George Simion a făcut baie de mulţime în fieful lui Iohannis, vorbind de ciorba de burtă făcută de nepalezi: „Candidatul AUR va fi în turul doi la Prezidenţiale”. AUR vrea să facă bani din căcărezele de oaie

În prezența candidatului la președinția României din partea celui mai mare partid de opoziție, câteva sute de sibieni și locuitori din zonă au participat la prima conferință organizată de AUR la Sibiu. Pentru prezentarea promisiunilor electorale.
Filip Stan
25 iun. 2023, 19:33
George Simion a făcut baie de mulţime în fieful lui Iohannis, vorbind de ciorba de burtă făcută de nepalezi:
Klaus Iohannis, lovitură devastatoare pentru AUR. Preşedintele României a promulgat legea!

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a nominalizat duminică, la Sibiu, trei dintre candidaţii partidului pentru alegerile europarlamentare din 2024 – Avram Fiţiu, Cristian Terheş şi Gheorghe Piperea.

„Am prezentat astăzi şi la Sibiu programul nostru de guvernare în 15 capitole. Vrem să îl supunem dezbaterii publice, vrem ca românii să ştie ce să se aştepte de la guvernarea AUR şi să vină cu propriile propuneri. (…) Vin în fiecare zi oameni buni, experţi, a fost alături de noi (la Sibiu – n.r.), Avram Fiţiu, unul dintre oamenii care se va număra pe listele de europarlamentari, alături de Cristian Terheş şi Gheorghe Piperea. Avem alegeri pe 9 iunie (2024 – n.r.), până atunci ducem muncă de lămurire cu toţi oamenii dispuşi să ne asculte”, a susţinut George Simion, într-o conferinţă de presă.

Claudiu Târziu, avertisment pentru George Simion: Și ce dacă AUR ar reveni la sistemul cu doi co-președinți?

Potrivit acestuia, cei doi parlamentari de Sibiu – deputatul Sebastian Ilie Suciu şi senatorul Gheorghe Adrian Cătană – vor candida la alegerile parlamentare din 2024. „Domnii parlamentari se vor concentra pe dimensiunea parlamentară. Avem oameni buni pe administraţie pentru Primărie şi Consiliu, din care vom alege”, a arătat George Simion.

El a vorbit şi despre alegerile locale din 2024. „Noi nu am făcut sondaje. Înţeleg că PNL a făcut un sondaj. Suntem undeva pe la 15% în estimarea PNL, eu cred că putem fi mult mai sus. Nu vă pot face publice acum, din diferite raţiuni, numele candidaţilor la municipiul Sibiu şi la Consiliul Judeţean, dar cu siguranţă sunt oameni cunoscuţi de comunitatea sibiană şi încrederea în AUR în Sibiu va creşte. (…) La interviurile pe judeţul Sibiu au venit nişte oameni de calitate, cu experienţă în administraţie şi cred că vom face o figură frumoasă nu doar la alegerile naţionale, unde vom intra în turul doi la alegerile prezidenţiale şi cred eu că vom câştiga locul întâi la europarlamentare, ci şi la alegerile locale, pentru municipiul Sibiu, pentru celelalte localităţi şi pentru Consiliul Judeţean Sibiu. Am stabilit potenţiali candidaţi”, a declarat George Simion.

George Simion, despre banii de la nuntă: ”Dacă aveam 400.000 de euro, îi declaram. Aștept pe toată lumea să îmi găsească banii” EXCLUSIV

În opinia sa, viitorul primar al municipiului Sibiu va fi candidatul de la AUR sau de la Forumul Democrat al Germanilor din România. Reprezentanţii Alianţei pentru Unirea Românilor şi-au prezentat, duminică, la Sibiu, platforma „Reconstruim România – Program de guvernare AUR în 15 puncte”.

Printre promisiunile specialiștilor AUR: sute de euro din căcăreze

Rând pe rând, în fața sălii sunt invitați specialiștii care au contribuit la redactarea programului de guvernare al AUR. Despre domeniul Sănătății este invitat să vorbească Sebastian Suciu, care este și deputat de Sibiu, fiind prezentat și drept doctor în științe medicale. „Vreau să vă promit că noi nu vrem să venim doar cu niște promisiuni cum ați fost mințiți de-a lungul timpului. Promisiunile din acest moment aniversar vreau să fiți convinși că vor fi și implementate”, vorbește deputatul. ”Ana Aslan” este numele programului de investiții în infrastructura de sănătate promis de AUR. Un proiect în care, printre altele, se va ajunge la „o policlinică la minim 25.000 de cetățeni”.

Urmează un deputat de Gorj, Ringo Dămureanu. „Când spui Sibiu, parcă un fior te trece prin șiră. Printr-o eroare a istoriei, un domn supranumit «ghinion» a ajuns să ne conducă”, își începe Dămureanu discursul cu lista promisiunilor sociale din programul de guvernare al AUR. Promisiuni între care intră salariul minim brut de 5.000 de lei, scăderea impozitării muncii la 25%, dar și protejarea patronilor români. „Toate controalele pe care știți că statul le face vor fi drastic limitate la maxim un control pe an”.

Daniel Ghelba, deputat de Dolj al celor de la AUR, nu reușește să dezmorțească atmosfera din sală în discursul său de prezentare a promisiunilor pentru Educație. Promisiuni reunite sub numele de „Programul național domnul Trandafir”, care are în cap de listă afirmația că profesorul va fi plătit așa cum trebuie.

Nici Avram Fițiu, conferențiar la Facultatea de medicină veterinară din Cluj-Napoca nu reușește să revitalizeze atmosfera. Amintește de Corneliu Bucur și Virgil Flonda și apoi prezintă promisiunile pentru „un stat suveran agroalimentar”. „Când spui Sibiu, spui oierit. Ce a mai rămas din el în Mărginime. Cum putem să îl punem în valoare prin turism cultural? Prin măsuri de soft-power!”, vorbește Fițiu, care dă exemple de nume cunoscute ale Mărginimii care trebuie promovate pentru a atrage turiștii.

Nici discursul despre agricultură și transhumanță nu prea primește atenție. Sala se trezește numai când Fițiu începe să vorbească despre cum căcărezele de oaie sunt o adevărată sursă de bani în statele care le exploatează potențialul fertilizator. „Acea componentă mizerabilă din care Franța azi vinde de 80 de milioane de euro căcăreze parfumate în tot ce înseamnă florării la nivel european… Iar tu, țăran român, vinzi oaia în iarnă cu 100 de euro, animalul, fabrica în sine. În timp ce doar căcărezele îți dau 700 de euro pe an, de la oaia respectivă. Că n-ai știut acest lucru”, spune Fițiu în fața unei săli care pare că s-a trezit. „Cu programul AUR, țăranul din Mărginime va avea un viitor”, își încheie discursul cel anunțat a fi pe lista candidaților AUR pentru europarlamentare.

Sibiul – un oraș al stagnării
Pe ecranul sălii este proiectat și un filmuleț în care este deplânsă decăderea industriei sibiene. Cu imagini de la demolarea unor vechi fabrici, Sibiul este descris drept un oraș care are o industrie la pământ, care se manifestă prin „stagnare și regres”. „Județul avea de toate”, se afirmă în filmulețul în care este amintit că a dispărut Balanța, Retezat sau Independența, că fabrica 13 decembrie „exporta de 14 milioane de dolari pe an”, că Flaro făcea pixuri, iar Libertatea –cea mai bună stofă din Europa. „Klaus Iohannis nu a făcut nimic pentru județul Sibiu în cei nouă ani de mandat. Un președinte eșuat care și-a uitat concetățenii”, se mai vorbește din filmulețul care precedă noul discurs al lui George Simion, precizează Turnul Sfatului într-un reportaj.

George Simion: „Aveți cea mai bună ciorbă de burtă aici… mi-o prepară pakistanezii sau nepalezii și nu e nicio glumă aici”

După mai bine de o oră de prezentări ale programului de guvernare al AUR, Simion începe să vorbească despre ciorba de burtă. Iar momentul a primit ample aplauze din audiență. „Aveți cea mai bună ciorbă de burtă aici… mi-o prepară pakistanezii sau nepalezii și nu e nicio glumă aici. Pentru că patronul nu mai are angajați. Am fost la Jucu, unde am vizitat un crescător de bivoli, căuta două persoane să le angajeze cu 10.000 de lei și nu găsea. De ce? Pentru că nu avem o viziune de țară, nu țintim spre nicăieri”, își continuă Simion discursul despre viziunea sa asupra economiei țării.

După care amintește de Raluca Turcan și Daniela Cîmpean. „Nu doar Iohannis e vinovat pentru ultimii zece ani. Mai sunt niște doamne și în administrația locală de aici, din Sibiu, niște tăntici care se urăsc una pe alta, care preferat să-și pună la Primpărie, de parcă nu știm că tot FDGR va câștiga Primăria Sibiu. Ați avut un secretar de stat foarte bun, la Fonduri Europene, a fost dat afară de războiul dintre aceste doamne care reprezintă Sibiul în partidul de guvernare. Organigrama la Consiliul Județean Sibiu este aproape dublă față de Consilul Județean Bihor. Nu intru acum în deconcentrate și alte direcții”, trece Simion de la un plan la altul.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Bianca Drăgușanu a avut dreptate. Bădălău a călcat strâmb de mai multe ori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Primăria Capitalei a consolidat o singură clădire cu risc seismic în ultimii 3 ani. Nicușor Dan anunță măsuri suplimentare de evaluare
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!