Dacă nu este depozitată în mod corect, brânza se poate strica foarte repede, de cele mai multe ori din cauza condițiilor în care este depozitată. Cel mai important truc, în acest sens, este cel referitor la porționarea brânzei, înainte de a fi depozitată. Modul în care porționezi brânza și cum o depozitezi sunt cele două aspecte de bază, prin care îi menții prospețimea, gustul și textura intacte pentru o perioadă mai lungă de timp.
”Brânzeturile au toate elementele necesare pentru a nu se strica. Acidul lactic și sarea sunt conservanți naturali, iar acest lucru face ca în condiții proprii brânza să țină o perioadă foarte lungă de timp.”, a declarat John Montez, specialist în brânzeturi din New York, pentru CNET.
În schimb, dacă nu sunt condiții corecte, brânză se poate altera foarte rapid. Cel mai indicat loc pentru a depozita brânza este sertarul pentru legume, pentru că acolo este un grad mai ridicat de umiditate.
În cazul în care vei ține brânza ambalată, o poți pune într-o caserolă cu un capac ușor ridicat, pentru că este esențial ca aerul să circule. La capitolul contraindicații, cea mai importantă este aceea de a nu depozita brânza, pe raftul de sus al frigiderului, acolo unde temperatura este mai mare. Această amplasare, pentru depozitarea brânzei, este total nerecomandată, pentru că temperaturile mai crescute ajută procesul de fermentație, ceea ce înseamnă că brânza nu va rezista foarte mult, în acest mod.