Alexia, elevă de la Colegiul ”Gh. Lazăr” care a obținut media 10 la Evaluarea Națională: „Sunt fericită. Este o încununare a muncii mele din ultimii ani”

Alexia Ciobănuc este absolventa Colegiului „Gheorghe Lazăr” din Sibiu care a reușit să obțină media zece la Evaluarea Națională 2023.
Alina Costache
28 iun. 2023, 15:27
Alexia, elevă de la Colegiul ”Gh. Lazăr” care a obținut media 10 la Evaluarea Națională: „Sunt fericită. Este o încununare a muncii mele din ultimii ani”

Alexia Ciobănuc este unul dintre cei trei elevi care au luat zece „pe linie” la Evaluarea Națională 2023.

„Mă așteptam în mare parte și am fost fericită pentru că este o încununare a muncii mele din ultimii ani și da, mă așteptam din moment ce m-au ajutat profesoarele de română și de matematică să îmi dau seama ce note o să primesc. A fost o pregătire constantă, dar în clasa a opta am insistat mai mult și am avut un avantaj întrucât m-am pregătit pentru Olimpiada de Limba și Literatura Română care m-a ajuta să mă pregătesc la un nivel mai înalt și de aceea mi-a fost mai ușor”, a declarat Alexia, pentru oradesibiu.ro.

Citește și: Rezultate Evaluare Națională 2023. Bucureștiul are cele mai multe medii de 10. Harta mediilor de 10 la Evaluare Națională

Alexia a obținut recent premiul Mențiune la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru gimnaziu. Alexia este o mare iubitoare a literaturii, dar la fel de mult iubește și să scrie.

„Am această pasiune pentru că mama mea mi-a citit de când eram mică și încet, încet, când am început și eu să citesc singură, am realizat că în cărți îmi găsesc liniștea interioară, îmi găsesc o stare de bine care mă ajută de foarte multe ori când întâmpin diferite greutăți în viață. Acum pur și simplu îmi place să scriu pentru că mă simt într-un fel puternică, simt că dețin control asupra unui întreg Univers” spunea Alexia Ciobănuc.

Citește și: Rezultate Evaluarea Națională 2023, publicate pe evaluare.edu.ro. Rata de promovare este de 76,2%, cu 6 procente mai mică decât anul trecut

Rezultatele la Evaluare Națională 2023 au fost publicate, miercuri, pe site-ul oficial al Ministerului Educației la secțiunea rezultate și la afișierele școlilor în care s-a dat examenul. Rata de participare în sesiunea 2023 a examenului a fost 95,3%: 154.115 absolvenți ai clasei a VIII-a prezenți din totalul absolvenților înscriși: 161.652. În ultimii doi ani, rata de prezență a înregistrat următoarele valori: 93,9% în sesiunea 2021, respectiv 95,5% în sesiunea 2022.

Dintre cei 154.115 elevi prezenți, 117.507 au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de 76,2% (76,8% în anul 2021, respectiv 82,3% în anul 2022).

23,8% dintre elevi au obținut medii sub 5, față de 17,73% în anul 2022. Procentul din sesiunea 2023 este comparabil cu cel din anul 2021 (23,2%) și egal cu cel din anul 2020 (23,8%).

429 de absolvenți de gimnaziu au încheiat examenul cu media 10 (zece), față de 221 – anul trecut, respectiv 132 în anul 2021.
La proba de Limba și literatura română, 119.732 de elevi – 77,4% (rezultate anterioare: 83,9% – 2021, 85,9% – 2022) au obținut note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar 1.454 de elevi au fost notați cu 10 (zece).

Spynews
Alertă! Vulcanul Etna a erupt. Aeroportul din Catania a anulat toate zborurile
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Vacanță de coșmar pentru o turistă care a mers cu mașina în Grecia. Ce a pățit la puțin timp după ce a ajuns în Halkidiki. Ți se poate întâmpla și ție
Capital.ro
Marea doamnă a României s-a stins. Anunțul trist făcut de soțul ei: Așa a vrut!
Playtech.ro
S-a schimat legea, acum! Poți să rămâi pe loc fără permis
DailyBusiness
Guvernul intră tare în angajații din România! Sute de persoane își vor pierde locurile de muncă!
Adevarul
Cum a rămas România fără uriașele păduri seculare. Planul eșuat al lui Ceaușescu de reîmpădurire a țării
Spynews
Lovitură grea pentru Cătălin Cherecheș! Socrii fostul edil au fost condamnați la închisoare
Spynews
Cum și-a dat seama Lidia Buble că suferă de psoriazis: „Am ignorat total situația”. Consideră că s-a vindecat datorită rugăciunilor tatălui ei
Evz.ro
S-a stins jurnalista Ileana Perneş Dănălache. Ultimii ani au fost plini de suferință
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Decizia luată de soțul Ilenei Stana Ionescu: Va fi incinerată. Cu ce explicații vine acesta: „Așa a vrut Ileana”
Capital.ro
Vestea dimineții despre Corina Chiriac. Marea artistă a....
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Paul Stănescu anunță organizarea congresului PSD la sfârșitul lunii august pentru alegerea conducerii și desemnarea candidatului la Președinție
MediaFlux
REZULTATE ALEGERI MAREA BRITANIE! Victorie ZDROBITOARE! Au MAJORITATE ABSOLUTĂ
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!