”Nu as spune ca începe un razboi politic, pentru că decizia de numire ii apartine lui Iohannis. Indiferent ce presiuni poate face vreun partid Iohannis are o lista scurta din care sa aleaga. As reveni fiindca se deschide un alt tip de abordare, nu e doar unul care punctează liniile esentiale, e unul rational si plin de continut: precedentul democratic pentru viata politica, acela al retragerii la timp fara ca cineva sa ii impuna. Eduard Hellvig putea sa ramana in mandat nu numai pana cand Iohannis pleca de la Cotroceni, ci și dupa aceea”, spune Marius Pieleanu.
”Închei prin a spune ca nu cred ca Eduard Hellvig se va arunca in viata politica în România. Ar aduce un aport mult mai mare intereselor țării decât să faca politică. Probabil ar fi un candidat la funcția de președinte. Eduard Hellvig are si calificarea profesională, întelege corect societatea. E imprtant ca viitorul șef SRI sa aiba formarea si educatia corecte. Hellvig e absolvent de stiinte politice. Sunt fundamentale pentru un bun viitor șef SRI”, a mai spus Marius Pieleanu.
Citește și: Cine va fi noul șef al SRI, după ce Eduard Hellvig și-a anunțat plecarea din funcție
Şeful SRI Eduard Hellvig și-a anunţat demisia de la conducerea Serviciului Român de Informații. Hellvig a precizat că a discutat acest subiect cu preşedintele Klaus Iohannis şi că l-a informat şi pe preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PNL Ioan-Cristian Chirteş.