ANAD face dezvăluiri – bombă de la audierea Simonei Halep. Când se dă sentința în procesul de dopaj

Agenția Națională Anti-Doping a avut o reacție fermă, din postura de observator la ședințele tribunalului independent de la Londra, în care este audiată Simona Halep. ANAD a precizat că va menține confidențialitatea informațiilor din aceste ședințe, dar și-a exprimat încrederea că Simona Halep va avea parte de o judecată corectă.
Mircea Filipescu
30 iun. 2023, 13:04
ANAD face dezvăluiri - bombă de la audierea Simonei Halep. Când se dă sentința în procesul de dopaj
Update:

Agenția Națională Anti-Doping a reacționat prompt, după ce a participat ca observator la ședințele tribunalului independent de la Londra, în care este audiată Simona Halep. Agenția a menționat că va păstra confidențialitatea, dar și-a exprimat încredrea că Simona Halep va avea parte de o decizie corectă.

”În contextul procesului de gestionare a cazului sportivei Simona Halep, Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a participat, la ședințele desfășurate în zilele de 28 și 29 iunie a.c., în calitate de observator, invitată de International Tennis Integrity Agency (ITIA).
ANAD are o prezență neutră și obiectivă în proces, fără a se implica în administrarea probatoriului și luarea deciziei, asigurându-se totodată, de derularea unui proces de audiere echitabil, în conformitate cu prevederile Standardului Internațional pentru Gestionarea Rezultatelor al Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA) de către Sport Resolutions.

Precizăm că ANAD nu ia parte la luarea deciziilor, această activitate revenind în continuare autorităților competente.
Pentru a menține integritatea procesului, ANAD va păstra confidențialitatea informațiilor, a întregului proces, incluzând și dezbaterile care au avut loc pe parcursul celor două zile de ședințe de audiere. Detaliile specifice nu pot fi dezvăluite publicului sau altor părți implicate, respectând astfel prevederile legale ale Codului Mondial Anti-Doping.

Având în vedere experiența, independența și imparțialitatea celor implicați în acest proces, avem încredere că Sport Resolutions va lua o decizie motivată, pe care o va comunica sportivei, organizației anti-doping care răspunde de gestionarea rezultatelor acestui caz și altor organizații anti-doping, care au dreptul de a formula apel în temeiul art. 13.2.3 din Codul Mondial Anti-Doping”, se arată în comunicatul ANAD.

Știrea inițială

Simona Halep trece prin cea mai importantă perioadă, de la suspendarea primită de wta și ITF, în urma scandalului de dopaj. Dubla campioană de grand slam este audiată de tribunalul independent Sport Resolutions, la Londra, și are șansa, după opt luni, să își susțină nevinovăția.

Românca este reprezentată de doi dintre cei mai buni avocați din domeniul cauzelor sportive, Bogdan C. Stoica și Howard Jacobs. Cei doi vor să obțină anularea suspendării, în baza faptului că sportiva nu a avut cunoștință că suplimentele erau contaminate.

Citește și  Veşti proaste pentru Simona Halep după prima zi de audiere. Anunţ de ultimă oră al tribunalului sportiv care o judecă pe româncă pentru dopaj

”Dopaj accidental ca formă neintenționată în care o substanță interzisă, Roxadustat, a contaminat un supliment nutritiv ingerat de Simona Halep. Suplimente nutritive contaminate achiziționate de la comercianți acreditați și certificați ca distribuitori oficiali sau francizanți”, aceasta este teza căreia vor să-i dea curs apărătorii Simonei, conform Prosport.

În schimb, ITIA ( International Tennis Integrity Agency) o consideră vinăvată pe Simona Halep și vrea să își susțină acuzațiile.

Citește și    O nouă lovitură devastatoare pentru Simona Halep. Anunţ oficial de la WTA

”Orice jucătoare de tenis care consumă un supliment alimentar o face pe propriul risc. Exact asta a pățit Halep a consumat suplimente contaminate cu Roxadustat și, prin urmare, și-a asumat riscul de a fi supusă sancțiunilor în temeiul Programului anti-doping de tenis. Este responsabilitatea Simonei Halep să întreprindă propriile cercetări cu privire la utilizarea suplimentelor. ITIA nu recomandă niciun supliment. Orice jucător care consumă un supliment alimentar o face pe propriul risc. Jucătorii care consumă suplimente pot consuma din neatenție, involuntar, substanțe interzise”, a transmis ITIA.

Verdictul celor de la tribunalul independent va fi dat în cel mult două săptămâni. În cazul în care nu-și demonstrează nevinovăția, Simona Halep mai are o cale de atac, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Zodiile binecuvântate săptămâna viitoare. Cinci nativi sunt pe cai mari până pe 28 iulie
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Trebuie să plătească până pe 30 septembrie. S-a dat ordin în România
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
ITP-ul va fi marele test pentru șoferi. Totul se schimbă, autoritățile sunt în alertă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'