Lukaşenko, mediator între Prigojin şi Putin. Paşi uriaşi spre detensionarea crizei din Rusia. Mercenarii Wagner vor fi graţiaţi şi se întorc pe frontul din Ucraina

A fost elaborată o variantă favorabilă și acceptabilă de dezescaladare a situației, cu garanții de securitate pentru luptătorii PMC Wagner, scrie presa rusă.
Filip Stan
24 iun. 2023, 20:32
Lukaşenko, mediator între Prigojin şi Putin. Paşi uriaşi spre detensionarea crizei din Rusia. Mercenarii Wagner vor fi graţiaţi şi se întorc pe frontul din Ucraina

Update: Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, a publicat o nouă înregistrare audio, sâmbătă, susţinând că forţele sale se întorc din marşul spre Moscova, potrivit CNN. ”Realizând toată responsabilitatea pentru faptul că se va vărsa sânge rusesc, întoarcem coloanele noastre şi plecăm în direcţia opusă”, a afirmat el.

– „Au vrut să desfiinţeze Wagner. Noi am pornit pe 23 iunie la «Marşul Justiţiei». Într-o zi am mărşăluit puţin câte puţin până la 200 km de Moscova. În tot acest timp, nu am vărsat nici măcar o picătură din sângele luptătorilor noştri. Acum este momentul în care sângele poate fi vărsat. Realizând toată responsabilitatea pentru faptul că se va vărsa sânge rusesc, întoarcem coloanele noastre şi plecăm în direcţia opusă, spre taberele noastre de campanie, conform planului”, a afirmat Prigojin, potrivit The Guardian.

”Ne întoarcem rândurile şi ne îndreptăm înapoi, în direcţie opusă, spre taberele noastre

Prigojin a acceptat propunerea lui Lukașenko de a opri mișcarea spre Moscova a PMC Vagner și pașii pentru dezescaladare, notează sursa citată, făcând trimitere la canalul de Telegram „Pool One”.

Lovitura de stat prinde contur în Rusia. Convoiul lui Prigojin, atacat de Kremlin. Un avion An-26 al Forțelor Aeriene Ruse, doborât de mercenarii Wagner. Luni, zi liberă la Moscova VIDEO

A fost elaborată o variantă favorabilă și acceptabilă de dezescaladare a situației, cu garanții de securitate pentru luptătorii PMC Wagner. Discuțiile dintre Lukașenko și Prigojin au durat toată ziua, potrivit serviciului de presă al președintelui belarus.

Preşedintele american Joe Biden a discutat, sâmbătă, cu liderii Franţei, Germaniei şi Marii Britanii, în contextul în care mercenarii Wagner se îndreaptă spre Moscova după ce au cucerit peste noapte oraşul Rostov din sudul ţării, relatează The Guardian.

„Preşedintele Biden a vorbit astăzi cu preşedintele Emmanuel Macron din Franţa, cu cancelarul Olaf Scholz din Germania şi cu prim-ministrul Rishi Sunak din Regatul Unit. Liderii au discutat despre situaţia din Rusia. De asemenea, ei şi-au afirmat sprijinul neclintit pentru Ucraina”, se arată într-un comunicat al Casei Albe, citat de The Guardian.

Totodată, Joe Biden şi vicepreşedintele SUA Kamala Harris au fost informaţi despre ultimele dezvoltări ale situaţiei din Rusia, alături de mai mulţi oficiali din domeniul securităţii naţionale, relatează CNN.

Putin: Ne confruntăm cu o trădare! Prigojin, anchetat penal de către FSB cu privire la „rebeliune armată”. Şeful Wagner a ocupat Rostovul: „Suntem 25.000 şi vom stabili de ce domneşte haosul în ţară”.

”Printre participanţi s-au aflat consilierul pe probleme de securitate naţională Sullivan, secretarul Blinken, secretarul Austin, preşedintele Milley, directorul Haines, directorul Burns şi ambasadorul Thomas-Greenfield. Preşedintele şi vicepreşedintele vor continua să fie informaţi pe parcursul zilei”, se arată într-un comunicat al Casei Albe.

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin va continua de asemenea să fie informat, a declarat, sâmbătă, secretarul de presă al Pentagonului, generalul Patrick Ryder.

”Secretarul Austin şi Departamentul continuă să monitorizeze situaţia în desfăşurare din Rusia. Secretarul Austin va fi informat în continuare privind dezvoltările semnificative”, a spus Ryder.

Forţe de securitate ruse ocupă poziţie în sudul Moscovei, la intrarea pe autostrada M4. Rebeliunea Wagner a înaintat până în Lipeţk.

Forţe ruse de securitate au ocupat poziţii în sudul Moscovei, potrivit unor imagini publicate de ziarul de afaceri Vedomosti, relatează CNN, iar combatanţi din cadrul grupării paramilitare Wagner au înaintat până în regiunea rusă Lipeţk, situată la nord de Voronej, anunţă guvernatorul regiunii, Igor Artamonov, relatează AFP.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, îi îndeamnă sâmbătă pe locuitorii capitalei ruse să nu se deplaseze în oraş şi anunţă că luni va fi zi liberă, în vederea unei ”minimizări a riscurilor”, relatează AFP şi BBC News.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Devine obligatoriu în România. Trebuie să raporteze
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Șoferii primesc un mare ajutor. Ce se întâmplă dacă le expiră permisul
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!