EXCLUSIV Dan Cruceru, blogger de parenting, dezvăluie secretul unei relații optime părinte-copil: „Fă totul pentru ca micuțul să înțeleagă că părinții îl vor iubi indiferent de alegerile pe care le va face”

Mulți dintre noi îl cunosc ca fiind primul prezentator al reality show-ului “Survivor”, difuzat, în 2020, de Kanal D. A rezistat doar în prima ediție, căci cele aproape șase luni petrecute în Dominicană, departe de familie, nu au fost tolerate prea bine de cei doi copilași rămași în România.
Oana Anghel
26 iun. 2023, 18:59
EXCLUSIV Dan Cruceru, blogger de parenting, dezvăluie secretul unei relații optime părinte-copil:

Mai cu seamă de micuțul Dan Christian, care nu avea nici 2 ani atunci când tatăl lui a plecat în Dominicană. Așa că, la întoarcere, Dan Cruceru a avut neplăcuta surpriză să constate că micuțul îl trata ca pe un invitat și refuza să se mai ducă la el în brațe.

La fel de mulți români l-au văzut pe Dan Cruceru dându-și măsura talentului la Chefi la cuțite, unde a concurat în sezonul 11. Nu a dat foc la bucătărie, deși tigaia lui a fost în flăcări, ba, mai mult, a impresionat juriul cu un piept de pui umplut cu spanac și ciuperci și Ratatouille de legume și piure de cartofi cu trufe, astfel încât a reușit să plece acasă cu două cuțite.

Iar de opt ani este și antreprenor, având un business de succes dedicat părinților și copiilor. Sub umbrela Taticool se regăsește Taticool Shop, un business puternic în industria premium de puericultură pentru copii, taticool.eu – un site de parenting unde părinții pot găsi tot felul de recomandări pentru creșterea și dezvoltarea psihoemoțională a copiilor, Asociația Taticool – o serie de proiecte în privința siguranței copiilor în mașină.

Am vorbit cu Dan Cruceru, printre altele, despre proiectul Taticool, despre provocările cu care se confruntă în calitate de părinte, dar și despre Survivor.

Cum a luat naștere Taticool? Dar ideea numelui cum ți-a venit?

Prima dată când mi-am luat fetița în brațe, în urmă cu aproape 12 ani. Am privit-o în ochi și i-am spus exact așa: “Eu voi fi tăticul tău!”. Trei ani mai târziu, am creat Taticool – marcă înregistrată a unui cuvânt care nu înseamnă nimic și totuși înseamnă atât de multe. Mai întâi a fost un blog, acum sunt patru companii sub această umbrelă, dintre care și o asociație, cu care fac o grămadă de lucruri faine pentru familii. De exemplu educație în privința siguranței copiilor în mașină.

Citeste si Posibilii concurenți de la Survivor România 2024. Daniel Pavel a anunțat numele câtorva vedete care ar putea pleca în Dominicană

Ești și tată de fată, și tată de băiat. Care sunt cele mai mari provocări în relația cu ei?

Una are 12 ani, unul patru și jumătate. Sunt provocări complet diferite, care mai de care. Cu Sophia, sunt discuții ample despre stima de sine, despre bullying, despre performanțe școlare sau despre aspectul fizic. Nu sunt pregătit să-i accept încă solicitările în privința machiajului, de exemplu. La Dan Christian Cruceru, provocările țin de siguranța lui fizică. E convins că deja e foarte mare și că poate face orice. Așa că suntem cu ochii în patru tot timpul să-l menținem sănătos. Deci una cu nervii, altul cu mușchii. Suntem în tensiune și pe interior și pe exterior, dar mereu cu zâmbetul pe buze pentru că sunt minunați și împreună și separat.

Dan Cruceru

Mulți părinți, poate mai mult cei care au fete, se tem de momentul în care fata va deveni adolescentă și va începe să iasă cu băieți. Mai în glumă, mai în serios, auzim în jurul nostru tătici care afirmă că „au pușca pregătită” pentru momentul în care fata va veni cu iubitul acasă. Te temi de acest moment? Cum ar trebui să ne raportăm noi ca părinți la această etapă din viața copiilor noștri?

Sincer nu sunt cu mult diferit de tații clasici. Și mie îmi este groază de momentul acela. Încă refuz să-l conștientizez prea mult pentru că mi se pare că Sophia mai are câțiva ani buni până acolo, este încă foarte inocentă. Dar, mai devreme sau mai târziu, va trebui să-l accept. Este clar inevitabil. Până atunci, fac totul ca Sophia să înțeleagă că părinții ei vor fi mereu alături de ea și că o iubesc indiferent de alegerile pe care le va face. Mereu îi spun că, în brațele mele, va fi iubită, ascultată și ocrotită indiferent de problemele pe care le va întâmpina.

Dan Cruceru

Criza bărbatului de 40 de ani. Cum se manifestă, cum se poate gestiona? Te-ai confruntat cu ea?

Eu am trecut destul de ușor peste această criză, am deja 42 de ani! A fost, totuși, un moment de bilanț, în care am analizat foarte bine ce am reușit să fac până acum. Norocul meu este că am ieșit detașat pe plus, așa că nu m-au invadat gândurile negre prea tare. În plus, ca să fiu sigur că va fi memorabil, am fost de ziua mea la super petrecanie în Mykonos. O dată în viață, mi-am făcut de cap. Cu soția împreună, evident.

Citeste si Criza vârstei mijlocii, la femei – mit sau realitate! Care sunt cauzele și cum se manifestă

Ai prezentat primul sezon al show-ului „Survivor România”. Cu ce provocări te-ai confruntat în Dominicană? Cum au perceput Sophia și Christian despărțirea destul de îndelungată de tine?

Despărțirea de familie a fost cea mai grea. Șase luni departe de ei a fost foarte, foarte dificilă. De aceea pentru mine a fost suficientă o ediție.

Dan Cruceru

A existat vreun concurent la „Survivor” a cărui poveste să te impresioneze foarte mult?

Toți concurenții au povești impresionante. Acesta este unul dintre criteriile pentru care sunt selectați. Un plus la impresie îl fac, evident, finaliștii, cei care îndură povestea până la capăt. Ei sunt cel mai mult de apreciat pentru că a sta în junglă șase luni, fără confort și provizii, este aproape inuman.

Dan Cruceru

Dacă ai avea șansa să te naști a doua oară, ai schimba ceva la viața ta? Ce ai face diferit?

Sincer nu m-am gândit niciodată la această întrebare. Sunt mulțumit de viața mea și cred că toate eșecurile și succesele de până acum m-au adus în acest punct de bine. În plus, nu văd cu ce m-ar ajuta să-mi pun astfel de întrebări, la care nu aș putea avea răspuns vreodată. Mă întreb, însă, ce pot face mai bine azi ca ieri sau cum îmi pot îndeplini anumite planuri. Da, de asta mă preocup zilnic pentru binele meu, al familiei mele și, de ce nu, la scară mică, de binele semenilor mei.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Minge de foc traversează cerul deasupra Statuii Libertății, provocând panică și investigații ample
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'