Preţ carburanţi 5 iulie 2023. Surpriză la pompă, acum e momentul să faceţi plinul pentru weekend

O nouă ieftinire la carburanţi. Preţul benzinei şi al motorinei în România este mai mic miercuri, 5 mai 2023.
Filip Stan
05 iul. 2023, 12:24
Preţ carburanţi 5 iulie 2023. Surpriză la pompă, acum e momentul să faceţi plinul pentru weekend

Preţ carburanţi 5 iulie 2023. Carburanţii s-au ieftinit vineri cu până la 0,10 lei pe litru comparativ cu ziua precedentă, astfel că benzina a ajuns sub 6,5 lei litrul.

În ce privește benzina standard, cea mai ieftină costă vineri 6,36 lei litrul, adică cu 0,10 lei mai puţin decât în ziua precedentă, şi se găseşte la staţiile Lukoil din sector 1, de pe str. Coralilor, Şos. Chitila şi str. Poligrafiei.

La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri între 6,37 lei și 6,63 lei pe litrul. Pentru benzina premium, prețurile variază de la 6,83 la 7,28 lei litrul, comparativ cu ziua de ieri când era de la 6,92 la 7,37 lei pe litru.

Scenariul apocaliptic transmis Guvernului de către Banca Mondială. Prețul carburanților va crește și cu până la 62%, de la anul până în 2030

Cea mai ieftină motorină standard costă vineri 6,40 lei faţă de 6,49 lei cât era joi, și se găsește la stația Petrom din București, din str. Dr. Herescu, sector 5.

În rest, prețul urcă până la 6,60 lei. Motorina premium costă vineri 6,76 lei litrul, faţă de 6,85-7,20 lei cât era joi, şi se găseşte la stația Petrom din București, din str. Dr. Herescu, sector 5.

Preţurile carburanţilor au coborât sub 6,5 lei/l în toate staţiile Petrom şi Lukoil şi chiar şi în unele staţii OMV, pentru a doua zi consecutiv.
Un nou scandal de tip Bismobil? Afaceriștii Alexandru și Nicoleta Manea îngroapă și firma Noam Mobili Design. Cine va plăti pentru pierderile uriașe!
Ieftinirile de vineri, care au ajuns şi la 14 bani/l la motorină, în cazul companiei controlate de gigantul rus, şi la 9 bani/l la benzină, în cazul liderului pieţei, au fost mai mari decât de joi.

Prețurile practicate de stațiile de carburanți din București și din țară, astăzi, 5 mai 2023, pot fi verificate online de șoferi pe Monitorul Preţurilor.

Prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenței în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă.

Cotația Platts este un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei și reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor. Cotațiile Platts nu sunt date publice, iar pe termen lung tind să urmeze același trend cu prețurile barilului de petrol.

Așadar, atunci când cotațiile internaționale Platts la benzină și motorină cresc, se majorează și prețul la pompă al carburanților în România, iar când cotațiile scad, se diminuează prețul acestora în stațiile de alimentare.

Cea mai mare parte a ajustării prețurilor la pompă se produce în interval de o săptămână, atât la creșterea, cât și la scăderea cotației internaționale de referință Platts.

Preţ carburanţi 5 iulie 2023 – București

Cel mai mic preț benzină: 6.63 lei

Cel mai mic preț motorină: 6.64 lei

Cel mai pic preț GPL: 3.31 lei

Cel mai bun preț pentru benzina standard din București miercuri, 5 iulie 2023 este de 6.63 lei și se vinde cu acest preț la stațiile Petrom din Sectorul 5.

Cel mai bun preț pentru motorina standard din București este astăzi de 6.64 lei și se vinde la acest preț la stația Petrom din Sectorul 5 și la stațiile Lukoil din Sectorul 4 și 6.

Cel mai bun preț pentru GPL din București este de 3.31 lei și se vinde la acest preț la mai multe stații Lukoil, Petrom, Mol și OMV.

Preț benzină și motorină miercuri, 5 iulie 2023- Cluj-Napoca

Cel mai mic preț benzină: 6.66

Cel mai mic preț motorină: 6.67

Cel mai pic preț GPL: 3.31

Preţ carburanţi 5 iulie 2023 – Timișoara

Cel mai mic preț benzină: 6.64

Cel mai mic preț motorină: 6.67

Cel mai pic preț GPL: 3.34

Preț benzină și motorină miercuri, 5 iulie 2023- Iași

Cel mai mic preț benzină: 6.66

Cel mai mic preț motorină: 6.67

Cel mai pic preț GPL: 3.35

Preţ carburanţi 5 iulie 2023 – Constanța

Cel mai mic preț benzină: 6.66

Cel mai mic preț motorină: 6.64

Cel mai pic preț GPL: 3.33

Pentru mai multe informații referitoare la preț benzină și motorină consultați peco-online.ro 

Preţurile petrolului au urcat cu 2% marţi, investitorii analizând reducerile de producţie şi perspectivele slabe ale economiei globale

Preţurile petrolului au urcat cu 2% marţi, în condiţiile în care pieţele au cântărit reducerile de producţie, în august, de către principalii exportatori Arabia Saudită şi Rusia, faţă de perspectivele slabe ale economiei globale, transmite Reuters.
Arabia Saudită a declarat luni că îşi va extinde reducerea voluntară a producţiei de 1 milion de barili pe zi (bpd) până în august, în timp ce Rusia şi Algeria s-au oferit voluntar să-şi reducă producţia şi nivelurile exporturilor din august cu 500.000 bpd, respectiv 20.000 bpd.

Dacă măsurile vor fi implementate pe deplin, acestea ar aduce o reducere combinată de 5,36 milioane bpd din august 2022, posibil chiar mai mult deoarece mai multe ţări din grupul de producători OPEC+ nu îşi pot îndeplini cotele de producţie, a declarat analistul PVM Tamas Varga. Reducerile totale se ridică acum la peste 5 milioane bpd, sau 5% din producţia globală de petrol.

Marţi, contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,60 dolari, la 76,25 dolari pe baril. Ţiţeiul american West Texas Intermediate a urcat cu 1,44 dolari, la 71,23 dolari pe baril. ”În mod clar, saudiţii iau măsuri proactive şi preventive pentru a stabiliza preţul ţiţeiului, precum şi pentru a vedea creşteri ale preţurilor care vor ajunge la 80 de dolari pe baril, pentru a-şi susţine bugetele interne”, a declarat Andrew Lipow, preşedintele Lipow Oil Associates din Houston.

Chiar şi aşa, piaţa va aştepta să verifice reducerile anunţate de Rusia şi continuă îngrijorarea că ratele mari ale dobânzilor vor afecta cererea globală, a spus Lipow. Preţurile petrolului au scăzut cu aproximativ 1% în sesiunea anterioară, deoarece perspectivele macroeconomice sumbre au dus la ştergerea câştigurilor timpurii. Bursele din SUA au fost închise marţi de sărbătoarea Zilei Independenţei.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!