimic pentru tricolori, care părăsesc terenul învinşi, scor 0-1, şi cu zero puncte după două meciuri. Ucraina a meritat victoria, pentru că a dominat partida, iar România joacă ultimul meci în compania Croaţiei, marţi.
În timp ce naţionala României a fost patener de antrenament pentru Spania, pierzînd cu scor de neprezantare (0-3), Ucraina a debutat cu o victorie la Campionatul European de fotbal Under-21 din România şi Georgia, 2-0 cu Croaţia, miercuri seara, pe Stadionul Giuleşti din Capitală, în Grupa B, din care face parte şi România.
Meciul va fi arbitrat de danezul Morten Krogh, ajutat de conaţionalii săi Steffen Bramsen şi D. Wollenberg Rasmussen, iar cel de-al patrulea oficial va fi Sebastian Gishamer din Austria.
Partida se va disputa pe stadionul Steaua şi va fi transmisă de TVR.
ROMÂNIA U21- UCRAINA U21 LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR.
România a jucat haotic în prima repriză, însă fără să pună în pericol mare poarta oaspeţilor, deşi Louis Munteanu şi Petrila l-au încercat pe goalkeeperul ucrainean. A urmat parada lui Târnovanu din minutul 11, la şutul lui Kaschchuk. Acelaşi jucător a scăpat singur cu Târnovan, dar nu l-a putu învinge pe român în minutul 24, iar în minutul 37 Kaschchuk a primit în careu şi, din nou singur cu portarul, a tras pe lângă poartă. România a avut singura ocazie mare în minutul 43, la şutul lui Markovic, din întoarcere, dar Trubin a respina în corner.
Min. 88: Octavian Popescu de la România U21 încearcă să înscrie de la marginea careului. Din păcate, șutul se duce în afara cadrului porții. A fost aproape!
Min. 84: Vladyslav Vanat şutează bine pe poartă, dar goalkeeperul salvează
Min. 63: Șutul lui Danylo Sikan de la Ucraina U21 trece departe de poartă
Min. 43: prima ocazie importantă a României, Markovic îl remarcă pe portarul ucrainean
Min. 39: Kaschchuk rfatează de puţin ţinta, România U21 este dominată copios la Bucureşti
Min. 23: Târnovanu scapă din nou România de primirea unui gol printr-o intervenţie bună
Mikn. 13: Dmytro Kryskiv șutează din afara careului, dar Ștefan Târnovanu intervine salvator
România U21 – Ucraina U21, echipele de start:
ROMÂNIA: 1. Târnovanu – 2. Pantea, 4. Racovițan, 14. Dican, 3. Țicu – 13. Screciu-cpt., 5. Lixandru – 11. Ișfan, 19. Munteanu, 7. Petrila – 9. Markovic
Rezerve: 12. Popa, 23. Gorcea – 6. Albu, 8. Miculescu, 10. Cîmpanu, 15. Borza, 16. Mazilu, 18. Popescu, 20. Dumitrescu, 21. Bîrligea, 22. Pop
Antrenor: Emil Săndoi
UCRAINA: 12. Trubin – 6. Sych, 16. Batahov, 4. Talovierov, 2. Vivcharenko – 21. Bondarenko-cpt., 17. Brazhko – 20. Kaschchuk, 22. Sudakov, 18. Kryskiv – 9. Sikan
Rezerve: 1. Neshcheret, 23. Fesiun – 3. Syrota, 5. Zhelizko, 7. Viunnyk, 8. Saliuk, 10. Mudryk, 11. Vanat, 13. Liakh, 14. Nazarenko, 15. Braharu, 19. Ocheretko
Antrenor: Ruslan Rotan
România va găzdui alături de Georgia, în perioada 21 iunie – 8 iulie, Campionatul European U21. Tricolorii fac parte din Grupa B și vor întâlni Spania, Ucraina și Croația. Toate meciurile României se vor disputa pe Stadionul Steaua, în București
Jucătorii naționalei pregătite de Emil Săndoi au revenit joi pe terenul de antrenament. Titularii din partida de aseară au avut un antrenament cu o intensitate mai redusă, în timp ce jucătorii care au intrat pe parcurs sau nu au evoluat s-au pregătit normal.
Emil Săndoi, selecţionerul naţionalei U21 a României, a declarat, miercuri seară, că echipa sa a fi putut scoate un rezultat mai bun dacă jucătorii ar fi fost puţin mai atenţi.
„Bineînţeles că ne doream şi ne aştepatm la mai mult, Sunt puţin îngrijorat pentru că am văzut lipsă de personalitate în seara asta. Am avut mingea în posesie la ambele goluri, dar ne-am speriat, parcă nu am avut control. Dacă am fi fost puţin mai atenţi, poate că era altfel. Jocul greşeala aşteaptă, pentru că dintr-o actiune de contraaac am primit primul gol, la golul doi am avut mingea în cotrol si am pierdut-o usor. Cred că a fost o presiune prea mare care a apăsat pe umerii jucătorilor. Îmi pare rău că s-a întâmplat aşa. Îmi pare rău şi pentru jucători, trebuie să le ridicăm moralul. A fost un duş rece, dar urmează o nouă partidă.
Organizare execrabilă la EURO 2023 U21. Cum a fost umilită o jurnalistă din România pe Stadionul Steaua, la meciul cu Spania
Această teamă, haideţi să nu zicem lipsă de personalitate, a făcut ca atunci când a venit mingea la unii jucători, în unele situaţii de contraatac, parcă am luat cele mai proaste decizii”, a declarat Emil Săndoi după înfrângerea suferită miercuri seara în faţa Spaniei, 0-3, în grupa B de la Euro U21.
„În unele momente trebuiia să ne demonstrăm calitatea pe care o avem. Şi am făcut unele greşeli copilăreşti”, a mai spus el.
România U21 – Spania U21 0-3, la EURO 2023. Trupa lui Săndoi a fost jalon pe Ghencea
Meciul de debut al României, de miercuri, 21 iunie, s-a va juca împotriva Spaniei, pe Stadionul Ghencea, scor 0-3
Iată programul complet pentru meciurile care se vor disputa în București:
Pe Stadionul Steaua se va mai juca o semifinală, miercuri, 5 iulie, de la ora 22:00.
La București se vor mai juca meciuri pe Stadionul Giulești:
De asemenea, un sfert de finală se va disputa pe Stadionul Giulești, sâmbtă, 1 iulie, de la ora 22:00.
Biletele sunt ieftine. Costă doar 25, respectiv 35 de lei. VEZI AICI.
Marii absenți din lotul României sunt Mihăilă și Drăgușin. Screciu va intra după meciul cu Spania.
PORTARI: Ștefan Târnovanu (FCSB), Mihai Popa (FC Voluntari), Andrei Gorcea (Universitatea Cluj);
FUNDAȘI: Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Mihai Lixandru (FCSB), Victor Dican (FC Botoșani), Valentin Țicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi), Alexandru Pantea (FCSB), Andrei Borza (Farul Constanța);
MIJLOCAȘI: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Dragoș Albu (U Craiova 1948), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova), Alexi Pitu (Bordeaux / Franța), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Vlad Pop (U Craiova 1948), Octavian Popescu (FCSB), David Miculescu (FCSB), Adrian Mazilu (Farul Constanța);
ATACANȚI: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Louis Munteanu (Farul Constanța).
GRUPA A: Georgia (gazdă), Belgia, Olanda, Portugalia
GRUPA B: România (gazdă), Ucraina, Croația, Spania
GRUPA C: Cehia, Israel, Anglia, Germania
GRUPA D: Norvegia, Elveția, Italia, Franța
– A câştigat primul meci din grupe de la #U21EURO, 2-0 cu Croaţia;
– S-a calificat la turneul final după ce a terminat grupa H pe locul secund cu 23 de puncte, în spatele Franţei, şi a câştigat barajul cu Slovacia, scor 5-3 după cele două partide;
– Cel mai bun marcator al calificărilor a fost Dmytro Kryskiv, cu 4 reuşite;
– Cea mai bună performanţă la un turneu european a fost locul 2, obţinut la ediţia din 2006;
– Cel mai bine cotat jucător din lot este Mykhaylo Mudryk, fotbalistul celor de la Chelsea, acesta fiind evaluat la 50 de milioane de euro;
– În total, valoarea lotului se ridică la 115.35 milioane euro, comform Transfermarkt;
– Doi jucători din lotul pentru EURO sunt campioni mondiali la categoria U20 cu naţionala Ucrainei, la ediţia din 2019 (Danylo Sikan şi Oleksiy Kashchuk).
Lotul Ucrainei:
Portari: Kiril Fesiun (Kolos Kovalivka), Ruslan Neshcheret (Dynamo Kyiv), Anatoliy Trubin (Shakhtar Donetsk)
Fundaşi: Arsenii Batahov (Zorya Luhansk), Maksym Braharu (Chornomorets Odesa), Rostyslav Liakh (Rukh Lviv), Oleksii Sych (Kortrijk), Oleksandr Syrota (Dynamo Kyiv), Maksym Talovierov (LASK), Kostiantyn Vivcharenko (Dynamo Kyiv), Volodymyr Brazhko (Zorya Luhansk), Volodymyr Saliuk (Chornomorets Odesa)
Mijlocaşi: Artem Bondarenko (Shakhtar Donetsk), Oleksiy Kashchuk (Sabah), Dmytro Kryskiv (Shakhtar Donetsk), Oleksandr Nazarenko (Dnipro-1), Oleh Ocheretko (Shakhtar Donetsk), Georgiy Sudakov (Shakhtar Donetsk), Ivan Zhelizko (Valmiera)
Atacanţi: Mykhailo Mudryk (Chelsea), Danylo Sikan (Shakhtar Donetsk), Vladyslav Vanat (Dynamo Kyiv), Bohdan Viunnyk (Grazer AK)
UEFA a anunţat vineri că a decis să introducă sistemul VAR şi la Campionatul European U21 din România şi Georgia. VAR-ul va fi utilizat începând cu faza sferturilor de finală ale competiţiei.
UEFA a dat astfel un răspuns după erorile de arbitraj din meciul Franţa – Italia, din cadrul grupei D de la Euro U21, meci încheiat cu scorul de 2-1 pentru francezi, dar şi greşeli de arbitraj comise de olandezul Allard Lindhout. Italienii au reclamat un henţ în careul francez, rămas nesancţionat; faultul de la faza din care a pornit golul victoriei francezilor şi nevalidarea golului egalizator marcat de Bellanova.
Preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), Gabriel Gavrina a declarat vineri că datorită importanţei jucătorilor prezenţi şi a faptului că semifinalistele competiţiei se califică direct la Jocurile Olimpice de la Paris, Campionatul European U21 nu mai poate fi considerat o simplă competiţie de tineret şi că la UEFA a existat o evaluare incorectă a impactului unei competiţii atât de importante.