O astfel de prăjitură pufoasă cu cireşe nu necesită nici ingrediente multe, astfel încât prepararea ei nu va face o gaură semnificativă în buget. În plus, pentru că nu conţine unt, nu îngreunează digestia.
Pentru început, spală cireșele şi îndepărtează sâmburii şi codiţele.
Pune ouăle într-un castron. Adaugă zahărul şi amestecă până obţii o spumă. Adaugă uleiul în fir subţire și se amestecă bine.
Citeste si Prăjitură pufoasă cu fructe de pădure. Desertul irezistibil gata cât ai bate din palme
Adaugă iaurtul și încorporează-l. Adauga apoi faina, drojdia, coaja rasă de lămâie. Amestecă foarte bine totul până obţii un amestec omogen, fără cocoloașe.
Adaugă cireșele în aluat (se păstrează câteva deoparte pe care le vei pune deasupra).
Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Decorează suprafața prăjiturii cu cireșe.
Introdu prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 45-50 de minute. Ca să te asiguri că este coaptă, fă testul cu scobitoarea.
Înainte de a o servi, pudreaz-o cu zahăr pudră.
Citeste si Prăjitură rece cu cafea fără coacere, desertul ideal atunci când vremea este toridă
Un cheesecake cu cireșe fără coacere este tot ce îţi poţi dori atunci când ai poftă de ceva dulce şi sănătos. Nu necesită prea mult timp petrecut în bucătărie – e gata în aproximativ 35 de minute -, ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar rezultatul final este fără cusur.
Desertul are un gust desăvârşit, iar textura lui este cremoasă şi extrem de fină.
Cheesecake cu cireșe fără coacere. Ingrediente necesare
Cum prepari siropul de cireşe
Îndepărtează sâmburii din cele 200 de grame de cireșe. Ia 100 de grame de cireșe fără sâmburi şi taie-le în jumătate.
Pune-le într-o cratiţă, la foc mediu, împreună cu 30 g zahăr. Lasă-le aproximativ 10 minute, timp în care amesteci încontinuu până obţii un fel de dulceaţă. Dacă rămân cireşe întregi, pune tot amestecul într-un blender.
Adaugă cele 100 de grame de cireșe întregi (dar fără sâmburi) în „dulceaţa” preparată anterior.
Cum prepari crema de brânză
Pune foile de gelatină la înmuiat într-un castron cu apă rece timp de 5 minute. Stoarce o jumătate de lămâie, apoi încălzeşte sucul preparat anterior într-o cratiță, dar fără să-l laşi să fiarbă. Adaugă gelatina şi amestecă bine, apoi lasă totul să se răcească la temperatura camerei.
Între timp, bate cele 300 g de brânză Philadelphia cu cele 30 g de zahăr într-un castron mare până obții o cremă fină. Încorporeaz-o, apoi, în preparatul de gelatină şi pune vasul la frigider.
Cum prepari baza cheesecake-ului
Topeşte untul într-o cratiță la foc mic. Zdrobeşte biscuiţii, toarnă peste ei untul topit și amestecă bine.
Asamblarea cheesecake-ului
Aşază amestecul de biscuiți pe fundul vasului în care urmează să pregăteşti cheesecake-ul şi presează-l bine. Toarnă amestecul de brânză, apoi, deasupra acestuia, toarnă compoziţia de cireșe.
Lasă preparatul să se răcească la frigider cel puţin opt ore.