Persoana care a fotografiat subiectele de la Bacalaureat şi le-a făcut publice a fost identificată. Secretar de stat în Ministerul Educației: ”Este anchetată și va suporta consecinţele”

Reprezentanții Ministerului Educației au anunțat marți că au identificat persoana care a fotografiat subiectele de la Bacalaureat şi le-a făcut publice, înainte de finalizarea examenului.
Alina Costache
04 iul. 2023, 23:22
Persoana care a fotografiat subiectele de la Bacalaureat şi le-a făcut publice a fost identificată. Secretar de stat în Ministerul Educației: ”Este anchetată și va suporta consecinţele”
Persoana care a fotografiat subiectele de la Bacalaureat şi le-a făcut publice a fost identificată.

Persoana care a fotografiat subiectele de la Bacalaureat şi le-a făcut publice a fost identificată.  Secretarul de stat Florin Lixandru a dezvăluit marți că persoana respectivă făcea parte dintr-o comisie de supraveghere, însă nu a oferit mai multe detalii despre identitatea acesteia.

Citește și Răsturnare de situație în cazul lucrărilor anulate de la Colegiul Gheorghe Şincai. Secretar de stat în Ministerul Educaţiei: ”Am trimis Corpul de control pentru o verificare”

Persoana care a fotografiat subiectele de la Bacalaureat şi le-a făcut publice a fost identificată

Mai mult, Florin Lixandru a ținut să precizeze faptul că persoana respectivă este acum anchetată de o comisie din cadrul Ministerului Educației și că va suporta consecințele.

„Am identificat situaţia. O persoană dintr-o comisie a transmis o poză cu subiectele. Persoana respectivă este anchetată, va suporta consecinţele potrivit legii. Dacă este cazul, mergem până la cercetarea penală”, a declarat Florin Lixandru, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei.

Cât despre ancheta privind lucrările de bacalaureat anulate, secretarul de stat a anunțat că  Ministerul Educației Naționale a trimis Corpul de control la Colegiul National Gheorghe Sincai pentru a verifica care este situația.

Preşedintele Comisiei Naţionale de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Florian Lixandru, a declarat marți că raportul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti arată că a fost respectată metodologia în ceea ce priveşte anularea lucrărilor.

„În ceea ce priveşte ceea ce s-a întâmplat la Şincai, da, cunosc foarte bine situaţia. Avem un prim raport al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti în care spune că s-a respectat metodologia în ceea ce priveşte anularea lucrărilor. Am trimis o verificare din partea Ministerului, Corpul de control s-a deplasat acolo, şi astăzi este acolo, verifică”, a declarat Florian Lixandru, la audierea în Comisia pentru învăţământ a Senatului.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei a ținut să precizeze că rolul Comisiei Naţionale de Bacalaureat şi Evaluare Naţională este de a atrage atenţia candidaţilor cu privire la felul în care redactează lucrările şi astfel, la instructaj, elevilor le-a fost comunicat că orice greşeală va fi tăiată cu o linie.

„Consider că rolul Comisei este acela de a atrage atenţia candidaţilor vis a vis de modul în care redactează lucrările. În momentul în care s-a făcut instructajul, s-a spus foarte clar că orice greşeală se taie cu o linie. Din ce am văzut, sunt lucrări în care s-au rânduri cu trei linii. E de datoria mea, ca membru al Comisiei, să-i atrag atenţia copilului şi să-i spun că lucrarea poate fi anulată în centrul de evaluare. Şi atunci copilul decide dacă rescrie sau nu care scrie lucrarea”, a mai spus Florin Lixandru.

Întrebat dacă au fost percheziţionaţi elevii, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei a declarat că nu a existat nicio percheziţie și că a fost doar un singur caz în care o elevă avea o pereche de adidaşi din care ieşeau nişte hârtii mici și aceasta de bunăvoie a decis să se descalţe.

„Nu s-a făcut nicio percheziţie. Am avut o situaţie în care o elevă avea o pereche de adidaşi în care atârnau nişte mini-cărţi cu anumite texte scrise pe acele cărticele. Dar nu a fost percheziţie şi de bunăvoie a decis să se descalţe”, a mai afirmat Florian Lixandru.

Citește și Răsturnare de situație în cazul lucrărilor anulate de la Colegiul Gheorghe Şincai. Secretar de stat în Ministerul Educaţiei: ”Am trimis Corpul de control pentru o verificare”

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
“De ce îmi amorțesc mâinile și picioarele?”. Motivele reale pentru care ți se întâmplă așa ceva
Capital.ro
România a depășit Ungaria. Umilință supremă pentru unguri
Playtech.ro
S-a schimat legea, acum! Poți să rămâi pe loc fără permis
DailyBusiness
Dispare o mare bancă din România! Schimbarea majoră pentru mii de clienți
Adevarul
Cum a rămas România fără uriașele păduri seculare. Planul eșuat al lui Ceaușescu de reîmpădurire a țării
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Teo Trandafir, topită după Valeriu Gheorghiță. Monica Bîrlădeanu a aflat de la televizor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Pensiile românilor, micșorate înainte de recalcularea din septembrie! Din ce cauză au primit unii pensionari decizii de reducere a pensiilor
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Vin direct la tine acasă și te controlează
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Doi muncitori răniți grav după ce au căzut de la înălțime din telescaunul Parâng
MediaFlux
TELESCAUN CĂZUT ÎN ROMÂNIA! SUNT VICTIME
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!