Noi detalii șocante despre Titan! Carcasa submersibilului ar fi fost din fibră de carbon expirată, cumpărată la reducere

Noi detalii șocante ies la iveală despre submersibilul Titan, care a dispărut duminica trecută, cu cinci persoane la bord, după ce a suferit o "implozie catastrofală", în timp ce se îndrepta în adâncuri spre epava pachebotului Titanic. Presa internațională afirmă că carcasa submersibilului ar fi fost făcută din fibră de carbon expirată, cumpărată la reducere.
Alina Costache
25 iun. 2023, 18:20
Noi detalii șocante despre Titan! Carcasa submersibilului ar fi fost din fibră de carbon expirată, cumpărată la reducere
Noi detalii șocante despre Titan!

Noi detalii șocante despre Titan! Se pare că, cei de la compania OceanGate ar fi folosit pentru construcția submersibilului fibră de carbon de la Boeing, pe care au cumpărat-o la un preț mult mai mic pentru că depășise termenul de valabilitate pentru avioane.

Citește și Finalul tragic al pasagerilor din submersibilul Titan, explicat. Ce presupune „o implozie catastrofală”

Noi detalii șocante despre Titan!

Informația a fost dezvăluită de către redactorul șef al Travel Weekly, Arnie Weissmann, care urma să se îmbarce pe submersibilul Titan pentru a vedea epava Titanicului, în luna mai, însă călătoria respectivă nu a mai fost efectuată cauza vremii.

Jurnalistul susține că fondatorul OceanGate, Stockton Rush, i-ar fi dezvăluit că a folosit fibra de carbon pentru fabricarea Titanului cumpărată la o reducere mare de la Boeing, deoarece materialul a depășit termenul de valabilitate pentru a fi folosit în avioane.

Atunci când a auzit aceste detalii, Arnie Weissmann a spus că și-a manifestat îngrijorarea cu privire la siguranța sa, la bordul submersibilului, însă directorul OceanGate i-a dat asigurări că termenele de valabilitate pentru fibra de carbon au fost stabilite mult prea devreme.

După ce declarațiile jurnalistului au fost făcute publice de presa internațională reprezentanții companiei Boeing au declarat că nu au găsit nicio înregistrare a vreunei vânzări de material compozit către OceanGate sau CEO-ul său”.

Cu toate acestea, pe site-ul OceanGate se menționa până de curând că nava Titan a fost proiectată „în colaborare” cu Boeing. Acum, producătorul de avioane americane neagă orice implicare în proiectarea submersibilului Titan.

Finalul tragic al pasagerilor din submersibilul Titan, explicat

Submersibilul Titan, care se îndrepta în adâncuri spre epava pachebotului Titanic, a dispărut duminica trecută, cu cinci persoane la bord, după ce a suferit o „implozie catastrofală”, a declarat joi contraamiralul John Mauger, din cadrul Pazei de Coastă americane.

Conul de la coadă şi alte resturi de la submersibilul Titan au fost găsite de un vehicul operat de la distanţă la 1.600 de metri de prova Titanicului, care se află la aproape 4.000 de metri adâncime în Oceanul Atlanticului de Nord.

Garda de Coastă a declarat că resturile găsite pe fundul mării indică o „pierdere catastrofală a camerei de presiune”.

Ce este o implozie catastrofală? Opusul unei explozii, o implozie este atunci când un obiect se prăbuşeşte brusc şi violent în sine. La acele adâncimi, submersibilul este supus unei presiuni uriaşe şi chiar şi cel mai mic defect structural ar putea fi dezastruos, spun experţi citaţi de CNN.

„Deci, la acea adâncime, presiunea probabil este de peste 2 tone pe centimetru pătrat, de peste 350 de ori mai mare decât presiunea de pe Pământ. Orice mică fisură ar putea provoca o implozie imediată, ceea ce ar distruge vasul”, a declarat Tom Maddox, director executiv al Underwater Forensic Investigators, care a participat la o expediţie pe Titanic în 2005.

Presiunea la suprafaţă este măsurată ca fiind de 1 atmosferă, ceea ce înseamnă aproximativ 7 kilograme pe centimetru pătrat. Pe măsură ce se intră mai adânc sub apă, această presiune creşte progresiv. La adâncimea la care se află epava Titanicului, presiunea este de aproape 2,7 tone pe centimetru pătrat.

Mulţi se întreabă dacă echipajul a ştiut ce se întâmplă. Cu o presiune atât de mare asupra submersibilului, implozia s-ar fi produs într-o fracţiune de milisecundă. O implozie catastrofală se produce la o viteză de peste 2.400 de kilometri pe oră, a declarat pentru CNN Aileen Marty, fost ofiţer de marină şi profesor la Florida International University. Ea spune că întreaga construcţie s-a prăbuşit înainte ca indivizii din interior să realizeze că existră o problemă.

„Au murit într-un mod în care nici măcar nu şi-au dat seama că erau pe cale să moară. În cele din urmă, printre multele moduri în care putem muri, acesta este nedureros”, dă asigurări specialista.

Întrebat despre şansele de recuperare a membrilor echipajului de pe Titan, Mauger, de la Paza de Coastă americană, a declarat că nu are „un răspuns în acest moment”, dar că vor continua căutările. „Este un mediu incredibil de neiertător acolo jos, pe fundul mării”, a declarat el joi.

Citește și Care au fost ultimele cuvinte ale căpitanului de pe Titanic. Adevărul a ieșit la iveală la mai bine de 100 de ani de la scufundarea celebrului vas

DailyBusiness
Românii mai scot bani din buzunar! Va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2025
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
LIVE UPDATE Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Prezența la vot în timp real, sondaje, rezultate vot, exit poll, incidente. Până acum s-au dat amenzi de peste 11.000 lei
Capital.ro
Decizie șoc pentru Ion ILIESCU. Înalta Curte de Justiție a hotărât definitiv
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție surprinzătoare înainte de vot. Gestul făcut de prima-doamnă, a urmat exemplul soțului
DailyBusiness
România și Bulgaria, controale la granițele terestre încă 6 luni după aderare!
Adevarul
Cum ne sărăcește statul doar ca să-și astupe propria incompetență. Profesor de economie: „Ne uităm ca și curca la lemne și nu înțelegem”
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Dispar micii. Situația este catastrofală
Ego.ro
Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Carmen Iohannis, gest neașteptat înainte de a vota. Unde a fost soția lui Klaus Iohannis înainte?! Ce ținută a ales pentru această zi!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Taxă la retragerea de numerar. Anunț pentru cei care scot banii cash de la bancomat
StirileBZI
Produsul controversat consumat în Postul Crăciunului 2024! Poate cauza pierderi de memorie
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
Breaking! Cine e polițistul care s-a împușcat în cap
substantial.ro
Zelenski subliniază necesitatea consolidării apărării aeriene a Ucrainei după atacul cu drone
MediaFlux
A MURIT în SECȚIA DE VOTARE! ȘOC total la ALEGERI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Captură neobișnuită: Poliția olandeză a descoperit un pitic de grădină din… MDMA,o substanță cunoscută și sub numele de ecstasy