Marius Budăi anunţă amenzi de 10.000 de lei după anchete la azilele groazei. Noi stenograme cutremurătoare

Ministerul condus de Marius Budăi anunță amenzi de 10.000 de euro date după controale în aproape 600 de azile pentru bătrâni
Mircea Filipescu
07 iul. 2023, 11:43
Marius Budăi anunţă amenzi de 10.000 de lei după anchete la azilele groazei. Noi stenograme cutremurătoare

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), Marius Budăi, a anunţat că 578 de centre rezidenţiale cu licenţă au fost verificate între martie şi mai şi au fost găsite abateri la 370 dintre acestea. De asemenea, au fost date 20 de amenzi în valoare de peste 50.000 de lei şi au fost făcute 20 de propuneri de retragere a acreditării.

Marius Budăi a prezentat joi, rezultatele campaniei “Verificarea calităţii serviciilor sociale rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice”, realizată de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).

EXCLUSIV| Florentin Pandele intervine în scandalul azilelor groazei: ”Cei care sunt vinovați să se ducă la pușcărie! Este o regie bine pusă la punct. Ne-au scos din bârlog. Dacă își vedeau de treaba lor poate sforăiam! USR-ul este distrugerea poporului român!”
Verificările au fost realizate în perioada martie-mai şi au fost controlate 578 de centre rezidenţiale cu licenţă, fiind găsite abateri la 370 dintre acestea.

De asemenea, au fost date 20 de amenzi, dintre care nouă în valoare totală de 50.500 de lei. Sursa citată a precizat că au fost transmise altor instituţii competente 47 de sesizări şi au fost formulate, în timpul campaniei, patru propuneri de retragere a licenţelor de funcţionare pentru centre rezidenţiale private.

“În planul anual de control sunt prevăzute şi activităţi cu caracter permanent, care vizează evaluarea/monitorizarea tuturor tipurilor de servicii sociale (protecţia persoanelor adulte cu dizabilităţi, protecţia persoanelor vârstnice şi adulte în dificultate, protecţia copilului şi/sau familiei, protecţia victimelor violenţei domestice).

Stenograme șocante din cazul bătrânilor bătuți, înjurați, torturați și înfometați în azilele din Ilfov: ”I-am bătut p-ăștia de dimineață! I-am dat una lu’ unu… țipă cu noaptea în cap!”

 

Astfel, în primul trimestru al anului 2023 au fost efectuate controale (altele decât cele din campaniile tematice) în 730 de servicii sociale. Dintre acestea, 98 de controale au fost inopinate, în urma sesizărilor/autosesizărilor primite. Au fost dispuse 1.078 de măsuri de remediere a deficienţelor constatate şi aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, din care 11 avertismente şi 12 amenzi în cuantum total de 145.000 lei”, a mai menţionat ministerul condus de Marius Budăi.

De asemenea, ANPIS a formulat 20 propuneri de retragere a acreditării. Deciziile de retragere ulterioare au fost emise de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

 Ancheta de la căminele groazei din Ilfov, noi detalii au ieșit la iveală. Comisarii ANPC au găsit alimente expirate, condiții improprii de trai. Urmează informații care vă pot afecta emoțional. 

ANCHETA de la căminele groazei din Ilfov, noi detalii șocante. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a descins în centrele groazei din Ilfov. Comisarii au găsit alimente expirate, condiții improprii pentru cei care erau cazați acolo. Un centru a fost închis definitiv, iar alte două au activitatea suspendată, dar au fost date și amenzi de 46 de mii de lei. Între timp, apar detalii și informații șocante despre ororile petrecute în azilul din Voluntari.

Anchetă uriașă la trei centre de îngrijire a bătrânilor, unde ANPC, DIICOT și Direcția de Sănătate Publică au descins și au găsit persoane abuzate. Autoritatea Națională pentru protecția consumatorilor a închis trei centre din județul Ilfov și a dat amenzi de 46 de mii de lei. Comisarii au descoperit mâncare expirată, condiții improprii de cazare și mizerie greu de descris.

Sunt detalii șocante din ancheta începută la centrele groazei de îngrijire a vârstnicilor. Bătrânii cazați acolo mureau de foame și au ajuns să-și mănânce hainele de pe ei. Asta după ce medicii care i-au preluat pe bătrâni spun că au găsit în stomacul loc nasturi și mărgele.

 STENOGRAMELE CARE ARATĂ TORTURILE BĂTRÂNILOR DIN AZIL

ANGHEL CĂTĂLINA:
-De ce nu te ștergi mă, arde-te-ar focul, să te ardă pe mațe! Nesimțitul dracu’ ce
ești! Ce e aicea bă!
– DOMN: Lasă-l dracu’….ho…ho…
– ANGHEL CĂTĂLINA: -Ce bă, animalu’ dracu’! Ce… (pe fundal se aude un zgomot
specific unei lovituri) fir-ați ai dracu’, să fiți cu plămânii voștri!
– DOMN: Aoleu…
– ANGHEL CĂTĂLINA: -De nenorociții dracului ce…-Adă-i altă pereche, nu vezi că sa murdărit?!…Hai tată, că vorbim!
– DOMN: Când vorbim?
– ANGHEL CĂTĂLINA: Nu știu!
– DOMN: Păi nu pot să mai vorbesc.
(…)
– ANGHEL CĂTĂLINA: Hai!..-Ce dracului e mă pe tine, măi animalu’ dracu’! Mă, javră
ce ești!
– DOMN: A…
Una dintre asistentele audiate neagă faptul că ar fi maltratat bătrânii și a spus cu nonșalanță că bunicii erau tratați exact cum trebuie.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!