Ponta: Discutăm marţi în Guvern Ordonanţa privind salariile compensatorii pe ramuri industriale

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, în şedinţa de Guvern de marţi se va discuta Ordonanţa de Urgenţă privind prevederea legală expirată la 31 decembrie 2012 referitoare la salariile compensatorii pentru diverse ramuri industriale.
Iulian Tudor
15 apr. 2013, 15:09
Ponta: Discutăm marţi în Guvern Ordonanţa privind salariile compensatorii pe ramuri industriale

Întrebat dacă la şedinţa de Guvern de marţi se va discuta OUG pentru plăţile compensatorii în cazul muncitorilor de la Oltchim, Ponta a precizat: „Mâine ministrul Vosganian are o formă a Ordonanţei. Nu ştiu exact, nu am văzut punctele de vedere ale Ministerului de Finanţe şi ale Ministerului Justiţiei, dar evident că şi acolo mergem mai departe cu tot ceea ce ne-am angajat să facem”. El a spus că nu e vorba doar despre situaţia de la Oltchim.

„Important este ca mâine să am toate avizele necesare. Nu e vorba doar de Oltchim, e vorba de acea prevedere care exista anterior şi a expirat la 31 a doisprezecea referitoare în general la salarii compensatorii pentru diverse ramuri industriale”, a subliniat Ponta.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, declara în 10 aprilie că salariile restante ale angajaţilor de la Oltchim vor fi plătite până la sfârşitul acestei luni, Guvernul urmând să aprobe şi ordonanţa privind plăţile compensatorii pentru salariaţii disponibilizaţi în urma restructurării societăţilor de stat.

El preciza că, în această săptămână, Guvernul va discuta şi ordonanţa care stabileşte plăţile compensatorii pentru societăţile unde au loc restructurări, act ce va permite şi plata compensaţiilor la Oltchim.

„Săptămâna viitoare, vestita Ordonanţă 116 va fi pe masa Guvernului. Ea va permite onorarea drepturilor ce revin din contractul colectiv de muncă în ce priveşte salariile compensatorii, astfel încât, în ce priveşte solicitările de această natură, noi în jumătatea lunii aprilie vom onora obligaţiile”, a mai spus ministrul Economiei, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta l-a asigurat pe ministrul Vosganian de sprijinul său în dialogul cu angajaţii de la Oltchim, cărora le înţelege „necazul”, lucru care nu este valabil şi pentru liderii de sindicat.

În 11 aprilie, un comunicat al Ministerului Economiei anunţa că salariile restante de la Oltchim sunt plătite integral în cursul zilei, din Fondul de garantare gestionat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).

Angajaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au primit, vineri, banii reprezentând lichidarea pe luna decembrie 2012 şi întreg salariul pe luna martie 2013, suma de 10,9 milioane de lei fiind alocată de AJOFM Vâlcea din Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Program Lidl, Kaufland, Carrefour, Auchan, Profi și Mega Image pe timp de caniculă. Orarul magazinelor pentru sâmbătă și duminică, 20 și 21 iulie, weekend cu temperaturi record
Capital.ro
VERDICT BĂSESCU. Nimeni nu credea că vom trăi momentul: N-a picat din cer
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Interzis pentru marea plăcere a românilor. Pericolul este uriaș
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Ilegal în România. Îți confiscă tot, inclusiv banii și mașina. Nu există excepție în lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Instanța din Malta va decide pe 31 iulie dacă Prințul Paul va fi extrădat în România
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'