Ion Ţiriac aruncă bomba: Carieră încheiată pentru Simona Halep

Ion Țiriac a răbufnit în cazul Simonei Halep. Recent, fostul tenismen a declarat că din punctul lui de vedere cariera româncei este încheiată și asta din cauza amânărilor în proces și a modului în care înaintează ancheta.
Filip Stan
25 iun. 2023, 20:52
Ion Ţiriac aruncă bomba: Carieră încheiată pentru Simona Halep

Anunțul lui Ion Ţiriac a căzut ca un trăsnet. „Suntem români și așa merităm”. Soarta Simonei Halep, după acuzațiile de dopaj, pare pecetluită, sau cel puțin asta consideră Ion Țiriac. Jucătoarea de tenis a fost suspendată provizoriu încă din luna august a anului 2022, după ce a fost testată pozitiv cu Roxadustat. Iar lucrurile nu par să avanseze în cazul ei, având în vedere că audierea sportivei noastre a fost amânată de trei ori.

Ion Țiriac a răbufnit în cazul Simonei Halep. Recent, fostul tenismen a declarat că din punctul lui de vedere cariera româncei este încheiată și asta din cauza amânărilor în proces și a modului în care înaintează ancheta. Mai mult, chiar luna trecută, jucătoarea de tenis a mai primit încă o lovitură, găsindu-se nereguli în paşaportul ei biologic.

Astfel, în urma celor întâmplate fosta campioană de la Wimbledon și Roland Garros a ajuns pe locul 40 WTA și a ratat prezența la primele două turnee de Grand Slam ale anului.

„După părerea mea, i-au terminat cariera Simonei, iar cineva trebuie să răspundă aici. Cât poate să ceară Simona? 100 de milioane, 200? Cine-i vinovatul? Cineva, totuși e vinovat, însă e trist ce se întâmplă cu Simona.

Nu o compar că suntem noi români sau nu știu ce. Atunci când cineva îți dă o palmă, dacă nu îi dai două înapoi – m-a învățat tatăl meu acum 80 de ani – înseamnă că ești slugă și numai în genunchi. Suntem români și asta ne-o merităm. Că dacă am sta în picioare, în loc să stăm… Capul plecat, sabia n-o trage, ții minte?

Am stat în picioare atât la Sydney, când a fost treaba, am stat în picioare când mi-a cântat imnul greșit în SUA la deschiderea oficială a Cupei Davis și am ieșit de pe teren. Pentru mine, să fiu român a fost o mândrie. Așa a fost și rămâne. Acum, ăștia suntem noi românii și așa defilăm”, a declarat Ion Țiriac, potrivit AS.ro.

Ilie Năstase, plin de nervi în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Se tergiversează pentru că e româncă! / Asta trebuia să facă!”
Simona Halep, la capătul răbdării
Din cauza scandalului în care este protagonistă, Simona Halep înregistrează lovituri pe bandă rulantă. Sportiva pare că este tot mai departe de a intra în circuit, iar în același timp pierde contracte importante. Astfel, jucătoarea de tenis a ajuns la capătul răbdării și a izbucnit în mediul online.

Simona Halep și-a susținut nevinovăția încă din prima zi și a sperat că totul o să se rezolve repede, având în vedere că are dreptul la un proces rapid. Însă, audierea campioanei a fost amânată de trei ori până acum.

„Sunt, încă o dată, extrem de șocată și dezamăgită de atitudinea ITIA. În timp ce ITIA, prin intermediul reprezentantului Nicole Sapstead, declara public în urmă cu trei zile că ITIA «rămâne implicată în așa fel încât angajamentul față de domnișoara Halep să fie unul empatic, eficient și într-o manieră rapidă», în același timp cereau oficial Tribunalului să îmi amâne audierea… pentru a treia oară.

În public ITIA anunță un lucru și în privat fac altceva, am cerut în mod repetat să fiu audiată, în timp ce ei au cerut amânare. Când se va opri? Întreb încă o dată. Am dreptul la o audiere rapidă. Un astfel de comportament este în opoziție față de drepturile mele”, a fost mesajul de revoltă al Simonei Halep, transmis pe rețelele sociale.

Ilie Năstase, verdict dur în cazul suspendării Simonei Halep: „Se tergiversează pentru că e româncă”
Suspendată provizoriu pentru dopaj și așteptând să fie judecată de către Sport Resolutions, Simona Halep a reluat antrenamentele, însă a picat în clasamentul mondial abia pe locul 40.

După scandalul de dopaj al Simonei Halep, un nou cutremur în tenisul românesc: jucător suspendat 5 ani pentru trucarea meciurilor

Simona Halep nu a mai jucat de opt luni, iar cazul său continuă să fie amânat de către ITIA. Ilie Năstase, fost lider mondial, a vorbit despre cazul Simonei și despre neregulile care se întâmplă la turneele de tenis.

„Simona, nu știu, e complicată situația ei. Cum spunea și domnul Țiriac, trebuia să se grăbească la început, pentru că apoi au tocat-o. Cu cât o lungești, cu atât o să aștepte mai mult ca să poată să joace tenis din nou.

Se tergiversează pentru că e româncă! Când mi-au spus că sunt rasist, am terminat în trei zile subiectul, pentru că ne-am dus peste ei. Așa trebuia să se facă și în acest caz, dar acum e prea târziu.

Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep. Sportiva ar putea scăpa de acuzații: „Această posibilitate există”
Simona trebuie să stea la mână unora care decid și care nu sunt prea corecți. Știu niște jucătoare de tenis din alte țări care au fost prinse (n.r. – în cazuri de dopaj) și nu s-a făcut absolut nimic. S-a spus la nivelul conducerii că, dacă se dau numele astea, sponsorii pleacă și n-o mai existe turnee WTA. Ăsta a fost răspunsul.

Ea (n.r. – Simona Halep) trebuie să fie atentă, să facă gimnastică, să joace tenis. N-o să uite tenisul în opt luni, trebuie să-și vadă de antrenamente și să sperăm că decizia va fi luată în curând. Poate că o să joace la US Open.

Simona o să-și revină, a fost numărul 1, nu poți să fii mereu numărul 1… dar ea are calități să fie din nou numărul 1” – a declarat Ilie Năstase, pentru Digisport.

Jaloanele cazului Simona Halep

  • Vestea că Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj a apărut vineri, 21 octombrie 2022.
    Simona Halep este pentru moment suspendată provizoriu din tenis ca urmare a unui test pozitiv cu Roxadustat (efectuat pe durata US Open 2022).
    Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
    Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
    Reamintim că suspendarea maximă pe care Halep ar putea să o primească este una de 4 ani.

 

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Zodiile binecuvântate săptămâna viitoare. Cinci nativi sunt pe cai mari până pe 28 iulie
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Trebuie să plătească până pe 30 septembrie. S-a dat ordin în România
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
ITP-ul va fi marele test pentru șoferi. Totul se schimbă, autoritățile sunt în alertă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'