Alexandru și Nicoleta Manea, patronii ANG, se întind pe piața imobiliară mai mult decât îi ține plapuma! Cu o firmă falimentară, campionii naționali la capitolul pierderi financiare vor să investească milioane de euro într-un hotel cu 15 etaje în Mamaia

Alexandru și Nicoleta Manea, fondatorii companiei de consultanță imobiliară ANG Luxury Properties SRL, sunt clienți fideli ai ANAF la capitolul raportări de pierderi financiare. Cu toate acestea, dezvoltatorii imobiliari bucureșteni intenționează să investească prin intermediul societății Monarc Luxury Homes SRL, o firmă de apartament falimentară care are doar un singur angajat, milioane de euro într-un un hotel cu 15 etaje în stațiunea Mamaia.
Alina Costache
24 iun. 2023, 10:00
Alexandru și Nicoleta Manea, patronii ANG, se întind pe piața imobiliară mai mult decât îi ține plapuma! Cu o firmă falimentară, campionii naționali la capitolul pierderi financiare vor să investească milioane de euro într-un hotel cu 15 etaje în Mamaia

Alexandru și Nicoleta Manea, patronii ANG, se întind pe piața imobiliară mai mult decât îi ține plapuma! Chiar dacă în cei trei ani ai săi de existență pe piața imobiliară din România compania Monarc a raportat pierderi, peste pierderi, pe data de 10 aprilie 2023, Primăria Municipiului Constanța i-a considerat pe soții Manea, doi dezvoltatori imobiliari serioși și a emis certificatul de urbanism pentru hotelul cu 15 etaje pe care vor să îl construiască pe malul lacului Siutghiol.

Citește și Piața imobiliară se cutremură. Mulți proprietari vor fi nevoiți să vândă, în timp ce băncile vor ”scăpa” de creditele imobiliare

Alexandru și Nicoleta Manea, patronii ANG, se întind pe piața imobiliară mai mult decât îi ține plapuma

În ciuda faptului că au reușit să îi convingă pe cei de la Primăria Municipiului Constanța să le dea undă verde pentru construcția hotelului din Mamaia, datele din bilanțurile anuale depuse la Ministerul Finanțelor, arată clar cât de serioși sunt, de fapt, Alexandru și Nicoleta Manea.

Monarc Luxury Homes SRL, firma care urmează să ridice hotelul cu 15 etaje în stațiunea Mamaia a fost înființată în anul 202o și este administrată de Alexandru Manea, care deține și acționariatul majoritar al societății cu 80%, alături de soția sa, Nicoleta Claudia Manea care administrează 20% din acțiuni.

Astăzi, la nici trei ani de la înființare, compania soților Manea s-a dovedit a fi o firmă de apartament cu un singur angajat, care este în pragul falimentului și asta din cauza pierderilor uriașe pe care le-a raportat an de an la ANAF și la Ministerul Finanțelor. În 2020, societatea proaspăt înființată nu a avut niciun angajat și a declarat la ANAF pierderi de 6.598 de lei.

Anul următor, în 2021, pierderile s-au dublat, ajungând la suma de 12.500 de lei, iar în dreptul rubricii „Număr mediu de salariați” dezvoltatorii imobiliari bucureșteni au tras linie.

În 2022, pierderile companiei Monarc Luxury Homes SRL s-au triplat, iar soții Manea au declarat o gaură de peste 39.000 de lei. Însă, este foarte interesant că după doi ani de la înființarea companiei, afaceriștii au reușit să angajeze, în cele din urmă, o persoană.

Se pare că aceste cifre dezastruoase care le-a adus firma în pragul falimentului nu i-a descurajat pe soții Alexandru și Nicoleta Manea să își asume un proiect uriaș de milioane de euro. Este vorba despre un complex multifuncțional care va dispune printre altele de apartamente de vacanță, locuințe colective, birouri, săli de conferință, spații comerciale, alimentație public, centru SPA, piscine, activități nautice, locuri de joacă, parcaje și spații verzi, care va fi ridicat pe malul lacului Siutghiol.

Având în vedere situația financiară cu care se confruntă societatea soților Manea, nu se știe cum și mai exact, cu ce bani vor construi acest hotel uriaș din Mamaia.

Cine sunt Alexandru și Nicoleta Manea

În urmă cu 12 ani, Alexandru și Nicoleta Manea, au devenit cunoscuți pe piața imobiliară din România, după ce au fondat societatea ANG Luxury Properties, care în prezent, oferă consultanţă imobiliară pentru proprietăţi din segmentul de lux aflate în principal în nordul Capitalei.

Aceștia au dat lovitura, în anul 2021, atunci când prin intermediul ANG Luxury Properties au intermediat o tranzacție care s-a ridicat la suma de 5,8 miloane de euro, pe segmentul de case și 2,8 milioane de euro, pe segmentul de apartamente.

„Am avut un an extrem de bun în care ne-am dublat businessul. Ca număr de tranzacţii au fost în jur de 30 de apartamente de peste 1 mil. euro, un număr de peste zece case cu valori de 3-5 mil. euro, şi o serie de penthouse-uri. În total am tranzacţionat proprietăţi în jurul valorii de 88 mil. euro“, a declarat Nicoleta Manea, la vremea respectivă.

Pe lângă firma de consultanță și societatea Monarc Luxury Homes SRL, soții Manea au lansat anul trecut dezvoltatorul imobiliar Monarc Developer și anunțau că pregătesc o investiție de 2,5 – 3 milioane de euro pentru un prim proiect de case, care va fi situat în Mogoșoaia, Ilfov.

Mai mult, soții Manea mai dețin printre altele acțiuni la societăți precum Noam Design Group SRL, The Agency RO SRL, Aenama Investment SRL, Loffice Hub SRL, ANG Rezidențial SRL, ANG Luxury Properties SRL, ANG Real Estate Group SRL, ANG LandMark Real estate SRL, ANG Luxury International SRL.

Foarte important de precizat este faptul că una dintre firmele soților Nicoleta și Alexandru Manea, ANG Luxury Properties, apare în cel mai mare dosar de concurență neloială din domeniul afacerilor imobiliare.

Falimentari în acte, șeici în viața de zi cu zi

Deși pe rețelele de socializare se laudă cu vacanțe exotice și bolizi de lux care costă sute de mii de euro, Alexandru și Nicoleta Manea au ajuns de câteva ori în fața judecătorilor, din cauza datoriilor uriașe acumulate, dar și din caza practicilor neloiale.

Cei doi dezvoltatori au fost citați pe data de 15 iunie la Tribunalul București, în calitate de patroni ai companiei ANG Luxury Properties SRL într-un dosar uriaș în care mai multe agenții și site-uri pentru anunțuri sunt acuzate de fapte care ar fi cauzat prejudicii altor companii concurente.

Alexandru Manea a fost citat într-un dosar în care reclamantul Cristian Timerman încearcă să recupereze de la afaceristul bucureștean peste 48.000 de lei, potrivit portalului instanțelor de judecată. În acest dosar sunt implicare firmele ANG Rezidențial SRL și The Agency RO SRL, la care dețin acțiuni atât Alexandru, cât și Nicoleta Manea.

Nici Nicoleta Manea nu a scăpat de magistrați. Afacerista a ajuns, la rândul său, în fața judecătorilor, din cauza datoriilor, după ce firma RCS & RDS, a dat-o în judecată pentru că nu și-a plătit facturile.

 

„Admite cererea de valoare redusă formulată de reclamanta RCS & RDS S.A., prin reprezentant legal, administrator, Mihai Dinei, în contradictoriu cu pârâta MANEA NICOLETA CLAUDIA. Obligă pârâta la plata către reclamantă a debitului principal în cuantum de 2.619,61 lei, reprezentând contravaloarea facturilor emise în temeiul Contractelor de furnizare servicii nr. 7019911431/16.11.2016, respectiv, nr. 7019698219/ 24.01.2014 și neachitate. Obligă pârâta la plata către reclamantă a penalităţilor de întârziere în valoare de 0,2% pe zi de întârziere, aferente contravalorii fiecărei facturi emise şi neachitate, în cuantum total de 645,94 lei. Obligă pârâta la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată în cuantum de 200 de lei, reprezentând taxă judiciară de timbru. Executorie de drept. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Judecătoria Cornetu”, a decis instanța, în dosarul afaceristei.

În ciuda acestor scandaluri și pierderi uriașe, soții Manea se întind mai mult decât îi ține plapuma pe piața imobiliară și își asumă un proiect de milioane de euro, care rămâne de văzut dacă va fi realizat sau nu. Însă, foarte important este cu ce va fi construit hotelul cu 15 etaje din Mamaia pentru că după cum datele oficiale ne arată, cei doi dezvoltatori imobiliari și firma lor sunt pe butuci.

Citește și Dan Șucu își anunță intrarea în forță pe piața imobiliară. Investiție de 150 de milioane de euro în zona de nord a Capitalei

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Adio șezlonguri! Turismul din Grecia se schimbă radical
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul dentistei din Brăila! Aceasta ar fi fost ucisă de mafia basarabeană! Declarațiile făcute de rudele presupusului criminal
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Premiul Marcel Ciolacu despre deficitul bugetar și necesitatea investițiilor
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!