Victor Rebengiuc a părăsit scena teatrului în ropot de aplauze. Spectatorii nu și-au putut stăpâni lacrimile

Victor Rebengiuc a părăsit scena teatrului în ropot de aplauze din partea sibienilor. După o carieră de peste şapte decenii, maestrul a reuşit să aducă pentru ultima oară lacrimi în ochii spectatorilor, în cadrul ediţiei cu numărul 30 a faimosului Festival de Teatru de la Sibiu. 
Alina Costache
27 iun. 2023, 19:06
Victor Rebengiuc a părăsit scena teatrului în ropot de aplauze. Spectatorii nu și-au putut stăpâni lacrimile

Victor Rebengiuc a părăsit scena teatrului în ropot de aplauze. Maestrul a interpretat ultimul rol din cariera sa – în piesa „Tatăl” –  o poveste realistă, care tratează aspecte dureroase din viaţa de familie, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Timp de mai bine de 7 decenii, actorul şi-a încântat publicul cu rolurile sale.

Victor Rebengiuc a părăsit scena teatrului în ropot de aplauze

M-a rupt! Ne-a marcat, a fost un subiect care te pune te pune foarte mult pe gânduri şi trebuie să ne schimbăm comportamentul/ Ne-a plăcut foarte mult.. şi spectacolul în sine şi să îl vedem pe Victor Rebenciuc. Înţeleg că este una dintre ultimele reprezentaţii sau ceva de genul. Şi a ieşit în lacrimi de acolo/ Şi eu am fost printre persoanele care au lăcrimat în timpul spectacolului„, sunt doar câteva dintre reacțiile spectatorilor.

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, intitulată „Miracol”, a reuşit să creeze o atmosferă de basm, ca în fiecare an. Iar pentru cei care nu au mai prins bilete la spectacolele „indoor”, străzile din centrul oraşului au fost animate de artişti internaţionali veniţi special din Italia, Franţa şi Spania.

Citește și: Gala UNITER: Victor Rebengiuc, premiul pentru cel mai bun actor în rol principal

 Marele regret al lui Victor Rebengiuc legat de mama sa

Victor Rebengiuc și-a urmat crezul și nu s-a dezis de valorile sale, chiar și acum, la 90 de ani. Marele actor continuă să pună aceeași pasiune în fiecare vorbă rostită, în fiecare pas făcut, însă fără laude, îi place să își trăiască succesul într-un mod discret. „Nu mă lăuda, domnule! S-ar putea să-mi faci rău”, a spus actorul.

La cei 90 de ani împliniți pe 10 februarie, anul acesta, a vrut să facă ceva special, într-un decor diferit și a acceptat invitația lui Mihai Bobonete în podcastul „Da, Bravo”. Profesionistul și-a deschis o ușă a sufletului său și a vorbit despre copilăria sa, despre greul dus, despre lecțiile învățate, dar și despre dorul nesfârșit de mama sa.

Părinții marelui actor s-au despărțit când acesta avea doar trei ani, însă după puțin timp, tatăl său și-a pierdut viața la Stalingrad. A fost crescut de bunicii materni cu multă iubire, dar și cu greutăți.

Victor Rebengiuc a fost învățat de bunica sa, încă de la vârsta de patru ani, să citească și să socotească. „Citeam ziarul în mod curent, nu aveam probleme. Ea îl punea pe masă, să nu se murdărească masa, şi eu îl citeam. «Nu mai citi, măi, ziarul ăla, mănâncă acolo», îmi zicea. Tot ştiam din ziar, din ce se întâmpla în anii ’40, de rebeliune. Şi atunci ea punea ziarul invers şi eu îl citeam şi aşa”, a povestit marele actor.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Ce a găsit o româncă în roșiile țărănești cumpărate dintr-un celebru supermarket. Ce curgea din ele
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată acum în România. Se aplică din 27 iulie, ora 23:00
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Obligatoriu în România. Avem termen 30 august. Ordinul venit de la vârful UE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Raed Arafat: Legislația privind securitatea la incendiu a mașinilor electrice este deficitară
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!