Rareş Bogdan, despre o candidatură a Laurei Codruţa Kovesi la Preşedinţie: Dânsa mi-a spus: domnule, nu candidez! Ce spune de pensiile speciale

Întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, dacă Laura Codruţa Kovesi va candida la alegerile prezidenţiale din România, Rareş Bogdan a precizat că a avut o discuţie cu ea pe acest subiect.
Filip Stan
24 iun. 2023, 13:50
Rareş Bogdan, despre o candidatură a Laurei Codruţa Kovesi la Preşedinţie: Dânsa mi-a spus: domnule, nu candidez! Ce spune de pensiile speciale

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a afirmat că, într-o discuţie cu Laura Codruţa Kovesi, aceasta i-a transmis că nu va candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor. În schimb, Rareş Bogdan consideră că Mircea Geoană ar fi un candidat de forţă pentru această funcţie.

Întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, dacă Laura Codruţa Kovesi va candida la alegerile prezidenţiale din România, Rareş Bogdan a precizat că a avut o discuţie cu ea pe acest subiect.

”Trebuie să o întrebaţi. La Comisia pentru aprobarea bugetului, unde sunt membru al comisiei, am întrebat-o după şi cred că dânsa mi-a deschis subiectul. Nici măcar n-am apucat să o întreb eu, mi-a zis: domnul Bogdan, vă rog, spuneţi-le colegilor dumneavoastră şi celor cu care vă întâlniţi, domnule, nu candidez. Astea sunt declaraţiile dânsei spuse direct la Bruxelles acum vreo lună”, a explicat Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan: Românii nu sunt „sclavi moderni”. În Europa noi nu am plecat de bunăvoie

Întrebat despre o candidatură a lui Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale, Bogdan este de părere că acesta ar fi un candidat de forţă.

”Domnul Geoană, dacă ar candida, ar fi un candidat de forţă, dar nu cred că va candida. Dar dacă ar candida ar fi un candidat de forţă datorită mesajului anticorupţie care a urcat din nou în top trei în România. Nu ştiu dacă va candida, m-am întâlnit, am fost la domnia sa la birou şi am avut discuţia asta, mi-a arătat şi un sondaj de opinie, nu ştiu ce va face domnia sa. L-am văzut că merge cu bicicleta. Marcel Ciolacu merge cu metroul. Domnia sa am văzut că merge cu bicicleta, astea sunt gesturi electorale. Merge cu bicicleta la baza NATO de pe la Câmpia Turzii sau nu ştiu de unde. Sigur, e frumos, şi eu mă duc cu bicicleta, dar nu cred că-i acuma chiar preşedinte şi şef, adjunctul şefului NATO să meargă cu bicicleta? Mi s-a părut cumva forţat acest gest al domnului Geoană, care nu e un om cu mare experienţă politică şi nu mă aşteptam. Adică consultanţii uneori transformă unii candidaţi”, a declarat Rareş Bogdan.

 

Rareş Bogdan, întrebat când vor fi tăiate pensiile speciale: Noi le-am tăiat de două ori sau de trei ori

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a precizat că de două sau de trei ori PNL a încercat să taie pensiile speciale, dar de fiecare dată au existat piedici. De data aceasta, a afirmat Bogdan, problema este capitol în PNRR şi trebuie respectat.

”Noi le-am tăiat de două ori sau de trei ori. Le-am tăiat o dată pe 28 ianuarie, la 64 de zile de la preluarea guvernării Orban în Parlament, cu un vot covârşitor. A venit doamna Renate Weber, Avocatul Poporului, a atacat legea la Curtea Constituţională. A venit COVID între timp, dar prin 10 mai, în acelaşi an, Curtea Constituţională a dat verdictul de neconstituţionalitate şi a anulat demersul. Nu au mai ajuns la promulgare la preşedinte. Am venit cu o lege iniţiată de colegii mei Florin Roman, Pavel Popescu, Robert Sighiartău, Ben Oni Ardelean. Şi am impozitat pensiile speciale cu 85% Aceeaşi doamnă Renate Weber s-a sesizat, a făcut sesizare la Curtea Constituţională. Curtea s-a exprimat imediat după alegerile generale din 2020, pe 14 decembrie. A anulat şi acest demers. Am anulat de vreo două ori pensiile parlamentarilor. De fiecare dată au dat 840 de foşti parlamentari sau 640 în judecată. Au câştigat, s-a anulat şi acest demers”, a declarat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, Rareş Bogdan.

Europarlamentarul PNL a explicat că tema pensiilor speciale este acum jalon în PNRR. ”Acum, din fericire pentru mine şi pentru români, Comisia Europeană, cineva inteligent din România, nu spui cine, cineva inteligent, e mai complex, eram în guvernare, a reuşit să introducă România, în relaţia cu Uniunea Europeană, pe condiţionalităţile din PNRR pentru tranşa trei şi tranşa patru, subiectul reformei. Dacă eram eu, mă lăudam. Nu, a fost un colectiv şi Comisia Europeană nu a făcut altceva decât să considere că trebuie rezolvată această problemă. Nu am… Dacă eram, v-am spus-o, spuneam cu capul sus. Din fericire, va trebui să o rezolvăm în sfârşit. Sigur că s-au făcut două propuneri. Prima propunere, domnul Budăi a făcut-o, cum a făcut-o. Nu vreau să caut vinovaţi, cert este că acum, până pe data de 2 iulie, va trebui să venim cu o propunere pe care reprezentanţii Comisiei să o accepte şi să considere realmente reformă că aici nu e vorba de tăiere, numai, aici e vorba de reformă, pur şi simplu de trecerea pe sistemul de contributivitate. Acest lucru trebuie rezolvat şi legea salarizării unitare trebuia rezolvată. Şi dacă n-am rezolva acest lucru, n-am fi avut timp de 2 săptămâni profesori în stradă şi nu i-am fi lăsat pe profesori să treacă prin umilinţa mişcărilor de stradă şi a faptului că s-a discutat despre despre motivaţia şi despre drepturile lor de a avea sau nu avea salarii” , a adăugat Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan a explicat de ce nu a primit funcţia de vicepremier: PNL, în forurile de conducere, a decis că niciunul din cei şase din conducerea centrală a partidului nu trebuie să facă parte din Executivul Ciolacu

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a explicat că nu deţine funcţia de vicepremier în Guvernul Ciolacu deoarece PNL a decis, în forurile de conducere, ca cei şase lideri ai formaţiunii politice să nu facă parte din actualul Executiv.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan este de părere că PNL a greşit când a cedat PSD Ministerul Transporturilor în negocierile privind formarea actualului Executiv şi afirmă că speră că, până la urmă, lucrurile se vor îndrepta odată cu numirea lui Mircea Abrudean în funcţia de secretar general al Guvernului.

Iohannis, reacţie la criza din Rusia: Autorităţile române monitorizează îndeaproape evoluţia evenimentelor din Rusia

”Am arătat că nu mă dau în lături, că sunt dispus să fac acest pas. Partidul Naţional Liberal, în forurile de conducere, a decis ca niciunul din cei şase din conducerea centrală a partidului, respectiv cei patru prim-vicepreşedinţi, eu, domnul Motreanu, domnul Dumitrescu, domnul Flutur, respectiv secretarul general, domnul Bode, şi preşedintele partidului, nu trebuie să facă parte din Executivul Ciolacu. Nu că nu am avea noi strategia, nu că am dori să sabotăm, nu că am dorit să introducem eşaloanele doi-trei în Guvern. (…) Noi am venit cu specialişti. Atunci ce să spunem că PSD nu a retras anumiţi, cu excepţia domnului Daea, care nu mai era adaptat la vremurile actuale, adică dorea să facă el agricultură, dar dorea să o facă agricultură de anii ’90, fără bani europeni sau cu bani europeni mai puţini. Nu se poate. Agricultura din România are nevoie de bani europeni, atât de fondurile de subvenţia în agricultură, cât şi de fondurile de investiţii în agricultură, cele 7 miliarde. Atunci, ce să spunem că PSD nu a schimbat miniştri care, să spunem, nu au performat atât de mult ca alţi miniştri? Nu ne-am uitat la asta, nu am venit să spunem că venim cu eşalonul doi-trei”, a declarat Rareş Bogdan, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Europarlamentarul liberal a adăugat că PNL nu va ”torpila” Guvernul pentru că acest lucru nu este în favoarea partidului său.

”Noi nu stăm în afară şi să torpilăm Guvernul pentru că nu-i în favoarea noastră. La noi nu veţi vedea politica pe care a dus-o PSD cu Nicolae Ciucă sau cu Virgil Popescu, sau cu Bode pe subiectul Schengen, sau cu Bogdan Aurescu sau cu alţi miniştri de-ai noştri. Nu, la noi. Noi n-o să venim din afară şi să arătăm cu degetul şi să torpilăm un Executiv din care facem parte. A, putem aduce anumite corecţii, putem discuta în şedinţele de coaliţie, putem sugera. Dar niciun caz nu veţi vedea politici asumate de PNL de demonizare a unui ministru, cum a fost cazul PSD pe subiectul Virgil Popescu”, a subliniat Rareş Bogdan.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. E ultimul avertisment: Nu spun că vine apocalipsa, dar...
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Capcana de la semafor. Rămâi pe loc fără permis
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'