Locatarii unui bloc din Grigorescu sunt extrem de indignați de faptul că sunt nevoiți să facă adesea nopți albe din pricina vecinilor care întrețin relații intime zgomotoase. Ajuns la capătul răbdării, un locatar a lipit un afiș amenințător la intrarea în scară în care le cere vecinilor să „evolueze” silențios, în caz contrar cheamă poliția.
„Rugăm vecinii care fac sex în toiul nopții și urlă de plăcere de trezesc și morții (de exemplu azi noapte, în data de 27 iunie) să fie mai silențioși. Nu ne dorim să vă auzim cum urlați și să nu putem dormi din cauza voastră. Nu suntem obligați să suportăm aceste lucruri, în special noaptea după programul de liniște când ar trebui să ne odihnim, nu ar trebui să dăm drumul la muzică sau televizor ca să acoperim nivelul sunetelor făcute de voi. Nu este prima dată când se întâmplă! Vă mulțumim pentru înțelegere”, a scris vecinul ep afișul lipit la intrarea în bloc, scrie monitorulcj.ro
Locatarul care a lipit afișul a menționat și că o să lipească hârtia respectivă de fiecare dată când se repetă această situație „până va fi înțelegere din partea tuturor” și ca să nu sune „direct la poliție pentru perturbarea orelor de liniște”.
Citeste si Cât au ajuns să coste chiriile în 2023. București și Cluj-Napoca, de departe cele mai scumpe orașe
Un alt caz interesant s-a petrecut tot la Cluj, unde un cetățean, deranjat că un cocoș aflat în apropierea locuinței lui, îi tulbură liniștea, a sunat la 112.
”Pe strada Madách Imre, nr. 1 sau 3, în spatele curților, un cocoș sau mai mulți fac multă gălăgie în fiecare dimineață, începând cu ora 4. Când sunt călduri mari nu se poate ține geamul deschis pentru că întreaga familie este trezită la ore improprii”, a reclamat clujeanul.
Ca argument omul a dus un articol din Hotărârea nr 330/1998, privind creşterea animalelor pe raza municipiului Cluj-Napoca.
„Art.3 Este interzisă creşterea animalelor domestice, a păsărilor de curte, precum şi acelor de rasă pentru concursuri şi expoziții, centruirea de adăposturi pentru animale, păsări şi alte amenajări (afumători, depozite pentru furaje, rampe de gunoi, grajd, etc) în perimetrul în care sunt amplasate blocuri, unități sanitare, învăţământ, cultură şi cult, alte unități publice, zone de agrement şi spaţii verzi. Excepţie fac animalele de companie, respectiv, câinii şi pisicile, dar nu mai mult de două capete”, se arată în Hotărâre, potrivit Stiridecluj.