Noi detalii șocante despre Titan! Carcasa submersibilului ar fi fost din fibră de carbon expirată, cumpărată la reducere

Noi detalii șocante ies la iveală despre submersibilul Titan, care a dispărut duminica trecută, cu cinci persoane la bord, după ce a suferit o "implozie catastrofală", în timp ce se îndrepta în adâncuri spre epava pachebotului Titanic. Presa internațională afirmă că carcasa submersibilului ar fi fost făcută din fibră de carbon expirată, cumpărată la reducere.
Alina Costache
25 iun. 2023, 18:20
Noi detalii șocante despre Titan! Carcasa submersibilului ar fi fost din fibră de carbon expirată, cumpărată la reducere
Noi detalii șocante despre Titan!

Noi detalii șocante despre Titan! Se pare că, cei de la compania OceanGate ar fi folosit pentru construcția submersibilului fibră de carbon de la Boeing, pe care au cumpărat-o la un preț mult mai mic pentru că depășise termenul de valabilitate pentru avioane.

Citește și Finalul tragic al pasagerilor din submersibilul Titan, explicat. Ce presupune „o implozie catastrofală”

Noi detalii șocante despre Titan!

Informația a fost dezvăluită de către redactorul șef al Travel Weekly, Arnie Weissmann, care urma să se îmbarce pe submersibilul Titan pentru a vedea epava Titanicului, în luna mai, însă călătoria respectivă nu a mai fost efectuată cauza vremii.

Jurnalistul susține că fondatorul OceanGate, Stockton Rush, i-ar fi dezvăluit că a folosit fibra de carbon pentru fabricarea Titanului cumpărată la o reducere mare de la Boeing, deoarece materialul a depășit termenul de valabilitate pentru a fi folosit în avioane.

Atunci când a auzit aceste detalii, Arnie Weissmann a spus că și-a manifestat îngrijorarea cu privire la siguranța sa, la bordul submersibilului, însă directorul OceanGate i-a dat asigurări că termenele de valabilitate pentru fibra de carbon au fost stabilite mult prea devreme.

După ce declarațiile jurnalistului au fost făcute publice de presa internațională reprezentanții companiei Boeing au declarat că nu au găsit nicio înregistrare a vreunei vânzări de material compozit către OceanGate sau CEO-ul său”.

Cu toate acestea, pe site-ul OceanGate se menționa până de curând că nava Titan a fost proiectată „în colaborare” cu Boeing. Acum, producătorul de avioane americane neagă orice implicare în proiectarea submersibilului Titan.

Finalul tragic al pasagerilor din submersibilul Titan, explicat

Submersibilul Titan, care se îndrepta în adâncuri spre epava pachebotului Titanic, a dispărut duminica trecută, cu cinci persoane la bord, după ce a suferit o „implozie catastrofală”, a declarat joi contraamiralul John Mauger, din cadrul Pazei de Coastă americane.

Conul de la coadă şi alte resturi de la submersibilul Titan au fost găsite de un vehicul operat de la distanţă la 1.600 de metri de prova Titanicului, care se află la aproape 4.000 de metri adâncime în Oceanul Atlanticului de Nord.

Garda de Coastă a declarat că resturile găsite pe fundul mării indică o „pierdere catastrofală a camerei de presiune”.

Ce este o implozie catastrofală? Opusul unei explozii, o implozie este atunci când un obiect se prăbuşeşte brusc şi violent în sine. La acele adâncimi, submersibilul este supus unei presiuni uriaşe şi chiar şi cel mai mic defect structural ar putea fi dezastruos, spun experţi citaţi de CNN.

„Deci, la acea adâncime, presiunea probabil este de peste 2 tone pe centimetru pătrat, de peste 350 de ori mai mare decât presiunea de pe Pământ. Orice mică fisură ar putea provoca o implozie imediată, ceea ce ar distruge vasul”, a declarat Tom Maddox, director executiv al Underwater Forensic Investigators, care a participat la o expediţie pe Titanic în 2005.

Presiunea la suprafaţă este măsurată ca fiind de 1 atmosferă, ceea ce înseamnă aproximativ 7 kilograme pe centimetru pătrat. Pe măsură ce se intră mai adânc sub apă, această presiune creşte progresiv. La adâncimea la care se află epava Titanicului, presiunea este de aproape 2,7 tone pe centimetru pătrat.

Mulţi se întreabă dacă echipajul a ştiut ce se întâmplă. Cu o presiune atât de mare asupra submersibilului, implozia s-ar fi produs într-o fracţiune de milisecundă. O implozie catastrofală se produce la o viteză de peste 2.400 de kilometri pe oră, a declarat pentru CNN Aileen Marty, fost ofiţer de marină şi profesor la Florida International University. Ea spune că întreaga construcţie s-a prăbuşit înainte ca indivizii din interior să realizeze că existră o problemă.

„Au murit într-un mod în care nici măcar nu şi-au dat seama că erau pe cale să moară. În cele din urmă, printre multele moduri în care putem muri, acesta este nedureros”, dă asigurări specialista.

Întrebat despre şansele de recuperare a membrilor echipajului de pe Titan, Mauger, de la Paza de Coastă americană, a declarat că nu are „un răspuns în acest moment”, dar că vor continua căutările. „Este un mediu incredibil de neiertător acolo jos, pe fundul mării”, a declarat el joi.

Citește și Care au fost ultimele cuvinte ale căpitanului de pe Titanic. Adevărul a ieșit la iveală la mai bine de 100 de ani de la scufundarea celebrului vas

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Băutura pe care e bine să o bei pe stomacul gol vara. Lidia Fecioru spune că scade glicemia și face minuni pentru organism
Capital.ro
Vin direct la tine acasă. Interdicție pentru toți românii. Este ilegal în România
Playtech.ro
Anamaria Prodan, cea mai FIERBINTE apariție a verii. Sânii jucăuși NU au vrut să stea cuminţi deloc
DailyBusiness
Vestea cea mare! Guvernul oferă noi zile libere plătite
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
România, chinuită teribil de caniculă. Maximele incredibile la care ajung temperaturile
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
Lege pentru cei care STAU LA CURTE. Interzis între orele 10:00 și 17:00. NU POȚI să...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Edu.ro Rezultate BAC 2024: La ce oră se afișează notele? Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Franța evită primul guvern de extremă dreaptă după Al Doilea Război Mondial: Marine Le Pen și partidul său, pe locul trei
MediaFlux
INTERZIS pentru cei care stau la CASĂ! Nou ordin de la UE. Nici România nu scapă
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!